patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bazilikas

Bazilikai 1 Bazilikas – vienas seniausių ir populiariausių prieskonių pasaulyje. Šiame prieskoniniame augale daug eterinių aliejų, rauginių medžiagų, rutino, glikozidų. Malonaus švelniai rūgštoko skonio, labai aromatingi baziliko lapai vartojami vieni arba su kitais prieskoniais mėsos ir daržovių patiekalams.

Tai puikus sriubų, žuvies patiekalų, sūrių prieskonis, tinka dėti į kiaušinių, vištienos salotas, galima skaninti varškę. Bazilikas ypatingai gerai dera su pomidorais. Bazilikai puikiai tinka įvairioms gaivoms, kokteiliams, vaisių sultims, actui ar aliejui aromatizuoti.

Bazilikai 2

Bazilikai padažuose geriausiai dera su svogūnais, alyvuogėmis, česnakais. Sumaišyti su rozmarinais bazilikai kartais vartojami vietoj pipirų. Bazilikus galima naudoti žalius ir džiovintus ir skirtingai nuo kitų prieskoninių augalų, jie išlieka kvapūs. Galima paruošti ir prieskoninių žolių mišinių su bazilikais. Tam lygiomis dalimis sumaišomi bazilikai, krapai ir peletrūnai. Bazilikas dedamas baigiant gaminti patiekalą, kad išliktų nepakartojamas jo kvapas ir skonis.
Bazilikas ne tik suteikia patiekalams pikantišką skonį, bet ir skatina virškinimą, žadina apetitą, stiprina imunitetą. Liaudies medicinoje bazilikais gydomas kosulys, karštligė, vartojamas kaip minkštinantis ir dezinfekuojantis vaistas.

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

mielinės pynutes su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis. Detalus aprašymas ir aiškios mielinių pynučių gamybos nuotraukos.
silkes uzkandele su burokeliu piure
Silkės užkandėlė su burokėlių piurė
Silkės užkandėlė su burokėlių piurė, majonezu, marinuotais svogūnais, virtomis bulvėmis.
tortas griuvesiai
Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Morenginis tortas "Griuvėsiai". Šiuo tortu Griuvėsiai mėgausis ir vaikai ir suaugę.
vaisinis desertas su ledais
Vaisinis desertas su ledais
Vaisinis desertas su ledais. Desertas su ledais, bananais, persikais, kivi, braškėmis, vynuogėmis, obuoliais ar kriaušėmis bei sirupu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!