patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutienos kotletai su sūriu

kalakutienos kotletai su suriu Mums reikės:
500 g kalakutienos filė
150 g batono
150 ml pieno
300 g pomidorų
200 g svogūnų
1 kiaušinio
200 g fermentinio sūrio
2 valg. š. sezamo sėklų
saujos džiūvėsėlių
aliejaus kepimui
druskos, maltų juodųjų pipirų
petražolių, krapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kalakutienos kotletai su sūriu
Batoną pamirkome piene. Kalakutieną supjaustome gabaliukais ir sumalame mėsmale. Kartu su kalakutiena sumalame svogūnus ir išmirkytą batoną. Į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome. Iš paruošto faršo suformuojame kotletus. Džiūvėsėlius sumaišome su sezamo sėklomis ir juose apvoliojame kotletus. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname, sudedame kotletus ir ant vidutinės ugnies apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Apkepinti kalakutienos kotletai sudedami į kepimo indą. Pomidorus supjaustome griežinėliais, sūrį sutarkuojame. Ant kiekvieno kalakutienos kotleto dedame po griežinėlį pomidoro ir pabarstome sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydo. Baigiant kepti kalakutienos kotletus pabarstome smulkintais žalumynais. Kalakutienos kotletai su sūriu patiekiami su virtais ryžiais ar bulvių koše. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos kepsneliai su zemes riesutais
Vištienos kepsneliai su žemės riešutais
Vištienos kepsneliai su žemės riešutais. Vištienos krūtinėlės kepsneliai paniruoti smulkintais žemės riešutais.
vistienos suktinukai su brokoliais ir padazu
Vištienos suktinukai su brokoliais ir padažu
Vištienos krūtinėlės suktinukai su apvirtais brokoliais ir padažu. Skanus ir lengvas patiekalas.
vistiena pomidoru padaze
Vištiena pomidorų padaže
Vyne patroškinta vištiena konservuotų pomidorų ir pupelių padaže.
apelsinine vistiena su ryziu makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.