patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Naminiai čeburekai

naminiai ceburekai Mums reikės:
Tešlai:
4 stiklinių miltų
8 valg. šaukštų aliejaus
1 ¼ vandens
1 arb. šaukštelio degtinės
žiupsnelio druskos, cukraus
Įdarui:
300 g maltos kiaulienos
300 g maltos jautienos
0,5-1 stiklinės mėsos sultinio
1-2 svogūnų
druskos, pipirų

Gaminame. Naminiai čeburekai
Šiltame vandenyje ištirpinamas cukrus ir druska. Įpilama aliejaus, degtinės ir išmaišoma. Miltai persijojami, padaroma duobutė, supilamas vanduo ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti. Tada tešla vėl išminkoma ir paliekama pastovėti.
Paruošiamas čeburekų įdaras: malta kiauliena ir jautiena sumaišoma su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
Paruošta tešla padalijama nedideliais gabaliukais (maždaug teniso kamuoliuko dydžio) ir iškočiojama 1,5 - 2 mm storio apskritimais. Į kiekvieną apskritimą įdedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai (galima kraštus užspausti su šakute), svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes mėsos sultys išbėgs ir čeburekai bus sausi. Čeburekai verdami dideliame kiekyje aliejaus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Skaniausi yra karšti čeburekai. Skanaus.

Komentarai

2017-06-18
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
2017-06-18
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
2013-08-19
Ruta
Skanesniu už šituos tikrai nėra labai labai geras receptas.
2012-11-29
patiekalu-receptai.lt
1 ¼ reiskia, kad vandens reikia vienos pilnos stiklines ir dar ketvirtadalio (ketvircio) stiklines Mirktelti
2012-11-28
Ruta
Nesuprantu cia kiek to vandes reikia?

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ceburekai
Čeburėkai
Čeburėkai. Aliejuje kepti čeburėkai iš miltų ir kefyro su mėsos įdaru. Paprastas, skanus ir pakankamai greitai paruošiamas užkandis.
mieliniai blyneliai
Mieliniai blynai
Mieliniai blynai. Mielinės tešlos blynai. Receptas su nuotraukomis.
virtinukai su varske ir melynemis
Virtinukai su varške ir mėlynėmis
Miltiniai virtinukai įdaryti varške ir mėlynėmis, patiekiami su grietine ar grietinėle.
skryliai
Skryliai
Virti kočiotos tešlos skryliai su rūkytos šoninės spirgučių padažu. Gaminimo eiga su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.