patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virtų daržovių mišrainė su kalmarais

virtu darzoviu misraine su kalmarais Mums reikės:
2 virtų burokėlių
2 virtų bulvių
1 virtos morkos
3 marinuotų agurkų
3 kalmarų
saujos alyvuogių be kauliukų
kelių svogūnų laiškų
alyvuogių aliejaus
kelių griežinėlių citrinos
druskos

Gaminame. Virtų daržovių mišrainė su kalmarais
Kalmarai išvalomi, sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdami apie 1-2 min. Labai svarbu nepervirti, nes kalmarai bus kieti. Kalmarai sudedami į kiaurasamtį ir perliejami šaltu vandeniu. Virtos daržovės, marinuoti agurkai ir kalmarai supjaustomi šiaudeliais. Svogūnų laiškai susmulkinami, alyvuogės supjaustomos žiedais.

Burokėliai sumaišomi su alyvuogių aliejumi ir paliekami kelias minutes pastovėti. Likusios daržovės sumaišomos su kalmarais, svogūnų laiškais, alyvuogėmis ir alyvuogių aliejumi. Burokėliai sumaišomi su kitais mišrainės ingredientais. Pabarstoma druska ir išmaišoma. Virtų daržovių mišrainė su kalmarais papuošiama alyvuogėmis, citrinos griežinėliais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

misraine su kepinta duona ir pupelemis
Mišrainė su kepinta duona ir pupelėmis
Mišrainė su kepinta duona ir pupelėmis - sotus ir skanus patiekalas.
cukiniju misraine su silke
Cukinijų mišrainė su silke
Cukinijų, morkų, svogūnų mišrainė su silke ir žalumynais.
darzoviu misraine su silke
Daržovių mišrainė su silke
Daržovių mišrainė su silke. Burokėlių, morkų, bulvių, raugintų agurkų, obuolių, svogūnų mišrainė su silkės juostelėmis.
balta lietuviska misraine
Balta lietuviška mišrainė
Balta, lietuviška, tradicinė daržovių mišrainė su majonezu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena