patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena su džiovintomis slyvomis

vistiena su dziovintomis slyvomis Mums reikės:
2 vištienos ketvirčių
100 g džiovintų slyvų
15 alyvuogių (be kauliukų)
100 ml balto sauso vyno
2 valg. šaukštų miltų
2 valg. šaukštų raudono vyno acto
1 valg. šaukšto cukraus
1 valg. šaukšto pomidorų padažo
2 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
aliejaus kepimui
druskos, pipirų

Gaminame. Vištiena su džiovintomis slyvomis
Vištienos ketvirčius nuplauname, nusausiname, perpjauname per pusę ir įtriname druska ir pipirais. Miltus sumaišome su 1 šaukšteliu raudonėlio ir juose apvoliojame vištienos gabaliukus. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname ir apkepiname vištieną, kol pasidengia auksine plutele. Vištienos gabaliukus sudedame į kepimo indą. Vyną sumaišome su cukrumi, raudonėliu,  vyno actu, pomidorų padažu, suberiame alyvuoges, džiovintas slyvas ir viską užpilame ant vištienos. Galima naudoti alyvuoges įdarytas pipirais, tai patiekalui suteiks pikantiško skonio. Kepimo indą uždengiame kepimo folija, dedame į įkaitintą orkaitę ir vištieną kepame 30-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Vištiena su džiovintomis slyvomis skanu su bulvių koše. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskinta vistiena
Troškinta vištiena
Troškinta vištiena su bulvėmis, svogūnais apelsinų padaže. Receptas su detaliomis nuotraukomis.
kalakutienos kotletai su suriu
Kalakutienos kotletai su sūriu
Kalakutienos kotletai su pomidorų griežinėliais ir lydytu sūriu.
vistienos kepsneliai su zemes riesutais
Vištienos kepsneliai su žemės riešutais
Vištienos kepsneliai su žemės riešutais. Vištienos krūtinėlės kepsneliai paniruoti smulkintais žemės riešutais.
vistienos snicelis su gorgonzolos surio padazu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.