patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalakutienos šašlykai su abrikosais

kalakutienos saslykai su abrikosais Mums reikės:
800 g kalakutienos krūtinėlės
200 g abrikosų (kietesnių)
3 skiltelių česnako
3 valg. šaukštų citrinos sulčių
1 valg. šaukšto sojų padažo
4 valg. šaukštų rudojo cukraus
200 ml portveino
aliejaus kepimui

Gaminame. Kalakutienos šašlykai su abrikosais
Kalakutienos krūtinėlė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma maždaug 3-4 cm dydžio gabaliukais. Česnakas susmulkinamas ir sumaišomas su citrinos sultimis, sojų padažu ir cukrumi. Gautu marinatu užpilami kalakutienos gabaliukai. Išmaišoma ir 3-4 val. dedama į šaldytuvą. Abrikosai nuplaunami, nusausinami, perpjaunami pusiau ir išimami kauliukai. Abrikosų puselės sudedamos į dubenį, užpilamos portveinu ir 1 val. padedamos į šaldytuvą. Mediniai iešmeliai pamirkomi šaltame vandenyje ir ant jų pakaitomis suveriami kalakutienos gabaliukai ir abrikosų puselės. Į keptuvę įpilama aliejaus ir įkaitinama. Sudedami kalakutienos šašlykų iešmeliai ir kepami iš abiejų pusių po 5 min., kelis kartus apšlakstant likusiu marinatu. Kalakutienos šašlykai su abrikosais patiekiami su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos plovas
Vištienos plovas
Ryžių ir vištienos filė plovas su svogūnais, morkomis, paprika, žalumynais.
antis su pomidorais ir konjaku
Antis su pomidorais ir konjaku
Orkaitėje kepta, įtrinta čiobreliais antis su pomidorų ir konjako padažu.
vistiena apelsinu garstyciu padaze
Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
vistienos sklindziai
Vištienos sklindžiai
Vištienos, daržovių, miltų, kiaušinių, prieskonių sklindžiai. Sklindžiai - lengvi, skanūs ir greitai paruošiami.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.