patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutienos keksas su kriaušėmis

kalakutienos keksas su kriausemis Mums reikės:
600 g kalakutienos arba vištienos faršo
1 didelio svogūno
1 kiaušinio
1 valg. š. sviesto
4 valg. š. manų kruopų
3 valg. š. grietinės
2 skiltelių česnako
druskos, maltų juodųjų pipirų
Kekso įdarui:
150 g kieto ferm. sūrio
1-2 kriaušių
keletos šakelių baziliko, krapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste iki auksinės spalvos. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame manų kruopas, sudedame grietinę, pakepintus svogūnus,  išspaudžiame česnaką, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Įdarui: kriaušes nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame, žalumynus susmulkiname. Viską sumaišome. Imame kepimo formą (20 cm) ir ištepame sviestu. Vieną ketvirtadalį faršo masės atidedame į šalį, o didesnę dalį faršo išklojame kepimo formos dugną ir kraštus. Ant faršo sudedame paruoštą įdarą ir uždengiame likusiu faršu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Kalakutienos keksas su kriaušėmis iš formos išimamas truputį pravėsęs. Skanaus.

Komentarai

2010-05-06
Linas

Labai skanus kalakutienos keksas. Ir kaip karstas patiekalas ir kaip saltas uzkandis. 10 balu!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos krutinele su garstyciu padazu
Vištienos krūtinėlė su garstyčių padažu
Vištienos krūtinėlė su garstyčių padažu. Greitai paruošiama, kepta vištienos krūtinėlė garstyčių, medaus, grietinėlės padaže.
vistienos file su pomidoru padazu
Vištienos filė su pomidorų padažu
Apkepinta ir patroškinta vištienos filė su pomidorų ir balto vyno padažu.
vistienos kepsniai su ananasais
Vištienos kepsniai su ananasais
Vištienos filė kepsniai su ananasais ir fermentiniu sūriu, pagardinti majonezu.
vistienos plovas
Vištienos plovas
Ryžių ir vištienos filė plovas su svogūnais, morkomis, paprika, žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.