patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutienos keksas su kriaušėmis

kalakutienos keksas su kriausemis Mums reikės:
600 g kalakutienos arba vištienos faršo
1 didelio svogūno
1 kiaušinio
1 valg. š. sviesto
4 valg. š. manų kruopų
3 valg. š. grietinės
2 skiltelių česnako
druskos, maltų juodųjų pipirų
Kekso įdarui:
150 g kieto ferm. sūrio
1-2 kriaušių
keletos šakelių baziliko, krapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste iki auksinės spalvos. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame manų kruopas, sudedame grietinę, pakepintus svogūnus,  išspaudžiame česnaką, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Įdarui: kriaušes nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame, žalumynus susmulkiname. Viską sumaišome. Imame kepimo formą (20 cm) ir ištepame sviestu. Vieną ketvirtadalį faršo masės atidedame į šalį, o didesnę dalį faršo išklojame kepimo formos dugną ir kraštus. Ant faršo sudedame paruoštą įdarą ir uždengiame likusiu faršu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Kalakutienos keksas su kriaušėmis iš formos išimamas truputį pravėsęs. Skanaus.

Komentarai

2010-05-06
Linas

Labai skanus kalakutienos keksas. Ir kaip karstas patiekalas ir kaip saltas uzkandis. 10 balu!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos krutinele su parmezanu
Vištienos krūtinėlė su parmezanu
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezanu, česnaku, džiuvesėliais. Receptas su nuotraukomis.
vistienos blauzdeles su traskia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia sezamo sėklų, petražolių, džiuvesėlių plutele.
vistienos troskinys su cukinija
Vištienos troškinys su cukinijomis
Vištienos filė troškinys su šviežiomis cukinijomis, morkomis, briuselio kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis.
antis su pomidorais ir konjaku
Antis su pomidorais ir konjaku
Orkaitėje kepta, įtrinta čiobreliais antis su pomidorų ir konjako padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.