Mums reikės:
Tešlai:
✓
4 stiklinių miltų
✓
8 valg. šaukštų aliejaus
✓
1 arb. šaukštelio degtinės
✓
žiupsnelio druskos, cukraus
Įdarui:
✓
300 g maltos kiaulienos
✓
300 g maltos jautienos
✓
0,5-1 stiklinės mėsos sultinio
Gaminame.
Naminiai čeburekaiŠiltame vandenyje ištirpinamas cukrus ir druska. Įpilama aliejaus, degtinės ir išmaišoma. Miltai persijojami, padaroma duobutė, supilamas vanduo ir užminkoma tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15 - 20 min. pastovėti. Tada tešla vėl išminkoma ir paliekama pastovėti.
Paruošiamas čeburekų įdaras: malta kiauliena ir jautiena sumaišoma su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais. Įpilama mėsos sultinio ir gerai išmaišoma.
Paruošta tešla padalijama nedideliais gabaliukais (maždaug teniso kamuoliuko dydžio) ir iškočiojama 1,5 - 2 mm storio apskritimais. Į kiekvieną apskritimą įdedama po šaukštą mėsos įdaro, perlenkiama, užspaudžiami kraštai (galima kraštus užspausti su šakute), svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes mėsos sultys išbėgs ir
čeburekai bus sausi. Čeburekai verdami dideliame kiekyje aliejaus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Skaniausi yra karšti
čeburekai. Skanaus.