patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena pomidorų padaže

vistiena pomidoru padaze Mums reikės:
4 vištienos blauzdelių
4 vištienos sparnelių
150 g virto kumpio
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelių)
100 ml sauso balto vyno
1 svogūno, 1-2 skiltelių česnako
1 stiebelio lapinio saliero
1 arb. šaukštelio cukraus
4 valg. šaukštų aliejaus
lauro lapo, šakelės rozmarino, druskos, pipirų

Gaminame. Vištiena pomidorų padaže
Svogūną, česnaką susmulkiname, salierų lapkotį supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę pilame pora šaukštų aliejaus, įkaitiname, sudedame svogūnus, česnakus, salierus ir kepiname apie 5 min. Kumpį supjaustome kubeliais, dedame prie daržovių ir pamaišant pakepiname 5 min. Apkepintą kumpį, daržoves sudedame į dubenį.
Vištienos sparnelius, šlaunelias nuplauname, nusausiname. Į keptuvę pilame likusį aliejų, įkaitiname, dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių po 4 min., pabarstome druska, pipirais. Supilame vyną ir ant stiprios ugnies kaitiname kol skystis išgaruoja, retkarčiais pamaišome. Kada skystis išgaruoja sudedame konservuotus pomidorus, cukrų, lauro lapelį, rozmarino šakelę, įpilame 100 ml vandens ir pamaišant kaitiname iki užvirimo. Užvirus suberiame apkepintas daržoves, kumpį, konservuotas pupeles, pamaišome ir uždengę troškiname 10-15 min. Vištiena pomidorų padaže paruošta. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena su ananasais
Vištiena su ananasais
Vištiena su ananasais. Vištienos filė pamarinuota su česnakais, imbieru, čili pipiru, apkepinta ir patroškinta.
kalakutienos keksas su kriausemis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis. Kalakutienos faršo orkaitėje keptas keksas įdarytas smulkintomis kriaušėmis, fermentiniu sūriu ir žalumynais.
kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais. Apkepta ir vyne patroškinta kalakutienos filė su svieste apkepintais pievagrybiais - šampinjonais.
vistienos ziediniu kopustu kepsneliai
Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai
Vištienos ir žiedinių kopūstų kepsneliai. Smulkintos vištienos ir apvirtų žiedinių kopūstų kepsneliai su prieskoniais ir žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena