patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos šašlykai su riešutiniu marinatu

vistienos saslykai su riesutiniu marinatu Mums reikės:
1,2 kg vištienos filė
3 svogūnų
4 česnako skiltelių
150 g kepintų žemės riešutų
2 paprikų
kelių ananaso griežinėlių
aliejaus
druskos, pipirų

Gaminame. Vištienos šašlykai su riešutiniu marinatu
Smulkiai supjaustyti svogūnai, česnako skiltelės ir kepinti žemės riešutai suberiami į blenderį ir susmulkinami iki vientisos masės. Į gautą masę įpilama aliejaus ir gerai išmaišoma (turi gautis tirštoka tyrė). Vištiena supjaustoma  šašlyko dydžio gabaliukais ir sumaišoma su riešutiniu marinatu. Viskas gerai išmaišoma ir paliekama 1-1,5 val. marinuotis. Vėliau vištiena pabarstoma druska, pipirais, dar kartą išmaišoma ir dar paliekama 30 min.

Paprikos perpjaunamos pusiau, išvalomos sėklos ir supjaustomos didesniais kvadratėliais. Ananasai taip pat supjaustomi kvadratėliais. Ant aliejumi išteptų medinių iešmelių veriami vištienos gabaliukai, o tarpuose pakaitomis suveriami ananasų ir paprikos kvadratėliai. Vištienos šašlykai su riešutiniu marinatu kepami 200 laipsnių karščio orkaitėje arba griliuje apie 10 - 15 min., pavartant. Vištienos šašlykai su riešutiniu marinatu patiekiami su daržovėmis ir virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos krutinele su parmezanu
Vištienos krūtinėlė su parmezanu
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezanu, česnaku, džiuvesėliais. Receptas su nuotraukomis.
vistienos kepsneliai su kriausemis ir pelesiniu suriu
Vištienos kepsniai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
Vištienos filė kepsniai su kriaušėmis bei sūriu su mėlinuoju pelėsiu.
vistienos snicelis su gorgonzolos surio padazu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu
Vištienos šnicelis su Gorgonzolos sūrio padažu
visienos slauneles grietineles padaze
Vištienos šlaunelės grietinėlės padaže
Vištienos šlaunelės su tarkuotais svogūnais grietinėlės padaže.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.