patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kepta vištiena su apelsinais

kepta vistiena su apelsinais Mums reikės:
1 kg vištienos šlaunelių
2 apelsinų
70 ml medaus
70 ml apelsinų sulčių
2 arb. šaukštelių maltos kalendros
1 arb. šaukštelio ciberžolės
2 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų, žalumynų

Gaminame. Kepta vištiena su apelsinais
Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais ir sudedame į dubenį. Apelsinų sultis, medų, alyvuogių aliejų, kalendrą, ciberžoles ir susmulkintą česnaką gerai išmaišome. Gautą masę užpilame ant vištienos, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis 1-1,5 val. Apelsinus švariai nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Marinuotą vištieną su visu marinatu sudedame į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame apelsinų griežinėlius ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Kepimo metu, kelis kartus vištiena apšlakstoma tuo pačiu marinatu, kur kepa. Kepta vištiena su apelsinais papuošiama žalumynais ir patiekiama į stalą. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos kikuliai su ziediniais kopustais ir padazu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
vistienos suktinukai su varskes surio idaru
Vištienos suktinukai su varškės sūrio įdaru
Vištienos suktinukai su varškės sūrio, petražolių, smulkintų migdolų, česnako įdaru.
vistiena apelsinu garstyciu padaze
Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
vistienos slauneles su rozmarinais
Vištienos šlaunelės su rozmarinais
Keptos orkaitėje marinuotos vištienos šlaunelės su rozmarinais ir bulvėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena