Mums reikės:
✓
6-7 vištienos šlaunelių
✓
60 ml vištienos sultinio
✓
1 valg. šaukšto miltų
✓
1 arb. šaukštelio susmulkinto šviežio rozmarino
Gaminame.
Troškinta vištienaVištienos šlaunelės nuplaunamos, nuimamos odelės, išimami kaulai. Kiekviena vištienos šlaunelė padalijama į dvi dalis, pabarstoma druska, pipirais. Svogūnai nulupami ir supjaustomi šiaudeliais. Į keptuvę įpilama truputį aliejaus, įkaitinama ir vištiena kartu su svogūnais pakepinama apie 15 min.
Apelsinas nuplaunamas, nutarkuojama žievelė, išspaudžiamos sultys. Apelsinų sultys sumaišomos su vištienos sultiniu, miltais ir 170 ml vandens. Vištienos gabaliukai išimami iš keptuvės, o svogūnai paliekami. Ant svogūnų sudedami 2 – 2,5 cm storio bulvių griežinėliai, pabarstoma druska, užpilama sumaišytomis apelsinų sultinis ir ant stiprios ugnies pakaitinama, kol užverda.
Tada uždengiama ir ant silpnos ugnies troškinama, kol bulvės bus pusiau minkštos. Sudedami vištienos gabaliukai, rozmarinas ir troškinama, kol bulvės tampa minkštos.
Troškinta vištiena pabarstoma apelsinų žievelėmis, smulkintais krapais ir patiekiama. Skanaus.