patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šokoladiniai blynai

sokoladiniai blynai Mums reikės:
550 ml pieno
300 g miltų
100 g juodojo šokolado
20 g kakavos miltelių
3 kiaušinių
80 g sviesto
40 g cukraus pudros
10 ml balto romo
aliejaus
¼ arb. š. druskos

Gaminame. Šokoladiniai blynai
Šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas karšto vandens vonelėje. Pienas truputį pašildomas, supilamas ištirpintas šokoladas ir viskas gerai išmaišoma. Persijoti miltai sumaišomi su kakavos milteliais, cukraus pudra ir druska. Į miltų mišinį pamažu supilamas pienas su šokoladu ir gerai išmaišoma. Kiaušiniai labai gerai išplakami ir supilami į tešlą. Pusė kiekio ištirpinto sviesto, romo supilama į tešlą, išmaišoma ir paliekama pastovėti 1-2 val. Blynų tešla turi būti kaip skysta grietinėlė (jei dar reikia įberiama miltų). Keptuvė patepama aliejumi, įkaitinama, įpilama tešlos ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Šokoladiniai blynai kepami apie 30 sek. iš vienos pusės ir apie 15 sek. iš kitos pusės. Kiekvienas šokoladinis blynas patepamas sviestu. Šokoladiniai blynai papuošiami braškėmis ir patiekiami. Šokoladinai blynai labai skanu su pienu ar arbata. Skanaus.

Komentarai

2010-05-28
gina
Nu blynai atrodo tai labai viliojanciai Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lietiniai su varske
Lietiniai blynai su varške
Lietiniai blynai su varške, razinomis ir cinamonu.
uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais. Puikus desertas prie kavos.
ceburekai
Čeburėkai
Čeburėkai. Aliejuje kepti čeburėkai iš miltų ir kefyro su mėsos įdaru. Paprastas, skanus ir pakankamai greitai paruošiamas užkandis.
koldunai su mesa
Koldūnai su mėsa
Koldūnai su mėsa. Tradiciniai virti koldūnai su kiaulienos ir jautienos mėsa - faršu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.