patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos šlaunelės su rozmarinais

vistienos slauneles su rozmarinais Mums reikės:
800 g vištienos šlaunelių
500 g bulvių
85 ml alyvuogių aliejaus
2-3 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių
2 šakelių rozmarino
druskos, pipirų

Gaminame. Vištienos šlaunelės su rozmarinais
Česnako skilteles, rozmariną pasmulkiname, sumaišome su citrinos žievelėmis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir viską išmaišome. Vištienos šlauneles nuplauname, ištriname pasiruoštu marinatu ir paliekame 1 val. pasimarinuoti. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Į kepimo skardą sudedame vištienos šlauneles (odele į viršų), ant jų bulves, pavoliotas vištienos marinatevistienos slauneles su rozmarinais 1
Vištienos šlaunelės su rozmarinais kepamos 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos saslykai su darzovemis
Vištienos šašlykai su daržovėmis
Vištienos šašlykai su daržovėmis. Orkaitėje kepti, susukti paukštienos filė šašlykai su morkomis ir paprika.
apelsinine vistiena su ryziu makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
Apelsininė vištiena su ryžių makaronais
vistienos kepsneliai su brokoliais
Vištienos kepsneliai su brokoliais
Pjaustytos vištienos krūtinėlės kepsneliai su apvirtais ir susmulkintais brokoliais, kiaušiniais, grietine, miltais bei prieskoniais.
vistiena vysniu padaze
Vištiena vyšnių padaže
Orkaitėje su svogūnais kepti, įtrinti čiobrelių ir česnako mišiniu bei prieskoniais vištienos ketvirčiai, pateikti su vyšnių ir vyno padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena