patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mieliniai blynai

mieliniai blyneliai Mums reikės:
500 ml pieno
500 g miltų
2 kiaušinių
7 g sausų mielių
70 g sviesto
4-5 valg. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mieliniai blynai
Pieną truputį pašildome, supilame pusę kiekio sausų mielių, suberiame cukrų ir paliekame kelias minutes pastovėti. Persijojame miltus. Į miltus įberiame žiupsnelį druskos, suberiame likusias sausas mieles ir išmaišome. Pamažu pilame pieną ir užmaišome mielinę tešlą. Pridengiame ir paliekame šiltai pastovėti 1-2 valandas, kad mielinė tešla pakiltų. Tešla tampa akyta ir puri.mieliniai blyneliai 1
Kiaušinius gerai išplakame ir supilame į pakilusią tešlą. Sviestą ištirpiname, supilame į tešlą ir išmaišome. Mielinių blynų tešla turi būti ne per skysta, grietinės tirštumo. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, dedame po šaukštą mielinės tešlos. Mieliniai blynai kepami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.mieliniai blyneliai 2
Mieliniai blynai skanu su grietine, uogiene, džemu.

Komentarai

2015-02-01
Danute
Labai skanus receptas pati net stebiuosi, kad tik siandien isbandziau!
2013-08-18
Aušra
Kiek esu receptų bandžiusi tai nepakliūna tokių blynų, kokius vaikystėje taip skaniai valgiau, bandysiu ir šitą receptą paragausim, o tada parašysiu, bet labai norėčiau, kad būtų tas kurio ieškau. Atrodo labai skaniai. Šypsena
2010-12-11
Skaiste
skanumelis Šypsena rytoj kepsiu  Šypsena
2010-04-12
Ginte
mmm, kaip skaniai atrodo tie mieliniai blynai Šypsena
2010-02-20
zydelis
Mes zydeliai is Leckavos norim blynu ir kakavos Šypsena
2010-02-05
Joana
Pas mus mieliniai blynai - pagrindinis patiekalas "zydeliu" (uzgaveniu) sventes metu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lietiniai blynai su bananais
Lietiniai blynai su bananais
Miltiniai lietiniai blynai su bananais apvoliotais cukrumis ir cinamonu.
skryliai
Skryliai
Virti kočiotos tešlos skryliai su rūkytos šoninės spirgučių padažu. Gaminimo eiga su nuotraukomis.
lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais. Itin subtilaus skonio lietiniai blynai su smulkintais migdolais ir sviestu.
purus blyneliai su braskemis
Purūs blyneliai su braškėmis
Purūs miltiniai blyneliai su braškių ir cukraus pūdros padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)