patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Virtų daržovių mišrainė su kalmarais

virtu darzoviu misraine su kalmarais Mums reikės:
2 virtų burokėlių
2 virtų bulvių
1 virtos morkos
3 marinuotų agurkų
3 kalmarų
saujos alyvuogių be kauliukų
kelių svogūnų laiškų
alyvuogių aliejaus
kelių griežinėlių citrinos
druskos

Gaminame. Virtų daržovių mišrainė su kalmarais
Kalmarai išvalomi, sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir paverdami apie 1-2 min. Labai svarbu nepervirti, nes kalmarai bus kieti. Kalmarai sudedami į kiaurasamtį ir perliejami šaltu vandeniu. Virtos daržovės, marinuoti agurkai ir kalmarai supjaustomi šiaudeliais. Svogūnų laiškai susmulkinami, alyvuogės supjaustomos žiedais.

Burokėliai sumaišomi su alyvuogių aliejumi ir paliekami kelias minutes pastovėti. Likusios daržovės sumaišomos su kalmarais, svogūnų laiškais, alyvuogėmis ir alyvuogių aliejumi. Burokėliai sumaišomi su kitais mišrainės ingredientais. Pabarstoma druska ir išmaišoma. Virtų daržovių mišrainė su kalmarais papuošiama alyvuogėmis, citrinos griežinėliais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

burokeliu misraine
Burokėlių mišrainė
Virtų burokėlių mišrainė su virtomis morkomis, virtomis bulvėmis, raugintais kopūstais, marinuotais agurkais, svogūnais.
misraine su kepinta duona ir pupelemis
Mišrainė su kepinta duona ir pupelėmis
Mišrainė su kepinta duona ir pupelėmis - sotus ir skanus patiekalas.
darzoviu misraine su silke
Daržovių mišrainė su silke
Daržovių mišrainė su silke. Burokėlių, morkų, bulvių, raugintų agurkų, obuolių, svogūnų mišrainė su silkės juostelėmis.
cukiniju misraine su silke
Cukinijų mišrainė su silke
Cukinijų, morkų, svogūnų mišrainė su silke ir žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena