patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu

vistienos kikuliai su ziediniais kopustais ir padazu Mums reikės:
500 g žiedinio kopūsto
Vištienos kukuliams:
500 g vištienos faršo
30 g sviesto
1 kiaušinio
1 nedidelio svogūno
3 valg. š. džiūvėsėlių
0,5 arb. š. garstyčių
druskos, šviežiai maltų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstome žiedynais. Į puodą įpilama vandens, užvirinama, įberiama druskos, sudedamias žiedinis kopūstas ir paverdame 5 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinamas vanduo.

Svogūnas nulupamas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į vištienos faršą. Įmušamas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai, įdedama garstyčių, įberiama druskos, pipirų ir labai gerai išmaišoma. Iš paruošto faršo suformuojami nedideli kukuliai (graikinio riešuto dydžio), į kiekvieno kukulio įspaudžiant po nedidelį gabaliuką sviesto. Vištienos kukuliai iš visų pusių apkepinami aliejuje. Į gilią keptuvę ar puodą sudedami žiediniai kopūstai, ant jų sudedami vištienos kukuliai.

Padažui:
250 ml daržovių sultinio
3 valg. š. Miltų
1 kiaušinio trynio
2 valg. š. susmulkintų petražolių
1 citrinos

Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama šiek tiek žievelės, išspaudžiamos sultys. Citrinos sultys išplakamos su kiaušinio tryniu, miltais ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Daržovių sultinys užvirinamas, nuimamas nuo ugnies ir pastoviai maišant, labai pamažu į sultinį supilama citrinos sulčių-trynio masė. Pamaišoma kelias minutes, kol padažas sutirštėja ir tampa vientisas. Pagardinama druska, pipirais. Padažas užpilamas ant žiedinių kopūstų su vištienos kukuliais ir pakaitinama 2 min. Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu pabarstomi nutarkuotomis citrinos žievelėmis, petražolėmis ir patiekiami. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepeneliu blyneliai
Kepenėlių blyneliai
Kepenėlių blyneliai. Maltų vištienos kepenėlių blynai. Receptas su nuotraukomis.
vistiena apelsinu
Vištiena apelsinų-grietinės padaže
Vištienos šlaunelės troškintos apelsinų sulčių, konjako ir grietinės padaže
vistiena medaus marinate
Vištiena medaus marinate
Kepta ir patroškinta vištiena medaus, citrinos bei čiobrelių marinate.
antis su pomidorais ir konjaku
Antis su pomidorais ir konjaku
Orkaitėje kepta, įtrinta čiobreliais antis su pomidorų ir konjako padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!