patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais

vistienos file su ricotta ir rozmarinais Mums reikės:
4 vištienos krūtinėlių
6 valg. š. ricottos (rikotos)
1 šakelės rozmarino
4 skiltelių česnako
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. sviesto
druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminame. Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais
Vištienos krūtinėlės nuplaunamos ir nusausinamos. Kiekviena vištienos krūtinėlė įpjaunama išilgai, padarant "kišenę". Vištienos krūtinėlių išorė ir vidus (kišenė) įtrinama druska, pipirais ir paliekama 20-30 min., pastovėti.

Ricotta (rikota) sumaišoma su susmulkintais rozmarino lapeliais ir susmulkintu česnaku. Pagardinama druska. Į vištienos krūtinėlėje suformuotą "kišenę" dedama maždaug po 1,5 valg. š. įdaro ir gerai užspaudžiama. Kad įdaras neiškristų, vištienos krūtinėlės kraštai  susmeigiami mediniais smeigtukais.vistienos file su Ricotta ir rozmarinais 2

Į keptuvę įpilami 2 valg. š. aliejaus, įkaitinama, sudedama paruošta vištienos filė su ricotta ir rozmarinais ir kepama iš abiejų pusių po 3-5 min. (priklauso nuo vištienos filė dydžio). Ugnis sumažinama iki minimumo, sudedamas sviestas, uždengama ir troškinama 8-10 min., kol vištiena iškepa. Taip paruošta vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais gaunasi sultinga ir aromatinga.vistienos file su ricotta ir rozmarinais 1

Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kalakutienos kotletai su suriu
Kalakutienos kotletai su sūriu
Kalakutienos kotletai su pomidorų griežinėliais ir lydytu sūriu.
vistienos kotletai su grybais
Vištienos kotletai su grybais
Vištienos kotletai su grybais. Pjaustytos vištienos filė kotletai su pievagrybiais, svogūnais, batonu, kiaušiniu, muskato riešutais, žalumynais.
vistiena medaus marinate
Vištiena medaus marinate
Kepta ir patroškinta vištiena medaus, citrinos bei čiobrelių marinate.
greiti vistienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai. Greitai paruošiami vištienos filė kepsneliai.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.