patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena apelsinų-garstyčių padaže

vistiena apelsinu garstyciu padaze Mums reikės:
1 nedidelės vištos
2 apelsinų
100 g graikinių riešutų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. medaus
druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminame. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
Višta švariai nuplaunama, nusausinama, supjaustoma nedideliais gabaliukais ir pabarstoma druska bei pipirais. Apelsinai nuplaunami, nusausinami. Nuo vieno apelsino nutarkuojama žievelė ir iš abiejų apelsinų išspaudžiamos sultys. Graikiniai riešutai susmulkinami.
Susmulkinti graikiniai riešutai sumaišomi su nutarkuota apelsino žievele ir gautame mišinyje apvoliojami vištienos gabaliukai.vistiena apelsinu garstyciu padaze 1

Alyvuogių aliejus (25 ml) sumaišomas su apelsinų sultimis, medumi ir garstyčiomis. Pagardinama druska, pipirais ir išmaišoma.

Į keptuvę įpilama 2 valg. š. aliejaus, įkaitinama, sudedami vištienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinama iš abiejų pusių po 2-3 min. Uždengiama ir ant vidutinės ugnies patroškinama 8-10 min. Supilamas apelsinų-garstyčių padažas ir pakaitinama, kol užverda. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže patiekiama su virtais ryžiais ir daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos krutinele su parmezanu
Vištienos krūtinėlė su parmezanu
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezanu, česnaku, džiuvesėliais. Receptas su nuotraukomis.
greiti vistienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai. Greitai paruošiami vištienos filė kepsneliai.
antis su pomidorais ir konjaku
Antis su pomidorais ir konjaku
Orkaitėje kepta, įtrinta čiobreliais antis su pomidorų ir konjako padažu.
vistiena su kariu ir ananasais
Vištiena su kariu ir ananasais
Vištienos filė - krūtinėlė apkepinta ir patroškinta su svogūnais, kariu, česnaku,čili pipirais, pomidorais ir ananasais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena