patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mantai (manti)

mantai Mums reikės:
Tešlai:
1 kg miltų
250 ml vandens
1-2 kiaušinių
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
900 g avienos (kiaulienos) faršo
500 g svogūnų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Mantai (manti) - nacionalinis uzbekiškas patiekalas.
Iš miltų, kiaušinių, vandens, druskos ir aliejaus užminkoma tešla. Tešla turi būti elastinga, vidutinio kietumo, turi nelipti prie rankų. Tešla pridengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti.
Paruošiamas įdaras: svogūnai nulupami ir smulkiai supjaustomi. Į mėsos faršą suberiami svogūnai, druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Įpilama vandens arba natūralaus mėsos sultinio, kad įdaras būtų kuo sultingesnis ir vėl gerai išmaišoma.
Tešla plonai iškočiojama, išspaudžiami maždaug 10-12 cm skersmens apskritimai, į jų vidurį įdedama įdaro. Du vienas prieš kitą esantys kraštai sulipdomi.mantai 2
Imami du kampučiai pagal ilgesnį šoną ir jie kartu sulipdomi. Palei kitą šoną taip pat sulipdomi ir kiti du kampučiai.mantai 4
Pagaminti mantai sudedami į garpuodį ir verdami garuose 30 - 40 min.mantai 5
Garuose išvirę mantai sudedami į lėkštes ir patiekiami su grietine. Mantai skanu su grybų padažu. Skanaus.

Komentarai

2012-01-20
zuzbekas
Mielieji, bulves Ferganoj kur gaminami geriausi mantai, o ir prie Syrdarjos neauga, zemes joms ten gaila Šypsena tad mantai tai kuo paprasciau tuo skanesni. Mesa, svogunai, daug zoles ir plonai iskociota tesla - its key. Dar, tradicinis vyniojimas su 4 skylem gerai, bet galima daryti ir asotelius su skylute. Mmm kox sultinux susirenka Šypsena
2011-12-14
Algis
Nera ir kalbos.... aisku, kad idaras daromas is avienos, trupuciu bulviu ir svogunu. Aisku gal yra ir tokiu kurie daro idara is varskes ar pan. ir galvoja, kad tai yra mantai. Taip ir cia su jautiena, bet taip uztikrintai teigti kad tai yra tikrasis idaras....Šypsena na ka as zinau.... Juokas
2010-12-06
Alex
Drįsčiau suabejoti Linos teigimu, kad uzbekai mantams naudoja jautieną Šypsena. Naudojama aviena t.y. ėriuko mėsa, o vietoj siūlomo aliejaus naudojami avienos taukai (50gr.) Mirktelti
2010-12-06
Lina
Tikriems mantams įdaras daromas ir riebios jautienos, kuri stambiai sumalama. Supjaustytus svogūnus reikia rankomis sugniaužyti su druska, kad išsiskirtų sultys. Dar reikia pakaitinti aliejų ir karštą užpilti ant mėsos faršo. Viską išmaišyti. Faršas turi būti pakankamai šlapias. Jei per sausa, tai įpilti karšto vandens.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

strudeliai su mesa
Štrudeliai su mėsa
Štrudeliai su mėsa. Kočiotos tešlos vyniotinis su mėsos faršu, troškintas su svogūnais ir bulvėmis.
uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais. Puikus desertas prie kavos.
lietiniai blynai su obuoliais
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu, pateikiami su plakta grietinėle, uogiene.
sokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai. Labai skanūs blynai su šokoladu. Receptas su nuotrauka.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.