patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Cukinijų mišrainė su silke

cukiniju misraine su silke Mums reikės:
2  nedidelių cukinijų
2-3 morkų
2 svogūnų
300 g silkės filė
aliejaus
druskos, pipirų
petražolių, krapų

Gaminame. Cukinijų mišrainė su silke
Cukinijos nuplaunamos, nulupamos ir supjaustomos gabaliukais. Morkos nuvalomos ir sutarkuojamos stambia trintuve. Svogūnai nulupami ir supjaustomi kubeliais. Į keptuvę įpilama aliejaus, suberiami svogūnai ir apkepinami iki auksinės spalvos. Tada sudedamos morkos ir pakepinama keletą minučių, kol morkos suminkštėja.cukiniju misraine su silke 1
Sudedami cukinijų gabaliukai ir viskas patroškinama 10-15 min.cukiniju misraine su silke 2
Baigiant troškinti pabarstoma pipirais. Suberiamos smulkintos petražolės, krapai ir išmaišoma. Troškintos daržovės supilamos į kiaurasamtį (kad nusivarvėtų aliejaus perteklius) ir atvėsinamos. Sudedama juostelėmis pjaustyta silkės filė ir išmaišoma, jei reikia įberiama druskos. Cukinijų mišrainė su silke skanu su balta arba juoda duona. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

misraine su kepinta duona ir pupelemis
Mišrainė su kepinta duona ir pupelėmis
Mišrainė su kepinta duona ir pupelėmis - sotus ir skanus patiekalas.
burokeliu misraine
Burokėlių mišrainė
Virtų burokėlių mišrainė su virtomis morkomis, virtomis bulvėmis, raugintais kopūstais, marinuotais agurkais, svogūnais.
darzoviu misraine su silke
Daržovių mišrainė su silke
Daržovių mišrainė su silke. Burokėlių, morkų, bulvių, raugintų agurkų, obuolių, svogūnų mišrainė su silkės juostelėmis.
balta lietuviska misraine
Balta lietuviška mišrainė
Balta, lietuviška, tradicinė daržovių mišrainė su majonezu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.