Vištiena vyšnių padaže

vistiena vysniu padaze
Mums reikės:
1 vištos (apie 1,5 kg)
2 svogūnų
1 skiltelės česnako
0,5 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 g vyšnių (gali būti šaldytos)
125 ml raudono sauso vyno
100 g cukraus
10 grūdelių juodųjų pipirų
2 lauro lapų
Gaminame. Vištiena vyšnių padaže
Vištiena nuplauname ir padalijame į keturias dalis. Česnaką susmulkiname, sumaišome su čiobreliais, druska, pipirais ir aliejumi. Gauta mase ištriname vištienos gabaliukus ir sudedame į kepimo skardą. Svogūnus nulupame, supjaustome gabaliukais ir suberiame tarp vištienos gabaliukų.vistiena vysniu padaz 1
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min.
Vyšnias užpilame raudonu vynu, cukrumi, įdedame lauro lapus, suberiame juoduosius pipirus ir kaitiname ant nestiprios ugnies, kol išgaruoja pusė skysčio.vistiena vysniu padaz 2
Patiekiant vištieną užpilame vyšnių padažu. Gero apetito.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas