patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Saldžiarūgštis vištienos troškinys

saldziarugstis vistienos troskinys Mums reikės:
0,5 kg vištienos krūtinėlės
1 indelio gabaliukais konservuotų ananasų
1 didelio svogūno, morkos
1 raudonos paprikos
3 valg. šaukštų pomidorų padažo
1 arb. šaukštelio baltojo vyno acto
1 arb. šaukštelio bulvių krakmolo
aliejaus kepimui, druskos, vištienos prieskonių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Saldžiarūgštis vištienos troškinys
Vištieną supjaustome kubeliais, sumaišome su prieskoniais. Griežinėliais supjaustome svogūną ir apkepiname aliejuje kol suminkštėja. Morką supjaustome šiaudeliais, paprikas perpjauname perpus, išvalome sėklas ir supjaustome stambesniais šiaudeliais. Morkas ir paprikas apkepiname.
Vištienos gabaliukus apkepiname, vištiena turi būti iškepusi, bet likti neapskrudusi. Sudedame apkepintas daržoves, nuvarvintus ananasų gabaliukus, supilame ananasų sunką, pomidorų padažą, actą, mažame vandens kiekyje ištirpintą krakmolą ir maišant pakaitiname kol sutirštėja. Vištiena saldžiarūgščiame padaže paruošta. Patiekiame su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

2014-08-28
Beata
Labai patiko! Greita, paprasta ir skanuŠypsena Vyras išlaižė lėkštę, ačiū už receptą Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos kotletai su grybais
Vištienos kotletai su grybais
Vištienos kotletai su grybais. Pjaustytos vištienos filė kotletai su pievagrybiais, svogūnais, batonu, kiaušiniu, muskato riešutais, žalumynais.
troskinta vistiena
Troškinta vištiena
Troškinta vištiena su bulvėmis, svogūnais apelsinų padaže. Receptas su detaliomis nuotraukomis.
vistienos kepsnys su mocarelos suriu
Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu
Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu.
greiti vistienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai. Greitai paruošiami vištienos filė kepsneliai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena