patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena pomidorų padaže

vistiena pomidoru padaze Mums reikės:
4 vištienos blauzdelių
4 vištienos sparnelių
150 g virto kumpio
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelių)
100 ml sauso balto vyno
1 svogūno, 1-2 skiltelių česnako
1 stiebelio lapinio saliero
1 arb. šaukštelio cukraus
4 valg. šaukštų aliejaus
lauro lapo, šakelės rozmarino, druskos, pipirų

Gaminame. Vištiena pomidorų padaže
Svogūną, česnaką susmulkiname, salierų lapkotį supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę pilame pora šaukštų aliejaus, įkaitiname, sudedame svogūnus, česnakus, salierus ir kepiname apie 5 min. Kumpį supjaustome kubeliais, dedame prie daržovių ir pamaišant pakepiname 5 min. Apkepintą kumpį, daržoves sudedame į dubenį.
Vištienos sparnelius, šlaunelias nuplauname, nusausiname. Į keptuvę pilame likusį aliejų, įkaitiname, dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių po 4 min., pabarstome druska, pipirais. Supilame vyną ir ant stiprios ugnies kaitiname kol skystis išgaruoja, retkarčiais pamaišome. Kada skystis išgaruoja sudedame konservuotus pomidorus, cukrų, lauro lapelį, rozmarino šakelę, įpilame 100 ml vandens ir pamaišant kaitiname iki užvirimo. Užvirus suberiame apkepintas daržoves, kumpį, konservuotas pupeles, pamaišome ir uždengę troškiname 10-15 min. Vištiena pomidorų padaže paruošta. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos file su ricotta ir rozmarinais
Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais
Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais. Vištienos krūtinėlė įdaryta Riccota bei žalumynais.
vistienos plovas
Vištienos plovas
Ryžių ir vištienos filė plovas su svogūnais, morkomis, paprika, žalumynais.
vistienos ziediniu kopustu kepsneliai
Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai
Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai. Smulkintos vištienos ir apvirtų žiedinių kopūstų kepsneliai su prieskoniais ir žalumynais.
kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais. Apkepta ir vyne patroškinta kalakutienos filė su svieste apkepintais pievagrybiais - šampinjonais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.