patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutienos šašlykai su abrikosais

kalakutienos saslykai su abrikosais Mums reikės:
800 g kalakutienos krūtinėlės
200 g abrikosų (kietesnių)
3 skiltelių česnako
3 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 valg. šaukšto sojų padažo
4 valg. šaukštų rudojo cukraus
200 ml portveino
aliejaus kepimui

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kalakutienos šašlykai su abrikosais
Kalakutienos krūtinėlė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma maždaug 3-4 cm dydžio gabaliukais. Česnakas susmulkinamas ir sumaišomas su citrinos sultimis, sojų padažu ir cukrumi. Gautu marinatu užpilami kalakutienos gabaliukai. Išmaišoma ir 3-4 val. dedama į šaldytuvą. Abrikosai nuplaunami, nusausinami, perpjaunami pusiau ir išimami kauliukai. Abrikosų puselės sudedamos į dubenį, užpilamos portveinu ir 1 val. padedamos į šaldytuvą. Mediniai iešmeliai pamirkomi šaltame vandenyje ir ant jų pakaitomis suveriami kalakutienos gabaliukai ir abrikosų puselės. Į keptuvę įpilama aliejaus ir įkaitinama. Sudedami kalakutienos šašlykų iešmeliai ir kepami iš abiejų pusių po 5 min., kelis kartus apšlakstant likusiu marinatu. Kalakutienos šašlykai su abrikosais patiekiami su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos uzkepele su spinatais
Vištienos užkepėlė su špinatais
Vištienos krūtinėlės užkepėlė su pievagrybiais, virtomis bulvėmis, fermentiniu sūriu, morkomis, svogūnais, špinatais.
vistiena citrinu kokosu padaze
Vištiena citrinų-kokosų padaže
Orkaitėje kepta vištiena citrinų, kokosų pieno, rudojo cukraus, svogūno, kario padaže.
vistienos kepsneliai su pomidoru
Vištienos kepsneliai su pomidoru
Pjaustytos vištienos filė kepsneliai-blyneliai su pomidoru ir fermentiniu sūriu.
vistienos kotletai su zalumynais
Vištienos kotletai su žalumynais
Vištienos kotletai su žalumynais, kepintais svogūnais ir balta duona.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.