patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena apelsinų-garstyčių padaže

vistiena apelsinu garstyciu padaze Mums reikės:
1 nedidelės vištos
2 apelsinų
100 g graikinių riešutų
50 ml alyvuogių aliejaus
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. medaus
druskos, šviežiai maltų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
Višta švariai nuplaunama, nusausinama, supjaustoma nedideliais gabaliukais ir pabarstoma druska bei pipirais. Apelsinai nuplaunami, nusausinami. Nuo vieno apelsino nutarkuojama žievelė ir iš abiejų apelsinų išspaudžiamos sultys. Graikiniai riešutai susmulkinami.
Susmulkinti graikiniai riešutai sumaišomi su nutarkuota apelsino žievele ir gautame mišinyje apvoliojami vištienos gabaliukai.vistiena apelsinu garstyciu padaze 1

Alyvuogių aliejus (25 ml) sumaišomas su apelsinų sultimis, medumi ir garstyčiomis. Pagardinama druska, pipirais ir išmaišoma.

Į keptuvę įpilama 2 valg. š. aliejaus, įkaitinama, sudedami vištienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinama iš abiejų pusių po 2-3 min. Uždengiama ir ant vidutinės ugnies patroškinama 8-10 min. Supilamas apelsinų-garstyčių padažas ir pakaitinama, kol užverda. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Vištiena apelsinų-garstyčių padaže patiekiama su virtais ryžiais ir daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena su kariu ir ananasais
Vištiena su kariu ir ananasais
Vištienos filė - krūtinėlė apkepinta ir patroškinta su svogūnais, kariu, česnaku,čili pipirais, pomidorais ir ananasais
vistiena medaus marinate
Vištiena medaus marinate
Kepta ir patroškinta vištiena medaus, citrinos bei čiobrelių marinate.
vistienos blauzdeles tesloje
Vištienos blauzdelės tešloje
Vištienos blauzdelės tešloje. Pamarinuotos medaus ir garstyčių marinate vištienos blauzdelės keptos sluoksniuotoje tešloje.
anties krutinele su apelsinu padazu
Anties krūtinėlė su apelsinų padažu
Pamarinuota anties krūtinėlė su apelsinų padažu. Patiekalas tinkantis net ir iškilmingoms progoms.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu