Maisto ruošimo patarimai
- Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
- Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
- Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
- Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
- Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
- Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
- Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
- Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
- Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
- Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
- Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
- Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
- Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
- Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
- Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
- Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
- Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
- Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
- Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
- Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis
Kepta žuvis su bulvių plutele
Kepta žuvies filė su tarkuotų bulvių plutele.
Kepta žuvies filė su tarkuotų bulvių plutele.
Kokteilis Margarita
Kokteilis Margarita. Alkoholinis kokteilis su tekila, apelsinų likeriu, citrinų sultimis, laimu, ledukais. Receptas su nuotrauka.
Kokteilis Margarita. Alkoholinis kokteilis su tekila, apelsinų likeriu, citrinų sultimis, laimu, ledukais. Receptas su nuotrauka.
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Populiariausi receptai su nuotraukomis
- Čeburėkai (38)
- Tortas Medutis (69)
- Plovas su kiauliena (44)
- Tortas Napoleonas (64)
- Purūs žagarėliai (20)
- Žemaičių blynai (27)
- Šnicelis (15)
- Varškės pyragas Draugystė (41)
- Balandėliai (14)
- Čenachai (čenakai) (16)
- Varškėtukai (33)
- Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis (13)
- Maskarponės sūrio tortas su braškėmis (25)
- Kepti varškėčiai (14)
- Pyragas su sausainiais ir varške (14)
- Greitas pyragas su kondensuotu pienu (13)
- Varškės spurgos (13)
- Agurkai su garstyčiomis (15)
- Lietiniai blynai su mėsa (12)
- Kugelis su vištiena (5)
Verta žinoti
- Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
- Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
- Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
- Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
- Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
- Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
- Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
- Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
Konservavimas, marinavimas, rauginimas
Karšti patiekalai
Užkandžiai, užkandžių receptai
Salotų receptai
Padažai, padažų receptai
Sriubos, sriubų receptai
Saldūs patiekalai, desertai
Gėrimai, kokteiliai
Naujausi komentarai
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir
nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū

Nuostabūs!!!
Puikus tiesiog! Visada pavyksta 

Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.