patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena apelsinų-garstyčių padaže

vistiena apelsinu garstyciu padaze Mums reikės:
1 nedidelės vištos
2 apelsinų
100 g graikinių riešutų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. medaus
druskos, šviežiai maltų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
Višta švariai nuplaunama, nusausinama, supjaustoma nedideliais gabaliukais ir pabarstoma druska bei pipirais. Apelsinai nuplaunami, nusausinami. Nuo vieno apelsino nutarkuojama žievelė ir iš abiejų apelsinų išspaudžiamos sultys. Graikiniai riešutai susmulkinami.
Susmulkinti graikiniai riešutai sumaišomi su nutarkuota apelsino žievele ir gautame mišinyje apvoliojami vištienos gabaliukai.vistiena apelsinu garstyciu padaze 1

Alyvuogių aliejus (25 ml) sumaišomas su apelsinų sultimis, medumi ir garstyčiomis. Pagardinama druska, pipirais ir išmaišoma.

Į keptuvę įpilama 2 valg. š. aliejaus, įkaitinama, sudedami vištienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinama iš abiejų pusių po 2-3 min. Uždengiama ir ant vidutinės ugnies patroškinama 8-10 min. Supilamas apelsinų-garstyčių padažas ir pakaitinama, kol užverda. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže patiekiama su virtais ryžiais ir daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos krutinele su garstyciu padazu
Vištienos krūtinėlė su garstyčių padažu
Vištienos krūtinėlė su garstyčių padažu. Greitai paruošiama, kepta vištienos krūtinėlė garstyčių, medaus, grietinėlės padaže.
vistiena pomidoru padaze
Vištiena pomidorų padaže
Vyne patroškinta vištiena konservuotų pomidorų ir pupelių padaže.
zasu kepeneles apelsinu padaze
Žąsų kepenėlės apelsinų padaže
Žąsų kepenėlės apelsinų padaže. Žąsų kepenėlės apkepintos ir patroškintos apelsinų sulčių, sojos, džiovintų žolelių padaže.
vistiena uzkepta su darzovemis ir mocarelos suriu
Vištienos krūtinėlė užkepta su daržovėmis ir Mocarelos sūriu
Folgoje užkepta vištienos krūtinėlė su daržovėmis ir Mocarelos sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.