patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu

vistienos kikuliai su ziediniais kopustais ir padazu Mums reikės:
500 g žiedinio kopūsto
Vištienos kukuliams:
500 g vištienos faršo
30 g sviesto
1 kiaušinio
1 nedidelio svogūno
3 valg. š. džiūvėsėlių
0,5 arb. š. garstyčių
druskos, šviežiai maltų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstome žiedynais. Į puodą įpilama vandens, užvirinama, įberiama druskos, sudedamias žiedinis kopūstas ir paverdame 5 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinamas vanduo.

Svogūnas nulupamas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į vištienos faršą. Įmušamas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai, įdedama garstyčių, įberiama druskos, pipirų ir labai gerai išmaišoma. Iš paruošto faršo suformuojami nedideli kukuliai (graikinio riešuto dydžio), į kiekvieno kukulio įspaudžiant po nedidelį gabaliuką sviesto. Vištienos kukuliai iš visų pusių apkepinami aliejuje. Į gilią keptuvę ar puodą sudedami žiediniai kopūstai, ant jų sudedami vištienos kukuliai.

Padažui:
250 ml daržovių sultinio
3 valg. š. Miltų
1 kiaušinio trynio
2 valg. š. susmulkintų petražolių
1 citrinos

Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama šiek tiek žievelės, išspaudžiamos sultys. Citrinos sultys išplakamos su kiaušinio tryniu, miltais ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Daržovių sultinys užvirinamas, nuimamas nuo ugnies ir pastoviai maišant, labai pamažu į sultinį supilama citrinos sulčių-trynio masė. Pamaišoma kelias minutes, kol padažas sutirštėja ir tampa vientisas. Pagardinama druska, pipirais. Padažas užpilamas ant žiedinių kopūstų su vištienos kukuliais ir pakaitinama 2 min. Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu pabarstomi nutarkuotomis citrinos žievelėmis, petražolėmis ir patiekiami. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kalakutienos keksas su kriausemis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis
Kalakutienos keksas su kriaušėmis. Kalakutienos faršo orkaitėje keptas keksas įdarytas smulkintomis kriaušėmis, fermentiniu sūriu ir žalumynais.
vistienos sklindziai
Vištienos sklindžiai
Vištienos, daržovių, miltų, kiaušinių, prieskonių sklindžiai. Sklindžiai - lengvi, skanūs ir greitai paruošiami.
vistienos kepsneliai su brokoliais
Vištienos kepsneliai su brokoliais
Pjaustytos vištienos krūtinėlės kepsneliai su apvirtais ir susmulkintais brokoliais, kiaušiniais, grietine, miltais bei prieskoniais.
vistienos suktinukai su brokoliais ir padazu
Vištienos suktinukai su brokoliais ir padažu
Vištienos krūtinėlės suktinukai su apvirtais brokoliais ir padažu. Skanus ir lengvas patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.