patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu

vistienos kikuliai su ziediniais kopustais ir padazu Mums reikės:
500 g žiedinio kopūsto
Vištienos kukuliams:
500 g vištienos faršo
30 g sviesto
1 kiaušinio
1 nedidelio svogūno
3 valg. š. džiūvėsėlių
0,5 arb. š. garstyčių
druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminame. Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu
Žiedinis kopūstas nuplaunamas po šaltu vandeniu ir išskirstome žiedynais. Į puodą įpilama vandens, užvirinama, įberiama druskos, sudedamias žiedinis kopūstas ir paverdame 5 min. Išgriebiama į kiaurasamtį, nuvarvinamas vanduo.

Svogūnas nulupamas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į vištienos faršą. Įmušamas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai, įdedama garstyčių, įberiama druskos, pipirų ir labai gerai išmaišoma. Iš paruošto faršo suformuojami nedideli kukuliai (graikinio riešuto dydžio), į kiekvieno kukulio įspaudžiant po nedidelį gabaliuką sviesto. Vištienos kukuliai iš visų pusių apkepinami aliejuje. Į gilią keptuvę ar puodą sudedami žiediniai kopūstai, ant jų sudedami vištienos kukuliai.

Padažui:
250 ml daržovių sultinio
3 valg. š. Miltų
1 kiaušinio trynio
2 valg. š. susmulkintų petražolių
1 citrinos

Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama šiek tiek žievelės, išspaudžiamos sultys. Citrinos sultys išplakamos su kiaušinio tryniu, miltais ir smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Daržovių sultinys užvirinamas, nuimamas nuo ugnies ir pastoviai maišant, labai pamažu į sultinį supilama citrinos sulčių-trynio masė. Pamaišoma kelias minutes, kol padažas sutirštėja ir tampa vientisas. Pagardinama druska, pipirais. Padažas užpilamas ant žiedinių kopūstų su vištienos kukuliais ir pakaitinama 2 min. Vištienos kukuliai su žiediniais kopūstais ir padažu pabarstomi nutarkuotomis citrinos žievelėmis, petražolėmis ir patiekiami. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena pomidoru padaze
Vištiena pomidorų padaže
Vyne patroškinta vištiena konservuotų pomidorų ir pupelių padaže.
kepta vistiena su apelsinais
Kepta vištiena su apelsinais
Kepta vištiena su apelsinais. Marinuotos vištienos šlaunelės marinuotos medaus, apelsinų sulčių ir priekonių marinate. Keptos orkaitėje su apelsinų griežinėliais.
vistienos krutinele su parmezanu
Vištienos krūtinėlė su parmezanu
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezanu, česnaku, džiuvesėliais. Receptas su nuotraukomis.
vistiena citrinu kokosu padaze
Vištiena citrinų-kokosų padaže
Orkaitėje kepta vištiena citrinų, kokosų pieno, rudojo cukraus, svogūno, kario padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena