patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos plovas

vistienos plovas Mums reikės:
0,5 kg vištienos filė
0,5 kg ryžių
1 morka
2 didesni svogūnai
3 česnako skilteles
1 paprika
2 arb. šaukšteliai druskos
3 lauro lapeliai
krapų, šviežiai maltų pipirų
aliejaus

Gaminame. Vištienos plovas
Morką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais, papriką supjaustome nedideliais gabaliukais. Vištienos filė plovui švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname morkas, papriką. Kiek vėliau, kad per daug nesukeptų, sudedame svogūnus. Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname vištienos filė ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant vištienos filė ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius. Tarp ryžių įspraudžiame lauro lapelius bei nenuluptas česnako skilteles – jos išsitroškins savo apvalkale iki minkštos košelės, kuri suteiks vištienos plovui pikantišką skonį.vistienos plovas 1
Gerai uždengiame ir troškiname apie 15 - 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, vištienos plovą gerai išmaišome, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens ir dar troškiname plovą kol suminkštėja ryžiai. Vištienos plovas paskaninamas šviežiais ar šaldytais krapais, gerai išmaišomas ir paliekamas keletui minučių. Skanaus.

Komentarai

2015-03-09
Vestina
O Dieve koks nerealus plovas. Žiauriai skanus. Myliu tą žmogų kuris tai sukūrė. WOW!!!!! 10 balų.  Myliu  Šypsena
2014-03-26
Mindaugas
Super receptas, kaip nemoksai tikrai pavyko, nesitikejau! Aciu uz recepta Šypsena  Myliu
2013-02-03
Violeta
Labai skaniai gavosi, 10 balų Mirktelti
2012-10-25
Viktorija
Labai skanu! Šypsena Ir greita.
2012-09-11
Dainius
Tikrai ziauriai skanus, katik pasigaminau. Aciu uz recepta. Ir pries maisant viska pirma cesnakus ispauskit, nes as sumaisiau poto teko ieskot kur jie Juokas
2012-04-16
Sigita
Nerealus plovas! Šypsena
2010-05-06
Lijana
Skanus plovas, skanesnio nesu valgiusi Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena su kariu ir ananasais
Vištiena su kariu ir ananasais
Vištienos filė - krūtinėlė apkepinta ir patroškinta su svogūnais, kariu, česnaku,čili pipirais, pomidorais ir ananasais
vistienos kepsnys su mocarelos suriu
Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu
Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu.
kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais
Kalakutiena su pievagrybiais. Apkepta ir vyne patroškinta kalakutienos filė su svieste apkepintais pievagrybiais - šampinjonais.
vistienos kepsneliai su brokoliais
Vištienos kepsneliai su brokoliais
Pjaustytos vištienos krūtinėlės kepsneliai su apvirtais ir susmulkintais brokoliais, kiaušiniais, grietine, miltais bei prieskoniais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.