patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos vyniotinis su Ricotta

vistienos vyniotinis su ricotta Mums reikės:
400 g vištienos faršo
400 g ricottos (rikotos)
1 didelio kiaušinio
1 nedidelės raudonos paprikos
1 nedidelio svogūno
16 plonai pjaustytų juostelių rūkytos šoninės ar kumpio
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
žolelių mišinio (šalavijas, rozmarinas, raudonėlis, čiobreliai)
alyvuogių aliejaus

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vištienos vyniotinis su Ricotta
Smulkiai supjaustomas svogūnas, paprika supjaustoma nedideliais kubeliais. Svogūnas ir paprika kelias minutes apkepinami alyvuogių aliejuje. Vištienos faršas sumaišomas su ricotta, įmušamas kiaušinys, pagardinama žolelių mišiniu, druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Sudedami apkepinti svogūnai, paprika ir dar kartą gerai išmaišoma.

Kepimo indas ištepamas alyvuogių aliejumi. Imamos 8 juostelės rūkytos šoninės ar kumpio ir jomis išklojamas indo dugnas. Drėgnomis rankomis suformuojamas vyniotinis ir dedamas į kepimo indo vidurį ant išklotų šoninės ar kumpio juostelių.vistienos vyniotinis su ricotta 1

Ant vyniotinio viršaus išdėliojamos likusios šoninės ar kumpio juostelės. Šoninės ar kumpio juostelėmis (ir apatinėmis, ir viršutinėmis) „apklojamas“ visas vyniotinis.vistienos vyniotinis su ricotta 2
Aptepama alyvuogių aliejumi ir dedama į įkaitintą orkaitę.

Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., keletą kartų palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Iškepęs vištienos vyniotinis su Ricotta pravėsinamas ir supjaustomas. Vištienos vyniotinis su Ricotta patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos plovas
Vištienos plovas
Ryžių ir vištienos filė plovas su svogūnais, morkomis, paprika, žalumynais.
vistienos blauzdeles idarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais. Truputį "paturbintas" vištienos blauzdelių receptas.
greiti vistienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai
Greiti vištienos kepsneliai. Greitai paruošiami vištienos filė kepsneliai.
vistienos slauneles su rozmarinais
Vištienos šlaunelės su rozmarinais
Keptos orkaitėje marinuotos vištienos šlaunelės su rozmarinais ir bulvėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.