patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Miltiniai patiekalai

Ravioli su špinatais ir ricotta

ravioli su spinatais ir ricotta
Mums reikės:
Tešlai:
300 g miltų
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų špinatų
100 ricotta sūrio
30 g sviesto
1 kiaušinio
30 g tarkuoto parmezano sūrio
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais (3)

uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Mums reikės:
Blynelių tešlai:
270 ml pieno
130 g miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Blynelių įdarui:
200 g varškės
3-4 bananų
1 valg. š. vanilinio cukraus
cinamono pagal skonį
Blynelių užpilui:
2 kiaušinių
200 g saldaus kondensuoto pieno
saujos riešutų (migdolų, lazdyno riešutų)
Receptas, gaminimas

Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru (1)

apelsininiai blyneliai su varskes idaru
Mums reikės:
Blynelių tešlai:
400 ml pieno
250 g miltų
2 kiaušinių
1 apelsino
2 valg. š. sviesto
2 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Varškės įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinio
1 valg. š. manų kruopų
1 nedidelio apelsino
3 valg. š. cukraus
Receptas, gaminimas

Blyneliai su obuoliais

blyneliai su obuoliais
Mums reikės:
500g kefyro
300 g miltų
3 kiaušinių
2-3 obuolių
100 g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cinamono
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Mantai (manti) (4)

mantai
Mums reikės:
Tešlai:
1 kg miltų
250 ml vandens
1-2 kiaušinių
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
900 g avienos (kiaulienos) faršo
500 g svogūnų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Beliašai (1)

beliasai
Mums reikės:
Tešlai:
375 g pieno
10 g sausų mielių
600 - 650 g miltų
60 g sviesto
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. druskos
Įdarui:
600 g faršo
1 svogūno
druskos, maltų pipirų
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Kibinai (5)

kibinai
Mums reikės:
Kibinų tešlai:
1 kg miltų
250 g margarino
4 kiaušinių
250 g grietinės
žiupsnelio druskos
Kibinų įdarui:
900 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
2 didelių svogūnų
šlakelio sultinio arba virinto vandens
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžių blyneliai su kriaušių padažu

ryziu blyneliai su kriausiu padazu
Mums reikės:
Tešlai:
400 ml pieno
200 g ryžių miltų
20 g bulvių krakmolo
60 g cukraus
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų aliejaus
¼ arb. šaukštelio druskos
Receptas, gaminimas

Čeburėkai (32)

ceburekai
Mums reikės:
Tešlai:
500 ml kefyro
800 - 850 g miltų
1 arb. šaukštelio sodos
druskos
Įdarui:
500 g kiaulienos faršo
120 - 150 ml mėsos sultinio
2 svogūnų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Virtinukai su varške ir mėlynėmis

virtinukai su varske ir melynemis
Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
320 g miltų
1 kiaušinio
160 ml pieno arba vandens
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
žiupsnelio druskos
Virtinukų įdarui:
300 g riebios varškės
150 g mėlynių
2-3 valg. šaukštų cukraus
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais. Puikus desertas prie kavos.
lietiniai blynai su bananais
Lietiniai blynai su bananais
Miltiniai lietiniai blynai su bananais apvoliotais cukrumis ir cinamonu.
mieliniai blyneliai
Mieliniai blynai
Mieliniai blynai. Mielinės tešlos blynai. Receptas su nuotraukomis.
ceburekai
Čeburėkai
Čeburėkai. Aliejuje kepti čeburėkai iš miltų ir kefyro su mėsos įdaru. Paprastas, skanus ir pakankamai greitai paruošiamas užkandis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Mėta
Man labai patiko taip skaniai išsikepiau, kad um um  Myliu  Myliu
Aldona
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu? Tarkuojant bulves reikia sutarkuoti i jas ir pora svogunu - tada nejuoduos ir bulviu tarkiai cepelinams bus skanesni bei kvapnesni.
Jurgita
Patiko
Vida
Labai skanus gavosi balandeliai pagal si recepta, aciu! Šypsena
Jurate
Labai skainiai gaunasi paprikos, aciu uz recepta Mirktelti