patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptos vištienos kepenėlės

keptos vistienos kepeneles Mums reikės:
600 g vištienos kepenėlių
6 skiltelių česnako
0,25 stiklinės kapotų kalendrų lapų
0,25 stiklinės kapotų petražolių lapų
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 arb. š. paprikos miltelių
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Keptos vištienos kepenėlės
Vištienos kepenėlės švariai nuplaunamos ir sudedamos į dubenį. Česnakas nulupamas ir susmulkinamas. Į alyvuogių aliejų suberiamos petražolės, kalendrų lapeliai, paprikos milteliai, čili pipirai, česnakas, įberiama druskos, juodųjų pipirų ir viskas išmaišoma. Vištienos kepenėlės užpilamos gautu marinatu, atsargiai pamaišomos ir paliekamos 1-2 val. pasimarinuoti. 
Kepenėlės išimamos iš marinato, dedamos į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus, ir kepamos iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta (kepenėlių negalima perkepti, nes bus sausos ir kietos). Keptos vištienos kepenėlės patiekiamos su bulvių koše. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos kepsneliai
Vištienos kepsneliai
Vištienos kepsneliai. Vištienos filė kepsneliai su kepintais porais ir morkomis.
vistienos kepsneliai su kriausemis ir pelesiniu suriu
Vištienos kepsniai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
Vištienos filė kepsniai su kriaušėmis bei sūriu su mėlinuoju pelėsiu.
kalakutienos kukuliai su darzovemis
Kalakutienos kukuliai su daržovėmis
Kalakutienos faršo kukuliai su daržovėmis (konservuotais pomidorais, baklažanais, cukinijomis, svogūnais, alyvuogėmis).
vistienos blauzdeles tesloje
Vištienos blauzdelės tešloje
Vištienos blauzdelės tešloje. Pamarinuotos medaus ir garstyčių marinate vištienos blauzdelės keptos sluoksniuotoje tešloje.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.