patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virtinukai su bulvėmis

virtinukai su bulvemis Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
350 g miltų
100 ml vandens
3-4 valg. šaukštų grietinės
0,5 arb. šaukštelio druskos
0,5 arb. šaukštelio sodos
Virtinukų įdarui:
0.5 kg bulvių
2 svogūnų
70-100 g sviesto
aliejaus kepimui
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Virtinukai su bulvėmis
Persijojame miltus ir sumaišome su druska. Į grietinę sudedame sodą, gerai išmaišome ir supilame į miltus. Pastoviai maišant, pamažu pilame vandenį ir užminkome vidutinio kietumo tešlą. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir 10 min. paliekame kambario temperatūroje.
Pasiruošiame virtinukų įdarą: bulves nuskutame, stambiai supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nusunkiame, dedame pusę kiekio sviesto ir sutriname bulvių piurė. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Į bulvių piurė sudedame pusę kiekio pakepintų svogūnų, jei reikia dar pasūdome ir gerai išmaišome.
Pasiruoštą virtinukų tešlą padaliname į keturias dalis, suformuojame 3 cm storio volelį ir supjaustome 1-1,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame į apskritimą, dedame  po šaukštelį virtinukų įdaro, perlenkiame pusiau ir gerai užspaudžiame kraštus. Labai gražiai atrodo susukant kraštą "virvute".virtinukai su bulvemis 1
Paruošti virtinukai su bulvėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir pamaišant, kad nepriliptų prie dugno, verdami. Virtinukams iškilus į paviršių dar paverdame apie 5 min.virtinukai su bulvemis 2
Išvirę virtinukai su bulvėmis sudedami į dubenį, įdedame likusį sviestą ir pabarstome kepintais svogūnais. Virtinukai su bulvėmis skanu su grietine ar grybų padažu. Skanaus.

Komentarai

2011-05-03
lukas
puiku ir lb sknau Šypsena  Šypsena  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

apelsininiai blyneliai su varskes idaru
Apelsininiai blyneliai su varškės įdaru
Skanūs apelsininiai blyneliai su varškės įdaru.
virtinukai su varske ir melynemis
Virtinukai su varške ir mėlynėmis
Miltiniai virtinukai įdaryti varške ir mėlynėmis, patiekiami su grietine ar grietinėle.
virtinukai su braskemis
Virtinukai su braškėmis
Virtinukai su braškėmis. Miltinės tešlos virtinukai su saldintų braškių įdaru.
lietiniai blynai su bananais
Lietiniai blynai su bananais
Miltiniai lietiniai blynai su bananais apvoliotais cukrumis ir cinamonu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu