patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virtinukai su bulvėmis

virtinukai su bulvemis Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
350 g miltų
100 ml vandens
3-4 valg. šaukštų grietinės
0,5 arb. šaukštelio druskos
0,5 arb. šaukštelio sodos
Virtinukų įdarui:
0.5 kg bulvių
2 svogūnų
70-100 g sviesto
aliejaus kepimui
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Virtinukai su bulvėmis
Persijojame miltus ir sumaišome su druska. Į grietinę sudedame sodą, gerai išmaišome ir supilame į miltus. Pastoviai maišant, pamažu pilame vandenį ir užminkome vidutinio kietumo tešlą. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir 10 min. paliekame kambario temperatūroje.
Pasiruošiame virtinukų įdarą: bulves nuskutame, stambiai supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nusunkiame, dedame pusę kiekio sviesto ir sutriname bulvių piurė. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Į bulvių piurė sudedame pusę kiekio pakepintų svogūnų, jei reikia dar pasūdome ir gerai išmaišome.
Pasiruoštą virtinukų tešlą padaliname į keturias dalis, suformuojame 3 cm storio volelį ir supjaustome 1-1,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame į apskritimą, dedame  po šaukštelį virtinukų įdaro, perlenkiame pusiau ir gerai užspaudžiame kraštus. Labai gražiai atrodo susukant kraštą "virvute".virtinukai su bulvemis 1
Paruošti virtinukai su bulvėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir pamaišant, kad nepriliptų prie dugno, verdami. Virtinukams iškilus į paviršių dar paverdame apie 5 min.virtinukai su bulvemis 2
Išvirę virtinukai su bulvėmis sudedami į dubenį, įdedame likusį sviestą ir pabarstome kepintais svogūnais. Virtinukai su bulvėmis skanu su grietine ar grybų padažu. Skanaus.

Komentarai

2011-05-03
lukas
puiku ir lb sknau Šypsena  Šypsena  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

beliasai
Beliašai
Aliejuje virti mielinės tešlos beliašai su mėsos faršo ir svogūnų įdaru.
sokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai
Šokoladiniai blynai. Labai skanūs blynai su šokoladu. Receptas su nuotrauka.
mieliniai blyneliai
Mieliniai blynai
Mieliniai blynai. Mielinės tešlos blynai. Receptas su nuotraukomis.
grietininiai blynai
Grietininiai blynai
Grietininiai blynai. Stori miltiniai blynai su grietine ir plaktais kiaušinių baltymais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu
Reda
Ismeginau si recepta sunaus pirmojo gimtadienio proga. Ir galiu drasiai teigti, kad idetos pastangos buvo vertos galutinio rezultato. Nerealiai skanus tortas.
Joli
Nuostabus ir greitai paruosiamas pyragas, tik viena dalyka pakeiciau, tai antra karta kepdama dejau 100g maziau cukraus, nes toks biskiuka per saldus pirma karta buvo Šypsena
Sandra
Nuostabūs, dėjau dar džiovintas spanguoles, pasakiški sausainiai.  Myliu