patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutienos keksas su kriaušėmis

kalakutienos keksas su kriausemis Mums reikės:
600 g kalakutienos arba vištienos faršo
1 didelio svogūno
1 kiaušinio
1 valg. š. sviesto
4 valg. š. manų kruopų
3 valg. š. grietinės
2 skiltelių česnako
druskos, maltų juodųjų pipirų
Kekso įdarui:
150 g kieto ferm. sūrio
1-2 kriaušių
keletos šakelių baziliko, krapų

Gaminame. Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste iki auksinės spalvos. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame manų kruopas, sudedame grietinę, pakepintus svogūnus,  išspaudžiame česnaką, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Įdarui: kriaušes nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame, žalumynus susmulkiname. Viską sumaišome. Imame kepimo formą (20 cm) ir ištepame sviestu. Vieną ketvirtadalį faršo masės atidedame į šalį, o didesnę dalį faršo išklojame kepimo formos dugną ir kraštus. Ant faršo sudedame paruoštą įdarą ir uždengiame likusiu faršu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Kalakutienos keksas su kriaušėmis iš formos išimamas truputį pravėsęs. Skanaus.

Komentarai

2010-05-06
Linas

Labai skanus kalakutienos keksas. Ir kaip karstas patiekalas ir kaip saltas uzkandis. 10 balu!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos plovas
Vištienos plovas
Ryžių ir vištienos filė plovas su svogūnais, morkomis, paprika, žalumynais.
vistienos vyniotinis su ricotta
Vištienos vyniotinis su Ricotta
Vištienos vyniotinis su Ricotta. Paukštienos patiekalai.
visienos slauneles grietineles padaze
Vištienos šlaunelės grietinėlės padaže
Vištienos šlaunelės su tarkuotais svogūnais grietinėlės padaže.
vistiena citrinu kokosu padaze
Vištiena citrinų-kokosų padaže
Orkaitėje kepta vištiena citrinų, kokosų pieno, rudojo cukraus, svogūno, kario padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena