patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kepta vištiena su apelsinais

kepta vistiena su apelsinais Mums reikės:
1 kg vištienos šlaunelių
2 apelsinų
70 ml medaus
70 ml apelsinų sulčių
2 arb. šaukštelių maltos kalendros
1 arb. šaukštelio ciberžolės
2 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų, žalumynų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kepta vištiena su apelsinais
Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais ir sudedame į dubenį. Apelsinų sultis, medų, alyvuogių aliejų, kalendrą, ciberžoles ir susmulkintą česnaką gerai išmaišome. Gautą masę užpilame ant vištienos, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis 1-1,5 val. Apelsinus švariai nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Marinuotą vištieną su visu marinatu sudedame į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame apelsinų griežinėlius ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Kepimo metu, kelis kartus vištiena apšlakstoma tuo pačiu marinatu, kur kepa. Kepta vištiena su apelsinais papuošiama žalumynais ir patiekiama į stalą. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos sklindziai
Vištienos sklindžiai
Vištienos, daržovių, miltų, kiaušinių, prieskonių sklindžiai. Sklindžiai - lengvi, skanūs ir greitai paruošiami.
vistienos kikuliai su ziediniais kopustais ir padazu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
vistienos blauzdeles tesloje
Vištienos blauzdelės tešloje
Vištienos blauzdelės tešloje. Pamarinuotos medaus ir garstyčių marinate vištienos blauzdelės keptos sluoksniuotoje tešloje.
keptos vistienos kepeneles
Keptos vištienos kepenėlės
Keptos vištienos kepenėlės marinuotos su česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.