patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais

vistienos file su ricotta ir rozmarinais Mums reikės:
4 vištienos krūtinėlių
6 valg. š. ricottos (rikotos)
1 šakelės rozmarino
4 skiltelių česnako
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. sviesto
druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminame. Vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais
Vištienos krūtinėlės nuplaunamos ir nusausinamos. Kiekviena vištienos krūtinėlė įpjaunama išilgai, padarant "kišenę". Vištienos krūtinėlių išorė ir vidus (kišenė) įtrinama druska, pipirais ir paliekama 20-30 min., pastovėti.

Ricotta (rikota) sumaišoma su susmulkintais rozmarino lapeliais ir susmulkintu česnaku. Pagardinama druska. Į vištienos krūtinėlėje suformuotą "kišenę" dedama maždaug po 1,5 valg. š. įdaro ir gerai užspaudžiama. Kad įdaras neiškristų, vištienos krūtinėlės kraštai  susmeigiami mediniais smeigtukais.vistienos file su Ricotta ir rozmarinais 2

Į keptuvę įpilami 2 valg. š. aliejaus, įkaitinama, sudedama paruošta vištienos filė su ricotta ir rozmarinais ir kepama iš abiejų pusių po 3-5 min. (priklauso nuo vištienos filė dydžio). Ugnis sumažinama iki minimumo, sudedamas sviestas, uždengama ir troškinama 8-10 min., kol vištiena iškepa. Taip paruošta vištienos filė su Ricotta ir rozmarinais gaunasi sultinga ir aromatinga.vistienos file su ricotta ir rozmarinais 1

Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos saslykai su darzovemis
Vištienos šašlykai su daržovėmis
Vištienos šašlykai su daržovėmis. Orkaitėje kepti, susukti paukštienos filė šašlykai su morkomis ir paprika.
saldziarugstis vistienos troskinys
Saldžiarūgštis vištienos troškinys
Saldžiarūgštis vištienos filė troškinys su svogūnais, paprikomis, morkomis bei konservuotais ananasais. Vištiena saldžiarūgščiame padaže.
vistiena citrinu kokosu padaze
Vištiena citrinų-kokosų padaže
Orkaitėje kepta vištiena citrinų, kokosų pieno, rudojo cukraus, svogūno, kario padaže.
vistienos kepsneliai su zemes riesutais
Vištienos kepsneliai su žemės riešutais
Vištienos kepsneliai su žemės riešutais. Vištienos krūtinėlės kepsneliai paniruoti smulkintais žemės riešutais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena