patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Patiekalų ingredientai

Patiekalų receptų sudedamųjų dalių - ingredientų sąrašas pagal abecėlę.

Petražolės

petrazoles
Petražolės - salierinių šeimos augalas, dar vadinamos petruškomis arba petrelėmis. Jų stiebas status, šakotas, lapai - plunksniškai suskaidyti, žiedai - smulkūs, žalsvai gelsvi, susitelkę į skėtinius žiedynus.
Petražolės, plačiau

Pomidorai

pomidorai
Pomidorai - bulvinių šeimos vienmečiai žoliniai augalai. Jų stiebas status, šakotas 40—120 cm aukščio, neporomis plunksniškais lapais, pailgais plunksniškai karpytais lapeliais, geltonais žiedais, stambiais, sultingais raudonais arba geltonais vaisiais.
Pomidorai, plačiau

Raudonėliai (Oreganas)

raudoneliai
Raudonėliai (Oreganas) - kilę iš Pietų Europos ir paplitę visoje Europoje, Kaukaze, Tolimuosiuose Rytuose, Vakarų Sibire, Vidurinėje Azijoje. Lietuvoje auga sausose pievose ir saulėtuose šlaituose, pamiškėse, kaip prieskoniniai augalai auginami soduose ir daržuose.
Raudonėliai (Oreganas), plačiau

Salieras

salieras
Salieras - viena naudingiausių prieskoninių daržovių tinkanti daugybei patiekalų. Salieras ir jo vertingosios savybės žinomos jau nuo senovės antikos laikų, viduramžiais jiems buvo priskiriamos ir mistiškos, ir gydomosios galios, olandų ginekologas Van de Velde savo knygoje aprašė juos kaip efektingą afrodiziaką.
Salieras, plačiau

Sezamas, sezamo sėklos

sezamas sezamo seklos
Sezamas – vienmetis žolinis augalas, kurio sėklos plačiai naudojamos maisto pramonėje, iš jų spaudžiamas aliejus. Manoma, kad sezamas kilęs iš Afrikos, nuo seno jį augino Indijoje ir Pakistane.
Sezamas, sezamo sėklos, plačiau

Špinatai

spinatai
Špinatai – balandinių šeimos augalas, mėsingais švelniais lapais. Manoma, kad jie yra kilę iš Persijos. Dabar jie populiarūs daugelyje šalių, kur yra sveiko maisto mėgėjų. Arabų mokslininkai špinatus vadino "daržovių karaliais".
Špinatai, plačiau

Svogūnas, svogūnų laiškai

svogunas
Svogūnas – česnakinių šeimos augalas, prieskoninė daržovė. Turi mėsingą požeminę dalį (svogūną) ir antžeminę dalį - laiškus.Svogūnas apvalus arba iš galų suplotas, padengtas geltonu, geltonai rusvu arba rausvu lukštu. Lapai tuščiaviduriai, užauga iki 30-40 cm.
Svogūnas, svogūnų laiškai, plačiau

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
Mėsos apkepas su sūriu
Mėsos apkepas su sūriu
Paprastas, greitai pagaminamas ir skanus mėsos faršo apkepas su fermentiniu sūriu, pievagrybiais, bulvėmis ir svogūnais.
marinuotu darzoviu asorti
Marinuotų daržovių asorti
Įvairių marinuotų daržovių asorti ir kasdieniniam valgymui, ir šventiniam stalui.
ryziu kotletai su grybais
Ryžių kotletai su grybais
Virtų ryžių kotletai su grybais, kiaušiniais, svogūnais, krakmolu, miltais bei prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.