patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kaparėliai

kapareliai Kaparėliai - daugiametis augalas, kurio lapai ovalūs, tamsiai žalios spalvos ir auga ant ilgo stiebo. Augalas žydi  visą vasarą, baltais žiedais. Kaparėlių pumpurus žmonės jau nuo senų senovės naudodavo kaip prieskonius.

Kaparėliai kilę iš Azijos, tačiau kaip prieskonius juos naudojo ir jais prekiavo ir senovės graikai bei romėnai. Natūraliai jie auga Viduržemio jūros regione. Kaparėliai auginami Ispanijoje, Maroke ir Turkijoje. Kaparėliai, kaparėlių pumpurai, kaip manoma, turi ypatingų galių.kapareliai 1

Liaudies medicinoje kaparėliai žinomi kaip vaistas nuo įvairiausių ligų. Pumpurėlių nuoviras būdavo naudojamas kaip žaizdų gijimą skatinanti priemonė, šiuo nuoviru stiprindavo nusilpusią širdies kraujagyslių sistemą. Kaparėlių lapų ir jaunų šakelių nuoviras būdavo naudojamas kaip malšinanti skausmą priemonė, juo skatindavo tulžies, inkstų ir šlapimo pūslės veiklą. Kaparėliai mažina kraujo spaudimą, dujų kaupimąsi žarnyne, jais gydydavo įvairiausias alergijas, reumatą, artritą. Kaparėlių pumpuruose yra glikozidų, rutino, daug vitaminų, cukraus, rūgščių, tame tarpe ir askorbino rūgšties (vitamino C).
Kaip prieskonis kaparėlių pumpurai naudojami džiovinti, sūdyti ir marinuoti.kapareliai 2
Rečiau naudojami kaparėlių ūgliai ir žalios uogos. Kaparėliai pasižymi pikantišku rūgščiai sūriu, šiek tiek kartoku skoniu, primenančiu garstyčias, alyvuoges ir juoduosius pipirus. Tamsiai žalios spalvos sūdyti kaparėliai pateikiami prie šaltų patiekalų, marinuoti kaparėliai ypač dera prie jautienos, žuvies ir paukštienos patiekalų. Kaparėliai naudojami ruošiant padažus, jie dedami ir į šviežias salotas, mišraines. Prieš vartojant kaparėlius, galima juos perplauti vandeniu, kad pasišalintų druskos perteklius.
Kaparėliai - skanu ir naudinga. Kaparėliai ne tik puošia patiekalus, bet ir suteikia jiems pikantišką, savotišką skonį. Sakoma, kad kaparėlius geriausia vartoti prieš valgį, nes jie žadina apetitą.

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta menke su mangu salsa
Kepta menkė su mangų salsa
Kepta šviežia menkė su gaivia mangų salsa
morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis
Morengai su pistacijomis. Orkaitėje kepti plaktų kiaušinių baltymų morengai su cukrumi, cukraus pūdra ir pistacijomis.
kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais. Apkepta ir vyne patroškinta kalakutienos filė su svieste apkepintais pievagrybiais - šampinjonais.
menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)