patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Paukštienos patiekalai

Paukštienos patiekalai su nuotraukomis. Patiekalų receptai iš paukštienos: vištienos, kalakutienos, antienos, žąsienos.

Vištienos kepenėlės grietinėlės padaže

vistienos kepeneles grietineles padaze
Mums reikės:
1 kg vištienos kepenėlių
3 svogūnų
1 paprikos
1-2 skiltelių česnako
80 ml grietinėlės
3 valg. šaukštų grietinės
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Vištienos šlaunelės su rozmarinais

vistienos slauneles su rozmarinais
Mums reikės:
800 g vištienos šlaunelių
500 g bulvių
85 ml alyvuogių aliejaus
2-3 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių
2 šakelių rozmarino
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai (1)

vistienos ziediniu kopustu kepsneliai
Mums reikės:
1 nedidelio žiedinio kopūsto
300 g vištienos faršo
1 svogūno
2 kiaušinių
3 valg. šaukštų miltų
2 skiltelių česnako
aliejaus
druskos, pipirų
petražolių, krapų
Receptas, gaminimas

Vištiena medaus marinate

vistiena medaus marinate
Mums reikės:
500 g vištienos filė
1 valg. šaukšto medaus
1 valg. šaukšto aliejaus
1 citrinos sulčių
druskos, pipirų
džiovintų čiobrelių
Receptas, gaminimas

Vištiena vyšnių padaže

vistiena vysniu padaze
Mums reikės:
1 vištos (apie 1,5 kg)
2 svogūnų
1 skiltelės česnako
0,5 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 g vyšnių (gali būti šaldytos)
125 ml raudono sauso vyno
100 g cukraus
10 grūdelių juodųjų pipirų
2 lauro lapų
Receptas, gaminimas

Antis su pomidorais ir konjaku

antis su pomidorais ir konjaku
Mums reikės:
2 kg anties
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
1,5 valg. šaukšto druskos
Padažui:
2 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
1 stiklinės konjako
400 g pomidorų savo sultyse (be odelių)
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos kepsneliai su žemės riešutais

vistienos kepsneliai su zemes riesutais
Mums reikės:
4 vištienos krūtinėlių
250 g žemės riešutų
gabaliuką imbiero šaknies (apie 1 cm)
1 arb. šaukštelio miltų
2 kiaušinių
aliejaus
druskos
ryšulėlio petražolių
Receptas, gaminimas

Vištienos kepsneliai su pomidoru

vistienos kepsneliai su pomidoru
Mums reikės:
500 g vištienos filė
2 kiaušinių
50-70 g fermentinio sūrio
2valg. šaukštų krakmolo
3 valg. šaukštų majonezo
3-4 pomidorų
druskos
vištienos prieskonių
aliejaus kepimui
žalumynų (petražolių, krapų)
Receptas, gaminimas

Saldžiarūgštis vištienos troškinys (1)

saldziarugstis vistienos troskinys
Mums reikės:
0,5 kg vištienos krūtinėlės
1 indelio gabaliukais konservuotų ananasų
1 didelio svogūno, morkos
1 raudonos paprikos
3 valg. šaukštų pomidorų padažo
1 arb. šaukštelio baltojo vyno acto
1 arb. šaukštelio bulvių krakmolo
aliejaus kepimui, druskos, vištienos prieskonių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos kepsniai su ananasais
Vištienos kepsniai su ananasais
Vištienos filė kepsniai su ananasais ir fermentiniu sūriu, pagardinti majonezu.
vistienos kikuliai su ziediniais kopustais ir padazu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
vistienos blauzdeles tesloje
Vištienos blauzdelės tešloje
Vištienos blauzdelės tešloje. Pamarinuotos medaus ir garstyčių marinate vištienos blauzdelės keptos sluoksniuotoje tešloje.
saldziarugstis vistienos troskinys
Saldžiarūgštis vištienos troškinys
Saldžiarūgštis vištienos filė troškinys su svogūnais, paprikomis, morkomis bei konservuotais ananasais. Vištiena saldžiarūgščiame padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.