patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Miltiniai patiekalai

Ravioli su špinatais ir ricotta

ravioli su spinatais ir ricotta
Mums reikės:
Tešlai:
300 g miltų
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų špinatų
100 ricotta sūrio
30 g sviesto
1 kiaušinio
30 g tarkuoto parmezano sūrio
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais (3)

uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Mums reikės:
Blynelių tešlai:
270 ml pieno
130 g miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Blynelių įdarui:
200 g varškės
3-4 bananų
1 valg. š. vanilinio cukraus
cinamono pagal skonį
Blynelių užpilui:
2 kiaušinių
200 g saldaus kondensuoto pieno
saujos riešutų (migdolų, lazdyno riešutų)
Receptas, gaminimas

Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru (1)

apelsininiai blyneliai su varskes idaru
Mums reikės:
Blynelių tešlai:
400 ml pieno
250 g miltų
2 kiaušinių
1 apelsino
2 valg. š. sviesto
2 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
Varškės įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinio
1 valg. š. manų kruopų
1 nedidelio apelsino
3 valg. š. cukraus
Receptas, gaminimas

Blyneliai su obuoliais

blyneliai su obuoliais
Mums reikės:
500g kefyro
300 g miltų
3 kiaušinių
2-3 obuolių
100 g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. cinamono
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Mantai (manti) (4)

mantai
Mums reikės:
Tešlai:
1 kg miltų
250 ml vandens
1-2 kiaušinių
1 valg. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
900 g avienos (kiaulienos) faršo
500 g svogūnų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Beliašai

beliasai
Mums reikės:
Tešlai:
375 g pieno
10 g sausų mielių
600 - 650 g miltų
60 g sviesto
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. druskos
Įdarui:
600 g faršo
1 svogūno
druskos, maltų pipirų
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Kibinai (3)

kibinai
Mums reikės:
Kibinų tešlai:
1 kg miltų
250 g margarino
4 kiaušinių
250 g grietinės
žiupsnelio druskos
Kibinų įdarui:
900 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
2 didelių svogūnų
šlakelio sultinio arba virinto vandens
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžių blyneliai su kriaušių padažu

ryziu blyneliai su kriausiu padazu
Mums reikės:
Tešlai:
400 ml pieno
200 g ryžių miltų
20 g bulvių krakmolo
60 g cukraus
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų aliejaus
¼ arb. šaukštelio druskos
Receptas, gaminimas

Čeburėkai (20)

ceburekai
Mums reikės:
Tešlai:
500 ml kefyro
800 - 850 g miltų
1 arb. šaukštelio sodos
druskos
Įdarui:
500 g kiaulienos faršo
120 - 150 ml mėsos sultinio
2 svogūnų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Virtinukai su varške ir mėlynėmis

virtinukai su varske ir melynemis
Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
320 g miltų
1 kiaušinio
160 ml pieno arba vandens
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
žiupsnelio druskos
Virtinukų įdarui:
300 g riebios varškės
150 g mėlynių
2-3 valg. šaukštų cukraus
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lietiniai blynai su bananais
Lietiniai blynai su bananais
Miltiniai lietiniai blynai su bananais apvoliotais cukrumis ir cinamonu.
lietiniai su varske
Lietiniai blynai su varške
Lietiniai blynai su varške, razinomis ir cinamonu.
ceburekai
Čeburėkai
Čeburėkai. Aliejuje kepti čeburėkai iš miltų ir kefyro su mėsos įdaru. Paprastas, skanus ir pakankamai greitai paruošiamas užkandis.
lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais
Lietiniai blynai su migdolais. Itin subtilaus skonio lietiniai blynai su smulkintais migdolais ir sviestu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vilma
Nelabai supratau tai kiek is viso miltu, nes i tesla dedasi miltai (nes recepte rasoma dedami miltai su kepim milteliais) o trupiniams atskirai dar stikline ar kaip?
Laima
Kopusta galima mikrobangej pakaitinti. Man paprasciau nei virti galva  Šypsena
Beata
Labai patiko! Greita, paprasta ir skanuŠypsena Vyras išlaižė lėkštę, ačiū už receptą Šypsena
Rita
Apsivalgyti galima - tikrai labai skanu Šypsena
Aukse
Man labai patiko sis patiekalas. Jis paprastas ir mazai ingrendientu, nuo siol sis maistas man labai patinka, ji kepsiu ir valgysiu Šypsena  Myliu