patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bazilikas

Bazilikai 1 Bazilikas – vienas seniausių ir populiariausių prieskonių pasaulyje. Šiame prieskoniniame augale daug eterinių aliejų, rauginių medžiagų, rutino, glikozidų. Malonaus švelniai rūgštoko skonio, labai aromatingi baziliko lapai vartojami vieni arba su kitais prieskoniais mėsos ir daržovių patiekalams.

Tai puikus sriubų, žuvies patiekalų, sūrių prieskonis, tinka dėti į kiaušinių, vištienos salotas, galima skaninti varškę. Bazilikas ypatingai gerai dera su pomidorais. Bazilikai puikiai tinka įvairioms gaivoms, kokteiliams, vaisių sultims, actui ar aliejui aromatizuoti.

Bazilikai 2

Bazilikai padažuose geriausiai dera su svogūnais, alyvuogėmis, česnakais. Sumaišyti su rozmarinais bazilikai kartais vartojami vietoj pipirų. Bazilikus galima naudoti žalius ir džiovintus ir skirtingai nuo kitų prieskoninių augalų, jie išlieka kvapūs. Galima paruošti ir prieskoninių žolių mišinių su bazilikais. Tam lygiomis dalimis sumaišomi bazilikai, krapai ir peletrūnai. Bazilikas dedamas baigiant gaminti patiekalą, kad išliktų nepakartojamas jo kvapas ir skonis.
Bazilikas ne tik suteikia patiekalams pikantišką skonį, bet ir skatina virškinimą, žadina apetitą, stiprina imunitetą. Liaudies medicinoje bazilikais gydomas kosulys, karštligė, vartojamas kaip minkštinantis ir dezinfekuojantis vaistas.

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kriausiu gerimas su pistacijomis
Kriaušių gėrimas su pistacijomis
Kriaušių gėrimas su pistacijomis. Kriaušių gėrimas su jogurtu, grietininiais ledais ir pistacijomis.
migdolu sriuba su krevetemis
Migdolų sriuba su krevetėmis
Migdolų sriuba su krevetėmis. Pikantiško skonio migdolų ir krevečių sriuba su baltu sausu vynu, grietinėle bei svogūnais.
pyragas su kakava
Pyragas su kakava
Greitai paruošiamas, skanus pyragas su kakava - pyragas su gelsvos ir kakavinės spalvos sluoksniais.
kakavinis tortas
Kakavinis tortas
Kakavinis tortas. Kakavinio biskvito sluoksniai pertepti pieno, cukraus, kiaušinio, miltų, sviesto pertepimu. Raceptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.