patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mieliniai blynai

mieliniai blyneliai Mums reikės:
500 ml pieno
500 g miltų
2 kiaušinių
7 g sausų mielių
70 g sviesto
4-5 valg. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mieliniai blynai
Pieną truputį pašildome, supilame pusę kiekio sausų mielių, suberiame cukrų ir paliekame kelias minutes pastovėti. Persijojame miltus. Į miltus įberiame žiupsnelį druskos, suberiame likusias sausas mieles ir išmaišome. Pamažu pilame pieną ir užmaišome mielinę tešlą. Pridengiame ir paliekame šiltai pastovėti 1-2 valandas, kad mielinė tešla pakiltų. Tešla tampa akyta ir puri.mieliniai blyneliai 1
Kiaušinius gerai išplakame ir supilame į pakilusią tešlą. Sviestą ištirpiname, supilame į tešlą ir išmaišome. Mielinių blynų tešla turi būti ne per skysta, grietinės tirštumo. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, dedame po šaukštą mielinės tešlos. Mieliniai blynai kepami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.mieliniai blyneliai 2
Mieliniai blynai skanu su grietine, uogiene, džemu.

Komentarai

2015-02-01
Danute
Labai skanus receptas pati net stebiuosi, kad tik siandien isbandziau!
2013-08-18
Aušra
Kiek esu receptų bandžiusi tai nepakliūna tokių blynų, kokius vaikystėje taip skaniai valgiau, bandysiu ir šitą receptą paragausim, o tada parašysiu, bet labai norėčiau, kad būtų tas kurio ieškau. Atrodo labai skaniai. Šypsena
2010-12-11
Skaiste
skanumelis Šypsena rytoj kepsiu  Šypsena
2010-04-12
Ginte
mmm, kaip skaniai atrodo tie mieliniai blynai Šypsena
2010-02-20
zydelis
Mes zydeliai is Leckavos norim blynu ir kakavos Šypsena
2010-02-05
Joana
Pas mus mieliniai blynai - pagrindinis patiekalas "zydeliu" (uzgaveniu) sventes metu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kibinai
Kibinai
Kibinai. Tradiciniai miltiniai kibinai su kapotos mėsos ir svogūnų įdaru.
lietiniai blynai su obuoliais
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu
Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu, pateikiami su plakta grietinėle, uogiene.
mantai
Mantai (manti)
Mantai (manti) - nacionalinis uzbekų patiekalas, primenantis mums įprastus koldūnus.
strudeliai su mesa
Štrudeliai su mėsa
Štrudeliai su mėsa. Kočiotos tešlos vyniotinis su mėsos faršu, troškintas su svogūnais ir bulvėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu