patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Štrudeliai su mėsa

strudeliai su mesa Mums reikės:
Tešlai:
1 stiklinės kefyro
2 kiaušinių
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
400-450 g miltų
žiupsnelio druskos
Štrudelių įdarui:
500 g kiaulienos arba kalakutienos faršo
4-5 bulvių
2 svogūnų
aliejaus, maltos mėsos prieskonių, druskos, pipirų

Gaminame. Štrudeliai su mėsa
Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir sumaišome su kefyru. Dedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkome tešlą. Tešlą uždengiame ir paliekame šiltai pastovėti apie valandą.strudeliai su mesa 2
Į faršą įberiame druskos, pipirų, prieskonių ir gerai išmaišome.strudeliai su mesa 1
Tešlą plonai iškočiojame, ant jo vienodai paskleidžiame faršą.strudeliai su mesa 3
Suvyniojame vyniotinį.strudeliai su mesa 4
Susuktą vyniotinį supjaustome 2-3 cm pločio griežinėliais ir paliekame 10-15 min. pastovėti.strudeliai su mesa 5
Svogūnus smulkiai supjaustome. Gilioje ir plačioje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus, sudedame svogūnus ir apkepiname, kol jie tampa auksinės spalvos. Kol svogūnai kepa, bulves nulupame, nuplauname ir supjaustome didesniais kubeliais. Ant svogūnų sudedame bulves, įpilame vandens (kad apsemtų pusę bulvių), įberiame druskos ir užviriname.strudeliai su mesa 6
Ant bulvių gabaliukų viena eile išdėliojami supjaustyti štrudeliai,strudeliai su mesa 7
sandariai uždengiami ir ant labai silpnos ugnies troškinami 40-50 min. Štrudeliai su mėsa valgomi su grietine. Skanaus.

Komentarai

2013-03-29
Natalia
Reikes butinai pameginti, man tokie patiekalai keisti Mirktelti patinka, o jei dar skanu, tai vapse, tiesiog nuostabu Myliu
2010-07-18
Edita
idomu, butinai pabandysiu greitu metu. Manau dar turetu tikti truputukas surio ant virsaus pabaigai Šypsena
2010-02-10
Jonukas
Mmmm, superinis patiekalas....o dar su grietine...rekomenduoju pabandyti.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kibinai
Kibinai
Kibinai. Tradiciniai miltiniai kibinai su kapotos mėsos ir svogūnų įdaru.
mantai
Mantai (manti)
Mantai (manti) - nacionalinis uzbekų patiekalas, primenantis mums įprastus koldūnus.
sokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai. Labai skanūs blynai su šokoladu. Receptas su nuotrauka.
purus blyneliai su braskemis
Purūs blyneliai su braškėmis
Purūs miltiniai blyneliai su braškių ir cukraus pūdros padažu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.