patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena pomidorų padaže

vistiena pomidoru padaze Mums reikės:
4 vištienos blauzdelių
4 vištienos sparnelių
150 g virto kumpio
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelių)
100 ml sauso balto vyno
1 svogūno, 1-2 skiltelių česnako
1 stiebelio lapinio saliero
1 arb. šaukštelio cukraus
4 valg. šaukštų aliejaus
lauro lapo, šakelės rozmarino, druskos, pipirų

Gaminame. Vištiena pomidorų padaže
Svogūną, česnaką susmulkiname, salierų lapkotį supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę pilame pora šaukštų aliejaus, įkaitiname, sudedame svogūnus, česnakus, salierus ir kepiname apie 5 min. Kumpį supjaustome kubeliais, dedame prie daržovių ir pamaišant pakepiname 5 min. Apkepintą kumpį, daržoves sudedame į dubenį.
Vištienos sparnelius, šlaunelias nuplauname, nusausiname. Į keptuvę pilame likusį aliejų, įkaitiname, dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių po 4 min., pabarstome druska, pipirais. Supilame vyną ir ant stiprios ugnies kaitiname kol skystis išgaruoja, retkarčiais pamaišome. Kada skystis išgaruoja sudedame konservuotus pomidorus, cukrų, lauro lapelį, rozmarino šakelę, įpilame 100 ml vandens ir pamaišant kaitiname iki užvirimo. Užvirus suberiame apkepintas daržoves, kumpį, konservuotas pupeles, pamaišome ir uždengę troškiname 10-15 min. Vištiena pomidorų padaže paruošta. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos kikuliai su ziediniais kopustais ir padazu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
saldziarugstis vistienos troskinys
Saldžiarūgštis vištienos troškinys
Saldžiarūgštis vištienos filė troškinys su svogūnais, paprikomis, morkomis bei konservuotais ananasais. Vištiena saldžiarūgščiame padaže.
vistiena medaus marinate
Vištiena medaus marinate
Kepta ir patroškinta vištiena medaus, citrinos bei čiobrelių marinate.
vistienos blauzdeles idarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais. Truputį "paturbintas" vištienos blauzdelių receptas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena