patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Makaronų apkepas su faršu

makaronu apkepas su farsu Mums reikės:
300 g storesnių vamzdelio formos makaronų
500 g faršo (kiaulienos, kalakutienos)
2-3 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
100 g Parmezano sūrio
200 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Makaronų apkepas su faršu
Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje iki "al dente" būsenos (turi būti truputį kietoki), supilami į kiaurasamtį, perliejami šaltu vandeniu ir nuvarvinami. Makaronai apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir išmaišomi. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apie 10 min. pakepinamas mėsos faršas. Sudedamas susmulkintas česnakas, pabarstoma druska, pipirais ir dar pakepinama 1-2 min. Supilami susmulkinti konservuoti pomidorai (kartu su sultimis) ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 15-20 min., kol padažas sutirštėja.
Kepimo forma 23-26 cm skersmens ištepama sviestu. Patariama naudoti sandarią kepimo formą, kad kepant skystis nebėgtų ant orkaitės dugno, priešingu atveju, po kepimo forma nuimamais kraštais, reikia padėti indą su vandeniu. Parmezano sūris sutarkuojamas ir sumaišomas su makaronais. Makaronai sustatomi vienas šalia kito (nepaliekant tarpų) į kepimo formą.makaronu apkepas su farsu 1
Pamažu supilamas mėsos padažas taip, kad užsipildytų makaronai.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Ant makaronų apkepo viršaus sudedami Mocarelos griežinėliai ir dar pakepama 10-15 min., kol sūris gražiai pagelsta.
Iškepęs makaronų apkepas su faršu paliekamas kelias minutes pastovėti, tada supjautomas porcijomis ir patiekiamas. Makaronų apkepas su faršu labai skanu su daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

2017-10-27
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.
lazanija su darzovemis ir grybais
Lazanija su daržovėmis ir grybais
Sluoksniuota makaronų lakštų lazanija su daržovėmis, grybais ir Bešamelio padažu.
spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.
makaronai su rukyta lasisa
Makaronai su rūkyta lašiša
Virti makaronai su daržovių sultinio, varškės sūrio, laimo, miltų padažu ir rūkyta lašiša.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.