Patiekalų ingredientai

Patiekalų receptų sudedamųjų dalių - ingredientų sąrašas pagal abecėlę.
« 123 »
spinatai.jpg

Špinatai

Špinatai – balandinių šeimos augalas, mėsingais švelniais lapais. Manoma, kad jie yra kilę iš Persijos. Dabar jie populiarūs daugelyje šalių, kur yra sveiko maisto mėgėjų. Arabų mokslininkai špinatus vadino "daržovių karaliais".Skaityti toliau
cesnakas 1.jpg

Česnakas

Česnakas - daugiametė svogūninė lelijinių šeimos prieskoninė daržovė. Spėjama, kad česnakas kilęs iš Azijos. Pasaulyje auga daugiau kaip 250 česnako rūšių. Lietuvoje jis plačiai auginamas soduose, daržuose kaip prieskoninė daržovė. Skaityti toliau

Populiariausi receptai

Persimonas.jpg

Persimonas

Persimonas - tai vaisius su plona vaškine odele, užaugantis net iki 0,5 kg. Vaisiai gali būti geltoni, oranžiniai ar net raudoni. Jų minkštimas labai švelnus, malonaus skonio, saldus. Išvertus iš lotynų kalbos šio vaisiaus pavadinimas reiškia "dievų maistą". Persimonas dažnai vadinamas churma.Skaityti toliau
salieras.jpg

Salieras

Salieras - viena naudingiausių prieskoninių daržovių tinkanti daugybei patiekalų. Salieras ir jo vertingosios savybės žinomos jau nuo senovės antikos laikų, viduramžiais jiems buvo priskiriamos ir mistiškos, ir gydomosios galios, olandų ginekologas Van de Velde savo knygoje aprašė juos kaip efektingą afrodiziaką. Skaityti toliau
krevetes.jpg

Krevetės

Pasaulyje egzistuoja daugiau nei 300 krevečių rūšių. Vienos populiariausiųjų yra tigrinės, rudosios, rožinės ir baltosios krevetės. Kuo krevetės didesnės, tuo jos yra brangesnės. Dažniausiai receptuose naudojamos mažosios "kokteilinės" krevetės.Skaityti toliau
alyvuogiu aliejus.jpg

Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus yra vienas iš labiausiai naudojamų augalinių aliejų kulinarijoje, suteikiantis patiekalams ne tik gerą skonį, aromatą, bet yra reikalingas ir labai naudingas žmogaus sveikatai. Alyvuogių aliejuje yra vitaminų A, D , K ir ypač E. Skaityti toliau
Bazilikai 1.jpg

Bazilikas

Bazilikas – vienas seniausių ir populiariausių prieskonių pasaulyje. Šiame prieskoniniame augale daug eterinių aliejų, rauginių medžiagų, rutino, glikozidų. Malonaus švelniai rūgštoko skonio, labai aromatingi baziliko lapai vartojami vieni arba su kitais prieskoniais mėsos ir daržovių patiekalams. Skaityti toliau
« 123 »