patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Beliašai

beliasai Mums reikės:
Tešlai:
375 g pieno
10 g sausų mielių
600 - 650 g miltų
60 g sviesto
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. druskos
Įdarui:
600 g faršo
1 svogūno
druskos, maltų pipirų
aliejaus kepimui

Gaminame. Beliašai
Į šiltą pieną suberiamos mielės, cukrus ir išmaišoma. Įberiama truputis miltų, kad gautusi grietinės tirštumo tešla, išmaišoma ir paliekama šiltai, kad pakiltų. Kada tešla pakyla, supilamas ištirpintas, atvėsęs sviestas, suberiama druska, miltai ir užminkoma minkšta tešla. Pridengiama ir paliekama 1-2 val., kad tešla pakiltų.
Paruošiamas beliašų įdaras: į faršą įberiama druskos, pipirų, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas ir išmaišoma.
Pakilusi tešla lengvai paminkoma. Ant stalo pabarstoma truputis miltų. Imami mandarino dydžio tešlos kamuoliukai ir iškočiojami 0,3-0,5 cm storio paplotėliai. Į kiekvieno paplotėlio vidurį dedama po šaukštą paruošto įdaro. Formuojant beliašus, tešlos krašteliai suimami, paliekant viršyje nedidelę skylutę.beliasai 1
Dedama į gerai įkaitintą aliejų, mėsos įdaru žemyn, kai beliašai gražiai paruduoja, apverčiami ir kepami toliau.beliasai 2
Beliašai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai. Beliašai patiekiami karšti. Skanaus.

Komentarai

2015-02-17
anonimas
Naaaa jau. Toks kiekis farso neiskeps. Uztenka puse kiekio.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

apelsininiai blyneliai su varskes idaru
Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru
Skanūs apelsininiai blyneliai su varškės įdaru.
skryliai
Skryliai
Virti kočiotos tešlos skryliai su rūkytos šoninės spirgučių padažu. Gaminimo eiga su nuotraukomis.
lietiniai blynai su bananais
Lietiniai blynai su bananais
Miltiniai lietiniai blynai su bananais apvoliotais cukrumis ir cinamonu.
lietiniai blynai su obuoliais
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu, pateikiami su plakta grietinėle, uogiene.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.