patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptos vištienos kepenėlės

keptos vistienos kepeneles Mums reikės:
600 g vištienos kepenėlių
6 skiltelių česnako
0,25 stiklinės kapotų kalendrų lapų
0,25 stiklinės kapotų petražolių lapų
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 arb. š. paprikos miltelių
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Keptos vištienos kepenėlės
Vištienos kepenėlės švariai nuplaunamos ir sudedamos į dubenį. Česnakas nulupamas ir susmulkinamas. Į alyvuogių aliejų suberiamos petražolės, kalendrų lapeliai, paprikos milteliai, čili pipirai, česnakas, įberiama druskos, juodųjų pipirų ir viskas išmaišoma. Vištienos kepenėlės užpilamos gautu marinatu, atsargiai pamaišomos ir paliekamos 1-2 val. pasimarinuoti. 
Kepenėlės išimamos iš marinato, dedamos į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus, ir kepamos iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta (kepenėlių negalima perkepti, nes bus sausos ir kietos). Keptos vištienos kepenėlės patiekiamos su bulvių koše. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena apelsinu
Vištiena apelsinų-grietinės padaže
Vištienos šlaunelės troškintos apelsinų sulčių, konjako ir grietinės padaže
vistienos kepsneliai su brokoliais
Vištienos kepsneliai su brokoliais
Pjaustytos vištienos krūtinėlės kepsneliai su apvirtais ir susmulkintais brokoliais, kiaušiniais, grietine, miltais bei prieskoniais.
vistienos sklindziai
Vištienos sklindžiai
Vištienos, daržovių, miltų, kiaušinių, prieskonių sklindžiai. Sklindžiai - lengvi, skanūs ir greitai paruošiami.
troskinta vistiena
Troškinta vištiena
Troškinta vištiena su bulvėmis, svogūnais apelsinų padaže. Receptas su detaliomis nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.