patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutiena su pievagrybiais

kalakutiena su pievagrybiais Mums reikės:
800 g kalakutienos filė
300 g pievagrybių
150 ml sauso balto vyno
3 valg. šaukštų sviesto
saujos džiūvėsėlių
aliejaus kepimui
druskos, pipirų
žalumynų

Gaminame. Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutienos filė supjaustome gabaliukais, pabarstome druska, pipirais ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kalakutienos gabaliukus apkepiname aliejuje iš abiejų pusių, kol pasidengia traškia plutele. Pievagrybius supjaustome juostelėmis ir apkepiname svieste. Paimame gilesnį kepimo indą, sudedame apkepintą kalakutieną, užpilame vynu, uždengiame ir dedame į vidutinio karštumo orkaitę ir troškiname, kol kalakutiena tampa minkšta. Ant viršaus sudedame pievagrybius ir dar patroškiname 7-10 min. Kalakutiena su pievagrybiais pabarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos snicelis su gorgonzolos surio padazu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu
saldziarugstis vistienos troskinys
Saldžiarūgštis vištienos troškinys
Saldžiarūgštis vištienos filė troškinys su svogūnais, paprikomis, morkomis bei konservuotais ananasais. Vištiena saldžiarūgščiame padaže.
vistienos kepsneliai
Vištienos kepsneliai
Vištienos kepsneliai. Vištienos filė kepsneliai su kepintais porais ir morkomis.
vistienos blauzdeles su traskia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia sezamo sėklų, petražolių, džiuvesėlių plutele.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena