patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru

apelsininiai blyneliai su varskes idaru Mums reikės:
Blynelių tešlai:
400 ml pieno
250 g miltų
2 kiaušinių
1 apelsino
2 valg. š. sviesto
2 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Varškės įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinio
1 valg. š. manų kruopų
1 nedidelio apelsino
3 valg. š. cukraus

Gaminame. Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru
Miltai persijojami į dubenį, suberiamas cukrus, įberiamas žiupsnelis druskos, supilami lengvai išplakti kiaušiniai, išlydytas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Nuolat plakant palaipsniui supilamas pienas. Užmaišoma blynelių tešla. Apelsinas labai švariai nuplaunamas, nusausinamas, nutarkuojama žievelė ir išpaudžiamos apelsino sultys. Į blynelių tešlą supilamos apelsinų sultys (100 ml), suberiamos žievelės (1 valg. š.), išmaišoma ir paliekama 20-30 min., pastovėti.

Paruošiamas varškės įdaras: varškė ištrinama, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, cukrus, smulkiai supjaustytos apelsino skiltelės ir viskas gerai išmaišoma.
Keptuvė patepama aliejumi ir įkaitinama. Plonu sluoksniu įpilama blynelių tešlos ir tolygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Ant iškepusio blynelio dedama po šaukštą varškės įdaro ir suvyniojama. Susukti apelsininiai blyneliai su varškės įdaru dar kartą apkepinami keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad įdaras iškeptų ir blyneliai gražiai apskrustų. Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru patiekiami su uogiene arba grietine. Skanaus.

Komentarai

2012-11-26
Žiedūnė
Labai buvo skanus blynai, valgiau juos su grietine ir cukrumi Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais. Itin subtilaus skonio lietiniai blynai su smulkintais migdolais ir sviestu.
lietiniai blynai su obuoliais
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu, pateikiami su plakta grietinėle, uogiene.
lietiniai blynai su bananais
Lietiniai blynai su bananais
Miltiniai lietiniai blynai su bananais apvoliotais cukrumis ir cinamonu.
blyneliai su obuoliais
Blyneliai su obuoliais
Blyneliai (sklinžiai) su obuoliais. Puikiai užgavėnėms tinkantis patiekalas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.