patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mieliniai blynai

mieliniai blyneliai Mums reikės:
500 ml pieno
500 g miltų
2 kiaušinių
7 g sausų mielių
70 g sviesto
4-5 valg. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mieliniai blynai
Pieną truputį pašildome, supilame pusę kiekio sausų mielių, suberiame cukrų ir paliekame kelias minutes pastovėti. Persijojame miltus. Į miltus įberiame žiupsnelį druskos, suberiame likusias sausas mieles ir išmaišome. Pamažu pilame pieną ir užmaišome mielinę tešlą. Pridengiame ir paliekame šiltai pastovėti 1-2 valandas, kad mielinė tešla pakiltų. Tešla tampa akyta ir puri.mieliniai blyneliai 1
Kiaušinius gerai išplakame ir supilame į pakilusią tešlą. Sviestą ištirpiname, supilame į tešlą ir išmaišome. Mielinių blynų tešla turi būti ne per skysta, grietinės tirštumo. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, dedame po šaukštą mielinės tešlos. Mieliniai blynai kepami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.mieliniai blyneliai 2
Mieliniai blynai skanu su grietine, uogiene, džemu.

Komentarai

2013-08-18
Aušra
Kiek esu receptų bandžiusi tai nepakliūna tokių blynų, kokius vaikystėje taip skaniai valgiau, bandysiu ir šitą receptą paragausim, o tada parašysiu, bet labai norėčiau, kad būtų tas kurio ieškau. Atrodo labai skaniai. Šypsena
2010-12-11
Skaiste
skanumelis Šypsena rytoj kepsiu  Šypsena
2010-04-12
Ginte
mmm, kaip skaniai atrodo tie mieliniai blynai Šypsena
2010-02-20
zydelis
Mes zydeliai is Leckavos norim blynu ir kakavos Šypsena
2010-02-05
Joana
Pas mus mieliniai blynai - pagrindinis patiekalas "zydeliu" (uzgaveniu) sventes metu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

purus blyneliai su braskemis
Purūs blyneliai su braškėmis
Purūs miltiniai blyneliai su braškių ir cukraus pūdros padažu.
ryziu blyneliai su kriausiu padazu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu. Ryžių miltų, pieno, krakmolo, kiaušinių, cukraus blyneliai su saldžiu kriaušių padažu.
uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais. Puikus desertas prie kavos.
grietininiai blynai
Grietininiai blynai
Grietininiai blynai. Stori miltiniai blynai su grietine ir plaktais kiaušinių baltymais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
Martyna
Man patiko pyragas. Neriebus, skanus, lengvai panaudojamos kieme užderėtos slyvos.