patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bazilikas

Bazilikai 1 Bazilikas – vienas seniausių ir populiariausių prieskonių pasaulyje. Šiame prieskoniniame augale daug eterinių aliejų, rauginių medžiagų, rutino, glikozidų. Malonaus švelniai rūgštoko skonio, labai aromatingi baziliko lapai vartojami vieni arba su kitais prieskoniais mėsos ir daržovių patiekalams.

Tai puikus sriubų, žuvies patiekalų, sūrių prieskonis, tinka dėti į kiaušinių, vištienos salotas, galima skaninti varškę. Bazilikas ypatingai gerai dera su pomidorais. Bazilikai puikiai tinka įvairioms gaivoms, kokteiliams, vaisių sultims, actui ar aliejui aromatizuoti.

Bazilikai 2

Bazilikai padažuose geriausiai dera su svogūnais, alyvuogėmis, česnakais. Sumaišyti su rozmarinais bazilikai kartais vartojami vietoj pipirų. Bazilikus galima naudoti žalius ir džiovintus ir skirtingai nuo kitų prieskoninių augalų, jie išlieka kvapūs. Galima paruošti ir prieskoninių žolių mišinių su bazilikais. Tam lygiomis dalimis sumaišomi bazilikai, krapai ir peletrūnai. Bazilikas dedamas baigiant gaminti patiekalą, kad išliktų nepakartojamas jo kvapas ir skonis.
Bazilikas ne tik suteikia patiekalams pikantišką skonį, bet ir skatina virškinimą, žadina apetitą, stiprina imunitetą. Liaudies medicinoje bazilikais gydomas kosulys, karštligė, vartojamas kaip minkštinantis ir dezinfekuojantis vaistas.

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

avodas idarytas krevetemis
Avokadas įdarytas krevetėmis
Avokadas įdarytas krevetėmis bei pomidorais. Subtilaus skonio, lengvas ir išvaizdus užkandis.
krepseliai su persikais
Krepšeliai su persikais
Krepšeliai su persikais. Skanus ir lengvai paruošiamas desertas.
uzkeptos avinzirniais idarytos bulves
Užkeptos avinžirniais įdarytos bulvės
Užkeptos avinžirniais, varškės bei Mocarela sūriais įdarytos bulvės.
panzanela
Panzanella
Panzanella - baltos duonos salotos. Skrebučių ir daržovių salotos pagardintos užpilu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena