patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Naminiai čeburekai

naminiai ceburekai Mums reikės:
Tešlai:
4 stiklinių miltų
8 valg. šaukštų aliejaus
1 ¼ vandens
1 arb. šaukštelio degtinės
žiupsnelio druskos, cukraus
Įdarui:
300 g maltos kiaulienos
300 g maltos jautienos
0,5-1 stiklinės mėsos sultinio
1-2 svogūnų
druskos, pipirų

Gaminame. Naminiai čeburekai
Šiltame vandenyje ištirpinamas cukrus ir druska. Įpilama aliejaus, degtinės ir išmaišoma. Miltai persijojami, padaroma duobutė, supilamas vanduo ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti. Tada tešla vėl išminkoma ir paliekama pastovėti.
Paruošiamas čeburekų įdaras: malta kiauliena ir jautiena sumaišoma su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
Paruošta tešla padalijama nedideliais gabaliukais (maždaug teniso kamuoliuko dydžio) ir iškočiojama 1,5 - 2 mm storio apskritimais. Į kiekvieną apskritimą įdedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai (galima kraštus užspausti su šakute), svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes mėsos sultys išbėgs ir čeburekai bus sausi. Čeburekai verdami dideliame kiekyje aliejaus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Skaniausi yra karšti čeburekai. Skanaus.

Komentarai

2017-06-18
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
2017-06-18
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
2013-08-19
Ruta
Skanesniu už šituos tikrai nėra labai labai geras receptas.
2012-11-29
patiekalu-receptai.lt
1 ¼ reiskia, kad vandens reikia vienos pilnos stiklines ir dar ketvirtadalio (ketvircio) stiklines Mirktelti
2012-11-28
Ruta
Nesuprantu cia kiek to vandes reikia?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lietiniai su varske
Lietiniai blynai su varške
Lietiniai blynai su varške, razinomis ir cinamonu.
ryziu blyneliai su kriausiu padazu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu. Ryžių miltų, pieno, krakmolo, kiaušinių, cukraus blyneliai su saldžiu kriaušių padažu.
strudeliai su mesa
Štrudeliai su mėsa
Štrudeliai su mėsa. Kočiotos tešlos vyniotinis su mėsos faršu, troškintas su svogūnais ir bulvėmis.
lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais. Itin subtilaus skonio lietiniai blynai su smulkintais migdolais ir sviestu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena