patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Apelsininė vištiena su ryžių makaronais

apelsinine vistiena su ryziu makaronais Mums reikės:
450 g vištienos krūtinėlės
1 nedidelio raudonojo svogūno
1 raudonos paprikos
150 ml apelsinų sulčių
3 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės
1,5 arb. š. sezamo sėklų
3 mažų džiovintų raudonų čili pipirų arba žiupsnelio čili pipiro miltelių
kelių svogūno laiškų
230 g ryžių makaronų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
Vištienos filė supjaustoma 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Raudonasis svogūnas supjaustomas į 4-6 dalis, paprika pepjaunama per pusę, išvalomos sėklos ir supjaustoma didesniais kvadratėliais. Į dubenį supilamas kukurūzų krakmolas, sojų padažas, apelsinų sultys, tarkuotos apelsino žievelės ir viskas gera išmaišoma.

Sausoje keptuvėje, pastoviai maišant, 30-50 sekundžių apkepinamos sezamo sėklos. Apkepintos sezamo sėklos suberiamos į dubenėlį. Į gilią keptuvę (Wok keptuvę) supilamas alyvuogių aliejus, įkaitinama, suberiami pasmukinti čili pipirai ir pakepinama 30 s, suberiami svogūnai, paprika ir pakepinama apie 1 min. Sudedamos vištienos juostelės ir viskas pakepinama 5-6 min. Supilamas padažas, išmaišoma ir pakaitinama, kol padažas sutirštėja.
Ryžių makaronai išverdami pagal instrukciją, pateiktą ant pakuotės ir nukošiami. Ryžių makaronai išdėliojami į lėkštes, ant viršaus išdėliojama apelsininė vištiena su daržovėmis, pabastoma kepintomis sezamo sėklomis ir susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos suktinukai su ryziais
Vištienos suktinukai su ryžiais
Vištienos suktinukai su ryžiais. Vištienos krūtinėlės suktinukai su ryžių, varškės, kepinto česnako, sviesto įdaru
keptos vistienos kepeneles
Keptos vištienos kepenėlės
Keptos vištienos kepenėlės marinuotos su česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis.
vistienos blauzdeles tesloje
Vištienos blauzdelės tešloje
Vištienos blauzdelės tešloje. Pamarinuotos medaus ir garstyčių marinate vištienos blauzdelės keptos sluoksniuotoje tešloje.
vistienos snicelis su gorgonzolos surio padazu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.