patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Makaronų apkepas su faršu

makaronu apkepas su farsu Mums reikės:
300 g storesnių vamzdelio formos makaronų
500 g faršo (kiaulienos, kalakutienos)
2-3 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
100 g Parmezano sūrio
200 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Makaronų apkepas su faršu
Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje iki "al dente" būsenos (turi būti truputį kietoki), supilami į kiaurasamtį, perliejami šaltu vandeniu ir nuvarvinami. Makaronai apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir išmaišomi. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apie 10 min. pakepinamas mėsos faršas. Sudedamas susmulkintas česnakas, pabarstoma druska, pipirais ir dar pakepinama 1-2 min. Supilami susmulkinti konservuoti pomidorai (kartu su sultimis) ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 15-20 min., kol padažas sutirštėja.
Kepimo forma 23-26 cm skersmens ištepama sviestu. Patariama naudoti sandarią kepimo formą, kad kepant skystis nebėgtų ant orkaitės dugno, priešingu atveju, po kepimo forma nuimamais kraštais, reikia padėti indą su vandeniu. Parmezano sūris sutarkuojamas ir sumaišomas su makaronais. Makaronai sustatomi vienas šalia kito (nepaliekant tarpų) į kepimo formą.makaronu apkepas su farsu 1
Pamažu supilamas mėsos padažas taip, kad užsipildytų makaronai.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Ant makaronų apkepo viršaus sudedami Mocarelos griežinėliai ir dar pakepama 10-15 min., kol sūris gražiai pagelsta.
Iškepęs makaronų apkepas su faršu paliekamas kelias minutes pastovėti, tada supjautomas porcijomis ir patiekiamas. Makaronų apkepas su faršu labai skanu su daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su farsu ir suriu padazu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu - lengvas, itin pikantiško skonio patiekalas. Receptas su nuotraukomis.
lazanija su vistiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais. Vištienos krūtinėlė, pievagrybiai, fermentinis sūris, lazanijos lakštai, grietinėlė.
lazanija su kumpiu ir pomidorais
Lazanija su kumpiu ir pomidorais
Lazanija su kumpiu, pomidorais, Gauda sūriu, keletu skiltelių česnakų, žalumynais bei Bešamelio padažu.
makaronai su vistiena ir pesto padazu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu, vyšniniais pomidorais bei moliūgais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.