patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena apelsinų-grietinės padaže

vistiena apelsinu Mums reikės:
800 g vištienos šlaunelių
250 ml apelsinų sulčių
100 g grietinės
45 ml konjako
10 g kukurūzų krakmolo
1 poro
aliejaus
druskos,  maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Vištiena apelsinų-grietinės padaže
Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname ir apkepiname ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrunda. Jei teikiame pirmenybę sveikesniam maistui, odelę nuo vištienos šlaunelių nulupame. Porą supjaustome žiedais. Į keptuvę su vištiena sudedame porus, įpilame 200 ml apelsinų sulčių, konjako, pabarstome druska, pipirais. Keptuvę uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname 20-25 min., kol vištiena bus minkšta. Krakmolą sumaišome su likusiomis apelsinų sultimis, supilame grietinę, gerai išmaišome ir supilame ant vištienos. Pakaitiname, kol padažas sutirštėja. Vištiena apelsinų-grietinės padaže skanu su virtais ryžiais, makaronais. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos suktinukai su ryziais
Vištienos suktinukai su ryžiais
Vištienos suktinukai su ryžiais. Vištienos krūtinėlės suktinukai su ryžių, varškės, kepinto česnako, sviesto įdaru
zasu kepeneles apelsinu padaze
Žąsų kepenėlės apelsinų padaže
Žąsų kepenėlės apelsinų padaže. Žąsų kepenėlės apkepintos ir patroškintos apelsinų sulčių, sojos, džiovintų žolelių padaže.
keptos vistienos kepeneles
Keptos vištienos kepenėlės
Keptos vištienos kepenėlės marinuotos su česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis.
vistienos kepeneles grietineles padaze
Vištienos kepenėlės grietinėlės padaže
Troškintos vištienos kepenėlės su kepintais svogūnais ir paprikomis grietinėlės padaže.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.