patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virtinukai su bulvėmis

virtinukai su bulvemis Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
350 g miltų
100 ml vandens
3-4 valg. šaukštų grietinės
0,5 arb. šaukštelio druskos
0,5 arb. šaukštelio sodos
Virtinukų įdarui:
0.5 kg bulvių
2 svogūnų
70-100 g sviesto
aliejaus kepimui
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Virtinukai su bulvėmis
Persijojame miltus ir sumaišome su druska. Į grietinę sudedame sodą, gerai išmaišome ir supilame į miltus. Pastoviai maišant, pamažu pilame vandenį ir užminkome vidutinio kietumo tešlą. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir 10 min. paliekame kambario temperatūroje.
Pasiruošiame virtinukų įdarą: bulves nuskutame, stambiai supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nusunkiame, dedame pusę kiekio sviesto ir sutriname bulvių piurė. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Į bulvių piurė sudedame pusę kiekio pakepintų svogūnų, jei reikia dar pasūdome ir gerai išmaišome.
Pasiruoštą virtinukų tešlą padaliname į keturias dalis, suformuojame 3 cm storio volelį ir supjaustome 1-1,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame į apskritimą, dedame  po šaukštelį virtinukų įdaro, perlenkiame pusiau ir gerai užspaudžiame kraštus. Labai gražiai atrodo susukant kraštą "virvute".virtinukai su bulvemis 1
Paruošti virtinukai su bulvėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir pamaišant, kad nepriliptų prie dugno, verdami. Virtinukams iškilus į paviršių dar paverdame apie 5 min.virtinukai su bulvemis 2
Išvirę virtinukai su bulvėmis sudedami į dubenį, įdedame likusį sviestą ir pabarstome kepintais svogūnais. Virtinukai su bulvėmis skanu su grietine ar grybų padažu. Skanaus.

Komentarai

2011-05-03
lukas
puiku ir lb sknau Šypsena  Šypsena  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

blyneliai su obuoliais
Blyneliai su obuoliais
Blyneliai (sklinžiai) su obuoliais. Puikiai užgavėnėms tinkantis patiekalas.
skryliai
Skryliai
Virti kočiotos tešlos skryliai su rūkytos šoninės spirgučių padažu. Gaminimo eiga su nuotraukomis.
beliasai
Beliašai
Aliejuje virti mielinės tešlos beliašai su mėsos faršo ir svogūnų įdaru.
virtinukai su juodaisiais serbentais
Virtinukai su juodaisiais serbentais
Virtinukai su juodaisiais serbentais. Miltiniai virtinukai su juodųjų serbentų ir cukraus įdaru. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Egle
Jau antri metai gaminu tik pagal jusu recepta...va ir dabar namai kvepia taip saaaaaaldziai Šypsena tortas taip seimai patiko, kad net ir vyras isitrauke i procesa...kepa lakstus Šypsena Kepam du...vienas mums, kitu grupes draugus ryt vaisinsiu. Aciu, aciu, aciu Myliu
Eglė
Labai labai skanus pyragas! Patiko visai seimai! Šypsena
Asta
Tesla gaunasi liuks ir neplysta, jei tiksliai islaikyt visu produktu proporcijas, kaip nurodyta. Jau kepa orkaiteje, lygiai toks, is vaikystes megstamiausias Šypsena
Auguskis
Pasakiski balandeliai. Aciu ikelusiems  Šypsena
Viktorija
Inkstai nera blogis, tiesiog reikia juos pusdieni myrkit ir butinai bent kas valanda naujam vandeny, nebus smarves, sugaminau juos su skrandziu Liūdesys , todel sia sriuba bandysiu su sirdim gamint, manau turetu gautis visai neblogas patiekalas.