patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos šlaunelės su rozmarinais

vistienos slauneles su rozmarinais Mums reikės:
800 g vištienos šlaunelių
500 g bulvių
85 ml alyvuogių aliejaus
2-3 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių
2 šakelių rozmarino
druskos, pipirų

Gaminame. Vištienos šlaunelės su rozmarinais
Česnako skilteles, rozmariną pasmulkiname, sumaišome su citrinos žievelėmis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir viską išmaišome. Vištienos šlauneles nuplauname, ištriname pasiruoštu marinatu ir paliekame 1 val. pasimarinuoti. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Į kepimo skardą sudedame vištienos šlauneles (odele į viršų), ant jų bulves, pavoliotas vištienos marinatevistienos slauneles su rozmarinais 1
Vištienos šlaunelės su rozmarinais kepamos 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

apelsinine vistiena su ryziu makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
anties krutinele su apelsinu padazu
Anties krūtinėlė su apelsinų padažu
Pamarinuota anties krūtinėlė su apelsinų padažu. Patiekalas tinkantis net ir iškilmingoms progoms.
vistienos uzkepele su spinatais
Vištienos užkepėlė su špinatais
Vištienos krūtinėlės užkepėlė su pievagrybiais, virtomis bulvėmis, fermentiniu sūriu, morkomis, svogūnais, špinatais.
vistienos kepsnys su mocarelos suriu
Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu
Vištienos krūtinėlės kepsnys su Mocarelos sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.