patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Ryžių blyneliai su kriaušių padažu

ryziu blyneliai su kriausiu padazu Mums reikės:
Tešlai:
400 ml pieno
200 g ryžių miltų
20 g bulvių krakmolo
60 g cukraus
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų aliejaus
¼ arb. šaukštelio druskos

Gaminame. Ryžių blyneliai su kriaušių padažu

Padažui:
1-2 kriaušių
100 ml pieno
25 g sviesto
50 g cukraus
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelio cinamono

Kriaušės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Į puodą supilamas pienas, sudedamas sviestas, cukrus ir kaitinama iki užvirimo. Užvirus, ant silpnos ugnies paverdama 15-20 min., kol masė sutirštėja. Tada sudedami kriaušių kubeliai, vanilinis cukrus, cinamonas ir dar paverdama apie 10 min.ryziu blyneliai su kriausiu padazu 3


Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir druska. Suberiami miltai, krakmolas, supilamas pienas ir užmaišoma tešla. Įpilama aliejaus, išmaišoma ir paliekama 10-15 min. pastovėti. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilama tešlos ir tolygiai paskirstoma per visą keptuvę.ryziu blyneliai su kriausiu padazu 1
Kepama iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.ryziu blyneliai su kriausiu padazu 2
Ryžių blyneliai turi būti labai ploni. Į kiekvieno blynelio vidurį įdedama po šaukštą padažo ir perlenkiama pusiau. Ryžių blyneliai sudedami į lėkštes, apšlakstomi kriaušių padažu ir patiekiami. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais. Puikus desertas prie kavos.
skryliai
Skryliai
Virti kočiotos tešlos skryliai su rūkytos šoninės spirgučių padažu. Gaminimo eiga su nuotraukomis.
kibinai
Kibinai
Kibinai. Tradiciniai miltiniai kibinai su kapotos mėsos ir svogūnų įdaru.
koldunai su mesa
Koldūnai su mėsa
Koldūnai su mėsa. Tradiciniai virti koldūnai su kiaulienos ir jautienos mėsa - faršu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.