patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Grietininiai blynai

grietininiai blynai Mums reikės:
125 g grietinės
40 g cukraus
2 kiaušinių
100-120 g miltų
0,5 arb. šaukštelio sodos arba kepimo miltelių
aliejaus kepimui
žiupsnelio druskos

Gaminame. Grietininiai blynai
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų, ištrinami su cukrumi, tada supilama grietinė ir gerai išmaišoma. Miltai, soda arba kepimo milteliai, žiupsnelis druskos išmaišomi ir palaipsniui maišant supilami į grietinę. Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į blynų tešlą. Atsargiai išmaišoma ir paliekama 10-15 min. pastovėti. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, dedama po šaukštą tešlos ir kepama iš abiejų, kol gražiai pagelsta. Grietininiai blynai labai skanu su aviečių uogiene. Skanaus.

Komentarai

2014-12-21
Vaida
Blynukai labai skanūs. Valgėm su atšildytom braškėm - super! Tik jų gaunasi mažokai, apie 18. Tai kitą kartą daryčiau dvigubai Šypsena
2012-04-06
Dovile
Labai skanus blynai, musu seimai labai patiko Šypsena
2010-08-02
patiekalu-receptai.lt
Na taip, grietininių blynų tešla turi gautis tirštoka, juk blynai turi išeiti ganėtinai stori. Norint kiek skystesnės masės, galima naudoti liesesnę, skystesnę grietinę Mirktelti
2010-08-02
Tadas
Truputi nesupratau kodel neparasyta  kiek pieno pilti ar vandens ir kokia mase turi gautis nes pagal sita kas cia parasyta gaunasi labai sausa tesla...

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

mantai
Mantai (manti)
Mantai (manti) - nacionalinis uzbekų patiekalas, primenantis mums įprastus koldūnus.
lietiniai su varske
Lietiniai blynai su varške
Lietiniai blynai su varške, razinomis ir cinamonu.
ryziu blyneliai su kriausiu padazu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu. Ryžių miltų, pieno, krakmolo, kiaušinių, cukraus blyneliai su saldžiu kriaušių padažu.
virtinukai su bulvemis
Virtinukai su bulvėmis
Virtinukai su bulvėmis. Tradiciniai, lietuviški virtinukai su virtų bulvių įdaru. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.