patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Miltiniai patiekalai

Ravioli su špinatais ir ricotta

ravioli su spinatais ir ricotta
Mums reikės:
Tešlai:
300 g miltų
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų špinatų
100 ricotta sūrio
30 g sviesto
1 kiaušinio
30 g tarkuoto parmezano sūrio
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais (3)

uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Mums reikės:
Blynelių tešlai:
270 ml pieno
130 g miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Blynelių įdarui:
200 g varškės
3-4 bananų
1 valg. š. vanilinio cukraus
cinamono pagal skonį
Blynelių užpilui:
2 kiaušinių
200 g saldaus kondensuoto pieno
saujos riešutų (migdolų, lazdyno riešutų)
Receptas, gaminimas

Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru (1)

apelsininiai blyneliai su varskes idaru
Mums reikės:
Blynelių tešlai:
400 ml pieno
250 g miltų
2 kiaušinių
1 apelsino
2 valg. š. sviesto
2 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Varškės įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinio
1 valg. š. manų kruopų
1 nedidelio apelsino
3 valg. š. cukraus
Receptas, gaminimas

Blyneliai su obuoliais

blyneliai su obuoliais
Mums reikės:
500g kefyro
300 g miltų
3 kiaušinių
2-3 obuolių
100 g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cinamono
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Mantai (manti) (4)

mantai
Mums reikės:
Tešlai:
1 kg miltų
250 ml vandens
1-2 kiaušinių
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
900 g avienos (kiaulienos) faršo
500 g svogūnų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Beliašai (1)

beliasai
Mums reikės:
Tešlai:
375 g pieno
10 g sausų mielių
600 - 650 g miltų
60 g sviesto
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. druskos
Įdarui:
600 g faršo
1 svogūno
druskos, maltų pipirų
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Kibinai (5)

kibinai
Mums reikės:
Kibinų tešlai:
1 kg miltų
250 g margarino
4 kiaušinių
250 g grietinės
žiupsnelio druskos
Kibinų įdarui:
900 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
2 didelių svogūnų
šlakelio sultinio arba virinto vandens
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžių blyneliai su kriaušių padažu

ryziu blyneliai su kriausiu padazu
Mums reikės:
Tešlai:
400 ml pieno
200 g ryžių miltų
20 g bulvių krakmolo
60 g cukraus
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų aliejaus
¼ arb. šaukštelio druskos
Receptas, gaminimas

Čeburėkai (33)

ceburekai
Mums reikės:
Tešlai:
500 ml kefyro
800 - 850 g miltų
1 arb. šaukštelio sodos
druskos
Įdarui:
500 g kiaulienos faršo
120 - 150 ml mėsos sultinio
2 svogūnų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Virtinukai su varške ir mėlynėmis

virtinukai su varske ir melynemis
Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
320 g miltų
1 kiaušinio
160 ml pieno arba vandens
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
žiupsnelio druskos
Virtinukų įdarui:
300 g riebios varškės
150 g mėlynių
2-3 valg. šaukštų cukraus
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ryziu blyneliai su kriausiu padazu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu
Ryžių blyneliai su kriaušių padažu. Ryžių miltų, pieno, krakmolo, kiaušinių, cukraus blyneliai su saldžiu kriaušių padažu.
lietiniai blynai su bananais
Lietiniai blynai su bananais
Miltiniai lietiniai blynai su bananais apvoliotais cukrumis ir cinamonu.
lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais. Itin subtilaus skonio lietiniai blynai su smulkintais migdolais ir sviestu.
sokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai. Labai skanūs blynai su šokoladu. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu