patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkepti makaronai

uzkepti makaronai Mums reikės:
350 g makaronų
750 g pomidorų
50 g sviesto
100 g kieto fermentinio sūrio
2,5 l vandens
2 v. š.džiūvėsėlių
druskos, maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Užkepti makaronai
Didesniame puode užvirinamas vanduo, įberiama druskos, sudedami makaronai ir paverdama apie 7 min. iki "al dente" (turi būti truputį kietoki). Makaronai supilami į kiaurasamtį, perliejami šaltu vandeniu ir nuvarvinami.

Pomidorai sudedami į dubenį, užpilami verdančiu vandeniu ir palaikomi 1-2 min. Pomidorai išimami iš dubens, truputį atvėsinami, perpjaunami pusiau ir pertrinami per sietelį. Gaunama maždaug 500 ml pomidorų sulčių, kurios sumaišomos su 100 ml vandens. Vietoj šviežių pomidorų galima naudoti konservuotus savo sultyse pomidorus.

Makaronai sudedami į sviestu išteptą kepimo formą, pabarstoma pipirais ir užpilama gautomis pomidorų sultimis. Sviestas supjaustomas gabaliukais ir išdėliojamas ant makaronų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje 20 min. Išimama iš orkaitės, pabarstoma džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu ir dedama atgal į orkaitę. Kepama 5-7 min., kol sūris gražiai pagelsta. Užkepti makaronai patiekiami su daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.
makaronai su farsu ir suriu padazu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu - lengvas, itin pikantiško skonio patiekalas. Receptas su nuotraukomis.
spageti su krevetemis
Spageti makaronai su krevetėmis
Spageti makaronai su kepintomis krevetėmis ir daržovėmis.
spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!