patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Apelsininė vištiena su ryžių makaronais

apelsinine vistiena su ryziu makaronais Mums reikės:
450 g vištienos krūtinėlės
1 nedidelio raudonojo svogūno
1 raudonos paprikos
150 ml apelsinų sulčių
3 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės
1,5 arb. š. sezamo sėklų
3 mažų džiovintų raudonų čili pipirų arba žiupsnelio čili pipiro miltelių
kelių svogūno laiškų
230 g ryžių makaronų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
Vištienos filė supjaustoma 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Raudonasis svogūnas supjaustomas į 4-6 dalis, paprika pepjaunama per pusę, išvalomos sėklos ir supjaustoma didesniais kvadratėliais. Į dubenį supilamas kukurūzų krakmolas, sojų padažas, apelsinų sultys, tarkuotos apelsino žievelės ir viskas gera išmaišoma.

Sausoje keptuvėje, pastoviai maišant, 30-50 sekundžių apkepinamos sezamo sėklos. Apkepintos sezamo sėklos suberiamos į dubenėlį. Į gilią keptuvę (Wok keptuvę) supilamas alyvuogių aliejus, įkaitinama, suberiami pasmukinti čili pipirai ir pakepinama 30 s, suberiami svogūnai, paprika ir pakepinama apie 1 min. Sudedamos vištienos juostelės ir viskas pakepinama 5-6 min. Supilamas padažas, išmaišoma ir pakaitinama, kol padažas sutirštėja.
Ryžių makaronai išverdami pagal instrukciją, pateiktą ant pakuotės ir nukošiami. Ryžių makaronai išdėliojami į lėkštes, ant viršaus išdėliojama apelsininė vištiena su daržovėmis, pabastoma kepintomis sezamo sėklomis ir susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kalakutienos keksas su kriausemis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis. Kalakutienos faršo orkaitėje keptas keksas įdarytas smulkintomis kriaušėmis, fermentiniu sūriu ir žalumynais.
vistienos file su pomidoru padazu
Vištienos filė su pomidorų padažu
Apkepinta ir patroškinta vištienos filė su pomidorų ir balto vyno padažu.
vistienos ziediniu kopustu kepsneliai
Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai
Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai. Smulkintos vištienos ir apvirtų žiedinių kopūstų kepsneliai su prieskoniais ir žalumynais.
vistienos kepsneliai su pomidoru
Vištienos kepsneliai su pomidoru
Pjaustytos vištienos filė kepsneliai-blyneliai su pomidoru ir fermentiniu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.