patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena pomidorų padaže

vistiena pomidoru padaze Mums reikės:
4 vištienos blauzdelių
4 vištienos sparnelių
150 g virto kumpio
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže
400 g savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelių)
100 ml sauso balto vyno
1 svogūno, 1-2 skiltelių česnako
1 stiebelio lapinio saliero
1 arb. šaukštelio cukraus
4 valg. šaukštų aliejaus
lauro lapo, šakelės rozmarino, druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vištiena pomidorų padaže
Svogūną, česnaką susmulkiname, salierų lapkotį supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę pilame pora šaukštų aliejaus, įkaitiname, sudedame svogūnus, česnakus, salierus ir kepiname apie 5 min. Kumpį supjaustome kubeliais, dedame prie daržovių ir pamaišant pakepiname 5 min. Apkepintą kumpį, daržoves sudedame į dubenį.
Vištienos sparnelius, šlaunelias nuplauname, nusausiname. Į keptuvę pilame likusį aliejų, įkaitiname, dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių po 4 min., pabarstome druska, pipirais. Supilame vyną ir ant stiprios ugnies kaitiname kol skystis išgaruoja, retkarčiais pamaišome. Kada skystis išgaruoja sudedame konservuotus pomidorus, cukrų, lauro lapelį, rozmarino šakelę, įpilame 100 ml vandens ir pamaišant kaitiname iki užvirimo. Užvirus suberiame apkepintas daržoves, kumpį, konservuotas pupeles, pamaišome ir uždengę troškiname 10-15 min. Vištiena pomidorų padaže paruošta. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos plovas
Vištienos plovas
Ryžių ir vištienos filė plovas su svogūnais, morkomis, paprika, žalumynais.
vistienos troskinys su cukinija
Vištienos troškinys su cukinijomis
Vištienos filė troškinys su šviežiomis cukinijomis, morkomis, briuselio kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis.
kalakutienos kukuliai su darzovemis
Kalakutienos kukuliai su daržovėmis
Kalakutienos faršo kukuliai su daržovėmis (konservuotais pomidorais, baklažanais, cukinijomis, svogūnais, alyvuogėmis).
apelsinine vistiena su ryziu makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.