patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Makaronų apkepas su faršu

makaronu apkepas su farsu Mums reikės:
300 g storesnių vamzdelio formos makaronų
500 g faršo (kiaulienos, kalakutienos)
2-3 skiltelių česnako
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
100 g Parmezano sūrio
200 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Makaronų apkepas su faršu
Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje iki "al dente" būsenos (turi būti truputį kietoki), supilami į kiaurasamtį, perliejami šaltu vandeniu ir nuvarvinami. Makaronai apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir išmaišomi. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apie 10 min. pakepinamas mėsos faršas. Sudedamas susmulkintas česnakas, pabarstoma druska, pipirais ir dar pakepinama 1-2 min. Supilami susmulkinti konservuoti pomidorai (kartu su sultimis) ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 15-20 min., kol padažas sutirštėja.
Kepimo forma 23-26 cm skersmens ištepama sviestu. Patariama naudoti sandarią kepimo formą, kad kepant skystis nebėgtų ant orkaitės dugno, priešingu atveju, po kepimo forma nuimamais kraštais, reikia padėti indą su vandeniu. Parmezano sūris sutarkuojamas ir sumaišomas su makaronais. Makaronai sustatomi vienas šalia kito (nepaliekant tarpų) į kepimo formą.makaronu apkepas su farsu 1
Pamažu supilamas mėsos padažas taip, kad užsipildytų makaronai.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Ant makaronų apkepo viršaus sudedami Mocarelos griežinėliai ir dar pakepama 10-15 min., kol sūris gražiai pagelsta.
Iškepęs makaronų apkepas su faršu paliekamas kelias minutes pastovėti, tada supjautomas porcijomis ir patiekiamas. Makaronų apkepas su faršu labai skanu su daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lazanija su vistiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais. Vištienos krūtinėlė, pievagrybiai, fermentinis sūris, lazanijos lakštai, grietinėlė.
spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.
uzkepti makaronai
Užkepti makaronai
Užkepti makaronai su pertrintais pomidorais ir fermentiniu sūriu.
makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena