Mums reikės:
✓
200 g jautienos filė
✓
2 skiltelių česnako
✓
alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminame.
Jautienos salotos su keptomis daržovėmisČili pipirą išvalome ir supjaustome plonais žiedeliais. Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome su čili pipirais, įpilame 2 valg. šaukštus sojų padažo, išmaišome ir paliekame marinuotis bent pusvalandžiui.
Baklažaną perpjauname pusiau, pabarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Vėliau nuplauname po šaltu vandeniu, nusausiname ir supjaustome stambesniais gabaliukais. Paprikas supjaustome platesnėmis juostelėmis, morkas – griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais. Visas daržoves pamarinuojame sojų padaže.
Alyvuogių aliejuje atskirai apkepiname visas daržoves: pirmiausia svogūną, vėliau morkas, po to paprikas ir baklažaną.
Atskirai, kitoje keptuvėje apkepiname jautienos filė su čili pipirais alyvuogių aliejuje. Visus produktus sudedame kartu, išspaudžiame česnako ir išmaišome.
Jautienos salotos su keptomis daržovėmis skanios ir šaltos ir karštos. Gero apetito.