patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena citrinų-kokosų padaže

vistiena citrinu kokosu padaze Mums reikės:
1,2 kg vištos
1 svogūno
200 ml kokosų pieno
1 arb. šaukštelio rudojo cukraus
0,5 citrinos sulčių
1 valg. šaukšto kario
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Gaminame. Vištiena citrinų-kokosų padaže
Vištą švariai nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais ir pabarstome druska, pipirais. Svogūną švariai nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname alyvuogių aliejuje apie 3 min. Po to suberiame cukrų ir pastoviai maišant pakepiname dar 2 min. Supilame kokosų pieną, citrinų sultis, įberiame druskos, pipirų, kario ir maišant padažą pakaitiname 2-3 min. Kitoje keptuvėje apkepinama vištiena, kol pasidengia gražia plutele. Vištiena sudedama į kepimo indą, užpilama citrinų-kokosų padažu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Vištiena citrinų-kokosų padaže patiekiama su virtais ryžiais ir daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena apelsinu
Vištiena apelsinų-grietinės padaže
Vištienos šlaunelės troškintos apelsinų sulčių, konjako ir grietinės padaže
vistienos file su pomidoru padazu
Vištienos filė su pomidorų padažu
Apkepinta ir patroškinta vištienos filė su pomidorų ir balto vyno padažu.
vistienos krutinele su parmezanu
Vištienos krūtinėlė su parmezanu
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezanu, česnaku, džiuvesėliais. Receptas su nuotraukomis.
vistienos kotletai su zalumynais
Vištienos kotletai su žalumynais
Vištienos kotletai su žalumynais, kepintais svogūnais ir balta duona.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.