patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Patiekalų ingredientai

Patiekalų receptų sudedamųjų dalių - ingredientų sąrašas pagal abecėlę.

Cukinija

cukinija
Cukinija - žolinis augalas su šliaužiojančiu stiebu, dideliais, šiurkščiais lapais. Žiedai - dideli, geltoni. Vaisiai pailgi, dideli, tamsiai žalios ar geltonos spalvos, balsvu minkštimu, kurio viduryje susitelkusios mažos, minkštos valgomos sėklos.  Jaunos cukinijos yra saldžiausios ir jų minkštimas yra puriausias.
Cukinija, plačiau

Figos

Figos
Figa (figmedis, inžyras) - tai vienas iš seniausių kultūrinių augalų pasaulyje, kilęs iš Azijos. Figa - šilkmedinių šeimos medis, išsikerojusiu vainiku ir stambiais lapais. Žiedai susitelkę žiedynais, iš kurių išauga sudėtiniai rutuliški, kriaušiški arba plokšti vaisiai su daugybe smulkių sėklyčių.
Figos, plačiau

Kalendra

kalendra
Kalendra – salierinių šeimos, vienmetis augalas, apie 20 - 120 cm aukščio. Stiebas stačias, šakotas, lapai suskaidyti į daugelį siaurų skiltelių. Augalas žydi birželio - liepos mėn., smulkūs balti arba rausvi žiedai susitelkę skėteliais.
Kalendra, plačiau

Kaparėliai

kapareliai
Kaparėliai - daugiametis augalas, kurio lapai ovalūs, tamsiai žalios spalvos ir auga ant ilgo stiebo. Augalas žydi  visą vasarą, baltais žiedais. Kaparėlių pumpurus žmonės jau nuo senų senovės naudodavo kaip prieskonius.
Kaparėliai, plačiau

Krapai

krapai
Paprastasis krapas – salierinių šeimos vienametis arba dvimetis žolinis augalas, mažai šakotu apie 1 -1,5 m aukščio stiebu ir suskaidytais skiautelėmis lapais. Augalas turi malonų specifinį kvapą. Krapuose yra daug eterinio aliejaus, vitaminų C, B1, B2, P, PP, flavonoidų, kalio, kalcio bei geležies.
Krapai, plačiau

Krevetės

krevetes
Pasaulyje egzistuoja daugiau nei 300 krevečių rūšių. Vienos populiariausiųjų yra tigrinės, rudosios, rožinės ir baltosios krevetės. Kuo krevetės didesnės, tuo jos yra brangesnės. Dažniausiai receptuose naudojamos mažosios "kokteilinės" krevetės.
Krevetės, plačiau

Moliūgai

moliugai
Moliūgai – tai vienmetis žolinis augalas, gulsčiu, besidriekiančiu žeme stiebu, dideliais, šiurkščiais lapais. Žiedai varpo formos, geltoni arba oranžiniai. Vaisiai – dideli, rutuliškos arba ovalios formos, kurių minkštime yra daug stambių gelsvai baltų sėklų.
Moliūgai, plačiau

Morkos

morkos
Morkos jau nuo seno laikomos vienos vertingiausių daržovių, jos mažai kaloringos, skanios ir maistingos. Morkose yra vitamino C, B, D, E, mineralų, kalcio, geležies, magnio ir daug vertingojo karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, kuris ypač - naudingas akims.
Morkos, plačiau

Paprikos

paprikos
Paprikos yra bulvinių šeimos augalai. Jos užauga iki 60 cm aukščio, turi šakotą stiebą, smailėjančius lapus ir stambius baltus žiedus, išsidėsčiusius šakelių išsišakojimuose. Paprika žydi birželio mėnesį, vaisius veda liepos - lapkričio mėnesį.
Paprikos, plačiau

Persimonas

Persimonas
Persimonas - tai vaisius su plona vaškine odele, užaugantis net iki 0,5 kg. Vaisiai gali būti geltoni, oranžiniai ar net raudoni. Jų minkštimas labai švelnus, malonaus skonio, saldus. Išvertus iš lotynų kalbos šio vaisiaus pavadinimas reiškia "dievų maistą". Persimonas dažnai vadinamas churma.
Persimonas, plačiau

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena pomidoru padaze
Vištiena pomidorų padaže
Vyne patroškinta vištiena konservuotų pomidorų ir pupelių padaže.
lietiniai blynai su mesa
Lietiniai blynai su mėsa
Lietiniai blynai su mėsa. Lietiniai blynai įdaryti virta, sumalta mėsa ir apkepinti. Receptas su detaliomis gaminimo eigos nuotraukomis.
vistienos kepsniai su ananasais
Vištienos kepsniai su ananasais
Vištienos filė kepsniai su ananasais ir fermentiniu sūriu, pagardinti majonezu.
pyragas su vysniu dzemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena