patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos šlaunelės su rozmarinais

vistienos slauneles su rozmarinais Mums reikės:
800 g vištienos šlaunelių
500 g bulvių
85 ml alyvuogių aliejaus
2-3 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių
2 šakelių rozmarino
druskos, pipirų

Gaminame. Vištienos šlaunelės su rozmarinais
Česnako skilteles, rozmariną pasmulkiname, sumaišome su citrinos žievelėmis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir viską išmaišome. Vištienos šlauneles nuplauname, ištriname pasiruoštu marinatu ir paliekame 1 val. pasimarinuoti. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Į kepimo skardą sudedame vištienos šlauneles (odele į viršų), ant jų bulves, pavoliotas vištienos marinatevistienos slauneles su rozmarinais 1
Vištienos šlaunelės su rozmarinais kepamos 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena citrinu kokosu padaze
Vištiena citrinų-kokosų padaže
Orkaitėje kepta vištiena citrinų, kokosų pieno, rudojo cukraus, svogūno, kario padaže.
vistiena vysniu padaze
Vištiena vyšnių padaže
Orkaitėje su svogūnais kepti, įtrinti čiobrelių ir česnako mišiniu bei prieskoniais vištienos ketvirčiai, pateikti su vyšnių ir vyno padažu.
vistienos blauzdeles su traskia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia plutele
Vištienos blauzdelės su traškia sezamo sėklų, petražolių, džiuvesėlių plutele.
vistienos blauzdeles idarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais. Truputį "paturbintas" vištienos blauzdelių receptas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena