patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutienos kotletai su sūriu

kalakutienos kotletai su suriu Mums reikės:
500 g kalakutienos filė
150 g batono
150 ml pieno
300 g pomidorų
200 g svogūnų
1 kiaušinio
200 g fermentinio sūrio
2 valg. š. sezamo sėklų
saujos džiūvėsėlių
aliejaus kepimui
druskos, maltų juodųjų pipirų
petražolių, krapų

Gaminame. Kalakutienos kotletai su sūriu
Batoną pamirkome piene. Kalakutieną supjaustome gabaliukais ir sumalame mėsmale. Kartu su kalakutiena sumalame svogūnus ir išmirkytą batoną. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Iš paruošto faršo suformuojame kotletus. Džiūvėsėlius sumaišome su sezamo sėklomis ir juose apvoliojame kotletus. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, sudedame kotletus ir ant vidutinės ugnies apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Apkepinti kalakutienos kotletai sudedami į kepimo indą. Pomidorus supjaustome griežinėliais, sūrį sutarkuojame. Ant kiekvieno kalakutienos kotleto dedame po griežinėlį pomidoro ir pabarstome sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydo. Baigiant kepti kalakutienos kotletus pabarstome smulkintais žalumynais. Kalakutienos kotletai su sūriu patiekiami su virtais ryžiais ar bulvių koše. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos suktinukai su ryziais
Vištienos suktinukai su ryžiais
Vištienos suktinukai su ryžiais. Vištienos krūtinėlės suktinukai su ryžių, varškės, kepinto česnako, sviesto įdaru
greiti vistienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai. Greitai paruošiami vištienos filė kepsneliai.
vistienos kepsneliai su pomidoru
Vištienos kepsneliai su pomidoru
Pjaustytos vištienos filė kepsneliai-blyneliai su pomidoru ir fermentiniu sūriu.
kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais. Apkepta ir vyne patroškinta kalakutienos filė su svieste apkepintais pievagrybiais - šampinjonais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena