patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kepta višta su citrina ir rozmarinu

kepta vistiena su citrina Mums reikės:
1 višta 1,7-2 kg
2 citrinų
3-4 česnako skiltelių
3 šakelių rozmarino
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kepta višta su citrina ir rozmarinu
Višta nuplaunama, nusausinama, įtrinama druska, pipirais, susmulkintais česnakais iš vidaus bei iš išorės ir paliekama pora valandų pasimarinuoti. Citrinos švariai nuplaunamos ir perpjaunamos per pusę. Nuo kiekvienos citrinos puselės vidurio atpjaunama po griežinėlį. Atsargiai, po vištos oda, krūtinėlių ir šlaunelių srityse įdedama po citrinos griežinėlį. Citrinų puselės perpjaunamos per pusę ir sudedamos į vištos vidų, kartu su rozmarino šakelėmis.kepta vistiena su citrina 1
Višta įdedama į riebalais išteptą kepimo indą, kad gražiau atrodytų, šlaunelės surišamos. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 1,5-2 val., retkarčiais palaistant atsiradusiomis sultimis. Iškepusi višta su citrina ir rozmarinu paliekama dar 10 min. pastovėti ir  supjaustoma arba specialiomis žirklėmis sukarpoma į gabalėlius. Citrina su rozmarinu suteikia vištai malonų aromatą ir skonį. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos kotletai su zalumynais
Vištienos kotletai su žalumynais
Vištienos kotletai su žalumynais, kepintais svogūnais ir balta duona.
vistienos vyniotinis su ricotta
Vištienos vyniotinis su Ricotta
Vištienos vyniotinis su Ricotta. Paukštienos patiekalai.
vistiena vysniu padaze
Vištiena vyšnių padaže
Orkaitėje su svogūnais kepti, įtrinti čiobrelių ir česnako mišiniu bei prieskoniais vištienos ketvirčiai, pateikti su vyšnių ir vyno padažu.
vistienos kepsneliai
Vištienos kepsneliai
Vištienos kepsneliai. Vištienos filė kepsneliai su kepintais porais ir morkomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!