patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Troškinta vištiena

troskinta vistiena Mums reikės:
6-7 vištienos šlaunelių
5-6 bulvių
2 svogūnų
1 apelsino
60 ml vištienos sultinio
1 valg. šaukšto miltų
1 arb. šaukštelio susmulkinto šviežio rozmarino
aliejaus
druskos, pipirų
krapų

Gaminame. Troškinta vištiena
Vištienos šlaunelės nuplaunamos, nuimamos odelės, išimami kaulai. Kiekviena vištienos šlaunelė padalijama į dvi dalis, pabarstoma druska, pipirais. Svogūnai nulupami ir supjaustomi šiaudeliais. Į keptuvę įpilama truputį aliejaus, įkaitinama ir vištiena kartu su svogūnais pakepinama apie 15 min.troskinta vistiena 1
Apelsinas nuplaunamas, nutarkuojama žievelė, išspaudžiamos sultys.  Apelsinų sultys sumaišomos su vištienos sultiniu, miltais ir 170 ml vandens. Vištienos gabaliukai išimami iš keptuvės, o svogūnai paliekami. Ant svogūnų sudedami 2 – 2,5 cm storio bulvių griežinėliai, pabarstoma druska, užpilama  sumaišytomis apelsinų sultinis ir ant stiprios ugnies pakaitinama, kol užverda.troskinta vistiena 2
Tada uždengiama ir ant silpnos ugnies troškinama, kol bulvės bus pusiau minkštos. Sudedami vištienos gabaliukai, rozmarinas ir troškinama, kol bulvės tampa minkštos.troskinta vistiena 3
Troškinta vištiena pabarstoma apelsinų žievelėmis, smulkintais krapais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2014-02-06
Jolita
Tikrai labai skanu, rekomenduoju ir kitiems išbandyti Šypsena
2011-12-06
egidijus
labai geras receptas Mirktelti
2010-05-19
m&s
Va cia tai tikras maistas. Jau suzadino apetita Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos file su ricotta ir rozmarinais
Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais
Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais. Vištienos krūtinėlė įdaryta Riccota bei žalumynais.
keptos vistienos kepeneles
Keptos vištienos kepenėlės
Keptos vištienos kepenėlės marinuotos su česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis.
vistienos blauzdeles su traskia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia sezamo sėklų, petražolių, džiuvesėlių plutele.
vistienos blauzdeles tesloje
Vištienos blauzdelės tešloje
Vištienos blauzdelės tešloje. Pamarinuotos medaus ir garstyčių marinate vištienos blauzdelės keptos sluoksniuotoje tešloje.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.