patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Koldūnai su mėsa

koldunai su mesa Mums reikės:
Tešlai:
250-300 g miltų
2 kiaušinių
3 valg. šaukštų vandens
0,5 arb. šaukštelio druskos
Įdarui:
250 g kiaulienos faršo
250 g jautienos faršo
1 valg. šaukšto sviesto
druskos, pipirų

Gaminame. Koldūnai su mėsa
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame miltus, druską ir minkome tešlą koldūnams palaipsniui pilant vandenį. Koldūnų tešlos konsistencija turi būti tokia, kad galėtume kočioti. Tešlą koldūnams plonai iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišome, sudedame pakepintą svogūną, druską, pipirus ir išmaišome. Ant tešlos apskritimų dedama po šaukštelį įdaro ir formuojami koldūnai su mėsa.koldunai su mesa 1
Paruošti koldūnai su mėsa dedami į verdantį vandenį, pamažu pamaišomi. Kai visi koldūnai iškyla į vandens paviršių dar paverdame 3-5 minutes. Koldūnai su mėsa patiekiami su grietine ar spirgučių padažu, pabarstomi žalumynais. Gero apetito.

Komentarai

2012-06-20
As
mairūnas Šypsena
2010-03-30
Laima
Esu valgiusi napaprastai skaniu koldunu, kuriu idare buvo kazkoks labai idomus prieskonis (zolele?). Kas zino, koks prieskonis ten dedamas?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

virtinukai su bulvemis
Virtinukai su bulvėmis
Virtinukai su bulvėmis. Tradiciniai, lietuviški virtinukai su virtų bulvių įdaru. Receptas su nuotraukomis.
lietiniai blynai su mesa
Lietiniai blynai su mėsa
Lietiniai blynai su mėsa. Lietiniai blynai įdaryti virta, sumalta mėsa ir apkepinti. Receptas su detaliomis gaminimo eigos nuotraukomis.
virtinukai su braskemis
Virtinukai su braškėmis
Virtinukai su braškėmis. Miltinės tešlos virtinukai su saldintų braškių įdaru.
mantai
Mantai (manti)
Mantai (manti) - nacionalinis uzbekų patiekalas, primenantis mums įprastus koldūnus.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.