patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mieliniai blynai

mieliniai blyneliai Mums reikės:
500 ml pieno
500 g miltų
2 kiaušinių
7 g sausų mielių
70 g sviesto
4-5 valg. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mieliniai blynai
Pieną truputį pašildome, supilame pusę kiekio sausų mielių, suberiame cukrų ir paliekame kelias minutes pastovėti. Persijojame miltus. Į miltus įberiame žiupsnelį druskos, suberiame likusias sausas mieles ir išmaišome. Pamažu pilame pieną ir užmaišome mielinę tešlą. Pridengiame ir paliekame šiltai pastovėti 1-2 valandas, kad mielinė tešla pakiltų. Tešla tampa akyta ir puri.mieliniai blyneliai 1
Kiaušinius gerai išplakame ir supilame į pakilusią tešlą. Sviestą ištirpiname, supilame į tešlą ir išmaišome. Mielinių blynų tešla turi būti ne per skysta, grietinės tirštumo. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, dedame po šaukštą mielinės tešlos. Mieliniai blynai kepami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.mieliniai blyneliai 2
Mieliniai blynai skanu su grietine, uogiene, džemu.

Komentarai

2015-02-01
Danute
Labai skanus receptas pati net stebiuosi, kad tik siandien isbandziau!
2013-08-18
Aušra
Kiek esu receptų bandžiusi tai nepakliūna tokių blynų, kokius vaikystėje taip skaniai valgiau, bandysiu ir šitą receptą paragausim, o tada parašysiu, bet labai norėčiau, kad būtų tas kurio ieškau. Atrodo labai skaniai. Šypsena
2010-12-11
Skaiste
skanumelis Šypsena rytoj kepsiu  Šypsena
2010-04-12
Ginte
mmm, kaip skaniai atrodo tie mieliniai blynai Šypsena
2010-02-20
zydelis
Mes zydeliai is Leckavos norim blynu ir kakavos Šypsena
2010-02-05
Joana
Pas mus mieliniai blynai - pagrindinis patiekalas "zydeliu" (uzgaveniu) sventes metu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

koldunai su mesa
Koldūnai su mėsa
Koldūnai su mėsa. Tradiciniai virti koldūnai su kiaulienos ir jautienos mėsa - faršu.
grietininiai blynai
Grietininiai blynai
Grietininiai blynai. Stori miltiniai blynai su grietine ir plaktais kiaušinių baltymais.
kibinai
Kibinai
Kibinai. Tradiciniai miltiniai kibinai su kapotos mėsos ir svogūnų įdaru.
lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais. Itin subtilaus skonio lietiniai blynai su smulkintais migdolais ir sviestu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
Julita
Labai skanus toras. Pirmą kartą savo gyvenime kepiau tokį tortą ir viskas gavosi. Tikrai saldus, todėl kitą kartą dėsiu daug mažiau cukraus į kremą. Šypsena
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
Rasa
Labai skanu ir greita Juokas