patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virtinukai su braškėmis

virtinukai su braskemis Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
320 g miltų
2 kiaušinių
150 ml pieno
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
1 arb. šaukštelio druskos
Virtinukų įdarui:
600 g braškių
3 - 4 valg. šaukštų cukraus

Gaminame. Virtinukai su braškėmis
Braškės nuplaunamos, nusausinamos, pašalinami koteliai. Braškės perpjaunamos pusiau (keletą pasiliekame papuošimui), apibarstomos cukrumi ir padedamos šaltai 30 min. Išsiskyrusios sultys nupilamos į dubenį,
Persijotuose miltuose padaroma duobutė, į kurią supilamas pašildytas pienas, įmušami kiaušiniai, suberiama druska ir užminkoma tešla. Supilamas ištirpintas sviestas ir vėl išminkoma. Tešla turi būti vienalytė ir elastinga. Paruošta tešla iškočiojama 1,5 – 2 mm storio ir supjaustoma kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedama braškių įdaro, perlenkiama ir kruopščiai užspaudžiama.
Virtinukai su braškėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Kai virtinukai iškyla į paviršių dar paverdami 2 -3 min. Išvirę virtinukai supilami į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų vanduo. Virtinukai su braškėmis sudedami į lėkštes, apšlakstomi braškių sultimis, papuošiami braškių  skiltelėmis, mėtų šakele ir patiekiami. Virtinukai su braškėmis labai patinka vaikams. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

purus blyneliai su braskemis
Purūs blyneliai su braškėmis
Purūs miltiniai blyneliai su braškių ir cukraus pūdros padažu.
lietiniai su varske
Lietiniai blynai su varške
Lietiniai blynai su varške, razinomis ir cinamonu.
uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais
Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais. Puikus desertas prie kavos.
virtinukai su bulvemis
Virtinukai su bulvėmis
Virtinukai su bulvėmis. Tradiciniai, lietuviški virtinukai su virtų bulvių įdaru. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.