patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištiena vyšnių padaže

vistiena vysniu padaze Mums reikės:
1 vištos (apie 1,5 kg)
2 svogūnų
1 skiltelės česnako
0,5 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 g vyšnių (gali būti šaldytos)
125 ml raudono sauso vyno
100 g cukraus
10 grūdelių juodųjų pipirų
2 lauro lapų

Gaminame. Vištiena vyšnių padaže
Vištiena nuplauname ir padalijame į keturias dalis. Česnaką susmulkiname, sumaišome su čiobreliais, druska, pipirais ir aliejumi. Gauta mase ištriname vištienos gabaliukus ir sudedame į kepimo skardą. Svogūnus nulupame, supjaustome gabaliukais ir suberiame tarp vištienos gabaliukų.vistiena vysniu padaz 1
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min.
Vyšnias užpilame raudonu vynu, cukrumi, įdedame lauro lapus, suberiame juoduosius pipirus ir kaitiname ant nestiprios ugnies, kol išgaruoja pusė skysčio.vistiena vysniu padaz 2
Patiekiant vištieną užpilame vyšnių padažu. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos slauneles su rozmarinais
Vištienos šlaunelės su rozmarinais
Keptos orkaitėje marinuotos vištienos šlaunelės su rozmarinais ir bulvėmis.
vistienos file su pomidoru padazu
Vištienos filė su pomidorų padažu
Apkepinta ir patroškinta vištienos filė su pomidorų ir balto vyno padažu.
vistienos saslykai su darzovemis
Vištienos šašlykai su daržovėmis
Vištienos šašlykai su daržovėmis. Orkaitėje kepti, susukti paukštienos filė šašlykai su morkomis ir paprika.
vistiena apelsinu garstyciu padaze
Vištiena apelsinų-garstyčių padaže
Vištiena apelsinų-garstyčių padaže

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.