Mums reikės:
✓
800 g kalakutienos krūtinėlės
✓
200 g abrikosų (kietesnių)
✓
3 skiltelių česnako
✓
3 valg. šaukštų citrinos sulčių
✓
1 valg. šaukšto sojų padažo
✓
4 valg. šaukštų rudojo cukraus
Gaminame.
Kalakutienos šašlykai su abrikosaisKalakutienos krūtinėlė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma maždaug 3-4 cm dydžio gabaliukais. Česnakas susmulkinamas ir sumaišomas su citrinos sultimis, sojų padažu ir cukrumi. Gautu marinatu užpilami kalakutienos gabaliukai. Išmaišoma ir 3-4 val. dedama į šaldytuvą. Abrikosai nuplaunami, nusausinami, perpjaunami pusiau ir išimami kauliukai. Abrikosų puselės sudedamos į dubenį, užpilamos portveinu ir 1 val. padedamos į šaldytuvą. Mediniai iešmeliai pamirkomi šaltame vandenyje ir ant jų pakaitomis suveriami kalakutienos gabaliukai ir abrikosų puselės. Į keptuvę įpilama aliejaus ir įkaitinama. Sudedami kalakutienos šašlykų iešmeliai ir kepami iš abiejų pusių po 5 min., kelis kartus apšlakstant likusiu marinatu.
Kalakutienos šašlykai su abrikosais patiekiami su virtais ryžiais. Skanaus.