patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Paukštienos patiekalai

Paukštienos patiekalai su nuotraukomis. Patiekalų receptai iš paukštienos: vištienos, kalakutienos, antienos, žąsienos.

Vištiena su ananasais (1)

vistiena su ananasais
Mums reikės:
600 g vištienos filė
0,5 šviežio ananaso
50 ml aliejaus
3 skiltelių česnako
1 laimo vaisiaus
1 čili pipiro
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto imbiero
0,5 arb. š. druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Kepta višta su citrina ir rozmarinu

kepta vistiena su citrina
Mums reikės:
1 višta 1,7-2 kg
2 citrinų
3-4 česnako skiltelių
3 šakelių rozmarino
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu (2)

anties krutinele su apelsinu padazu
Mums reikės:
2 anties krūtinėlių
1 didesnio apelsino
2 skiltelių česnako
1 valg. š. Volčesterio padažo
1 arb. š. medaus
1 arb. š. tamsaus balzaminio acto
šviežio imbiero (apie 2 cm)
druskos, šviežiai maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos blauzdelės su traškia plutele

vistienos blauzdeles su traskia plutele
Mums reikės:
8 vištienos blauzdelių
200 ml natūralaus jogurto
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
40 g  sezamo sėklų
40 g  džiūvėsėlių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. lydyto sviesto
pusės laimo vaisiaus sulčių ir tarkuotų žievelių
druskos, maltų juodųjų pipirų
pundelio petražolių
Receptas, gaminimas

Vištienos šašlykai su riešutiniu marinatu

vistienos saslykai su riesutiniu marinatu
Mums reikės:
1,2 kg vištienos filė
3 svogūnų
4 česnako skiltelių
150 g kepintų žemės riešutų
2 paprikų
kelių ananaso griežinėlių
aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos užkepėlė su špinatais (1)

vistienos uzkepele su spinatais
Mums reikės:
500 g vištienos filė
150 g pievagrybių
250 g minkšto fermentinio sūrio
250 ml grietinėlės 13 proc.
6 virtų bulvių
1 morkos
1 didesnio svogūno
2 skiltelių česnako, pundelio špinatų, žiupsnelio džiovintų čiobrelių, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos šlaunelės grietinėlės padaže (1)

visienos slauneles grietineles padaze
Mums reikės:
4 vištienos šlaunelių
1-2 svogūnų
150 ml grietinėlės
druskos, paprikos miltelių
Receptas, gaminimas

Vištienos kepsneliai su brokoliais

vistienos kepsneliai su brokoliais
Mums reikės:
350 g vištienos krūtinėlės
350 g brokolių
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
3 valg. š. miltų
2-3 skiltelių česnako
aliejaus kepimui
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio prancūziškų žolelių mišinio (petražolės, laiškinis česnakas, peletrūnas)
Receptas, gaminimas

Vištienos filė su pomidorų padažu

vistienos file su pomidoru padazu
Mums reikės:
4 gabaliukų vištienos filė
400 g pomidorų
250 ml sauso balto vyno
400 ml vištienos sultinio
2-3 skiltelių česnako
80 g žalių alyvuogių be kauliukų
3 valg. šaukštų miltų
pundelio baziliko
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos kepsniai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

vistienos kepsneliai su kriausemis ir pelesiniu suriu
Mums reikės:
4 gabaliukų vištienos filė
2 kietesnių kriaušių
85 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
2 valg. šaukštų brendžio
1 valg. šaukšto sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos blauzdeles idarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais. Truputį "paturbintas" vištienos blauzdelių receptas.
kalakutienos keksas su kriausemis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis. Kalakutienos faršo orkaitėje keptas keksas įdarytas smulkintomis kriaušėmis, fermentiniu sūriu ir žalumynais.
vistienos blauzdeles su traskia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia sezamo sėklų, petražolių, džiuvesėlių plutele.
kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais. Apkepta ir vyne patroškinta kalakutienos filė su svieste apkepintais pievagrybiais - šampinjonais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.