patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Patiekalų ingredientai

Patiekalų receptų sudedamųjų dalių - ingredientų sąrašas pagal abecėlę.

Agurkai

agurkai
Agurkai – moliūginių šeimos žolinis augalas. Agurkai kilę iš tolimosios Indijos, kur buvo auginami jau keletą tūkstančių metų prieš Kristų.
Agurkuose yra 95-97 proc. vandens, 0,7 proc. baltymų, 2,5 proc. cukraus, taip pat mineralinių druskų, ląstelienos, vitaminų, fermentų, eterinių aliejų.
Agurkai, plačiau

Alyvuogės

alyvuoges 1
Alyvuogės - alyvmedžio vaisiai. Alyvmedis - alyvmedinių šeimos medis. Jo vainikas tankus, lapai ovalūs, nusmailėję, žiedai smulkūs, susitelkę šluotelinėmis kekėmis. Žydi gegužės-birželio, vaisiai subręsta rugsėjo-gruodžio mėnesį.
Alyvuogės, plačiau

Alyvuogių aliejus

alyvuogiu aliejus
Alyvuogių aliejus yra vienas iš labiausiai naudojamų augalinių aliejų kulinarijoje, suteikiantis patiekalams ne tik gerą skonį, aromatą, bet yra reikalingas ir labai naudingas žmogaus sveikatai. Alyvuogių aliejuje yra vitaminų A, D , K ir ypač E.
Alyvuogių aliejus, plačiau

Baklažanai

baklazanai
Baklažanai yra bulvinių šeimos vienamečiai žoliniai augalai, kilę iš Pietų Azijos. Baklažanai buvo valgomi dar senovės Indijoje ir Egipte, o į Europą atkeliavo tik viduramžiais ir ilgą laiką buvo auginami kaip dekoratyvūs augalai.
Baklažanai, plačiau

Bazilikas

Bazilikai 1
Bazilikas – vienas seniausių ir populiariausių prieskonių pasaulyje. Šiame prieskoniniame augale daug eterinių aliejų, rauginių medžiagų, rutino, glikozidų. Malonaus švelniai rūgštoko skonio, labai aromatingi baziliko lapai vartojami vieni arba su kitais prieskoniais mėsos ir daržovių patiekalams.
Bazilikas, plačiau

Bulvės

bulves1
Bulvės - bulvinių šeimos vienmečiai žoliniai, gumbus auginantys augalai. Antžeminis stiebas žalias, šakotas, su negausiais prigludusiais plaukeliais. Lapai pertrauktinai poromis plunksniški. Žiedai po 10-20 susitelkę į viršūninius žiedynus.
Bulvės, plačiau

Burokėliai

burokeliai
Burokėliai - vienos populiariausių mūsų vartojamų daržovių. Šių daržovių maistinė ir gydomoji galia buvo pripažinta dar Romos imperijos laikais. Raudonieji burokėliai kilę iš laukinio buroko, kuris ir dabar dar auga Viduržemio, Juodosios ir Kaspijos jūros pakraščiuose, taip pat Indijoje ir Kinijoje.
Burokėliai, plačiau

Česnakas

cesnakas 1
Česnakas - daugiametė svogūninė lelijinių šeimos prieskoninė daržovė. Spėjama, kad česnakas kilęs iš Azijos. Pasaulyje auga daugiau kaip 250 česnako rūšių. Lietuvoje jis plačiai auginamas soduose, daržuose kaip prieskoninė daržovė.
Česnakas, plačiau

Ciberžolė

ciberzole
Dažinė ciberžolė (Curcuma lot.) - imbierinių šeimos daugiametis, metro aukščio žolinis augalas. Augalas turi stambius ovalius lapus, augančius tiesiai iš šakniastiebio. Šakniastiebis mėsingas, su daug ilgų šakelių. Ciberžolės tėvynė - Pietryčių Indija, kur ji auga natūraliai ir vartojama kaip prieskonis arba puikus geltonas pigmentas.
Ciberžolė, plačiau

Čiobreliai

ciobreliai
Čiobreliai – daugiamečiai, aromatingi puskrūmiai šakotais besidriekiančiais žeme stiebais. Jų lapai smulkūs, elipsiški, trumpakočiai, į apačią užsirietusiais kraštais, juose daug per padidinamąjį stiklą matomų duobučių, kuriose yra liaukelės su eteriniu aliejumi.
Čiobreliai, plačiau

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

uzkepta lasisa
Užkepta lašiša
Užkepta lašišos ar upėtakio filė apibarstyta tarkuotu sūriu, smulkintomis petražolėmis ir migdolų drožlėmis.
pomidoru ir surio uzkandele
Pomidorų ir sūrio užkandėlė
Pjaustytų griežinėliais pomidorų ir tarkuoto fermentinio sūrio su česnaku užkandėlė.
makaronai su vistiena ir pesto padazu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu, vyšniniais pomidorais bei moliūgais.
kokteilis b
Kokteilis B-52
Alkoholinis kokteilis B-52. Kavos likeris Kahlua, airiškas grietinėlės likeris Baileys Irish Cream, apelsinų likeris Grand Marnier.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena