Mums reikės:
✓
4 vištienos blauzdelių
✓
4 vištienos sparnelių
✓
150 g virto kumpio
✓
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže
✓
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelių)
✓
100 ml sauso balto vyno
✓
1 svogūno, 1-2 skiltelių česnako
✓
1 stiebelio lapinio saliero
✓
1 arb. šaukštelio cukraus
✓
4 valg. šaukštų aliejaus
✓
lauro lapo, šakelės rozmarino, druskos, pipirų
Gaminame.
Vištiena pomidorų padažeSvogūną, česnaką susmulkiname, salierų lapkotį supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę pilame pora šaukštų aliejaus, įkaitiname, sudedame svogūnus, česnakus, salierus ir kepiname apie 5 min. Kumpį supjaustome kubeliais, dedame prie daržovių ir pamaišant pakepiname 5 min. Apkepintą kumpį, daržoves sudedame į dubenį.
Vištienos sparnelius, šlaunelias nuplauname, nusausiname. Į keptuvę pilame likusį aliejų, įkaitiname, dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių po 4 min., pabarstome druska, pipirais. Supilame vyną ir ant stiprios ugnies kaitiname kol skystis išgaruoja, retkarčiais pamaišome. Kada skystis išgaruoja sudedame konservuotus pomidorus, cukrų, lauro lapelį, rozmarino šakelę, įpilame 100 ml vandens ir pamaišant kaitiname iki užvirimo. Užvirus suberiame apkepintas daržoves, kumpį, konservuotas pupeles, pamaišome ir uždengę troškiname 10-15 min.
Vištiena pomidorų padaže paruošta. Gero apetito.