patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos vyniotinis su Ricotta

vistienos vyniotinis su ricotta Mums reikės:
400 g vištienos faršo
400 g ricottos (rikotos)
1 didelio kiaušinio
1 nedidelės raudonos paprikos
1 nedidelio svogūno
16 plonai pjaustytų juostelių rūkytos šoninės ar kumpio
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
žolelių mišinio (šalavijas, rozmarinas, raudonėlis, čiobreliai)
alyvuogių aliejaus

Gaminame. Vištienos vyniotinis su Ricotta
Smulkiai supjaustomas svogūnas, paprika supjaustoma nedideliais kubeliais. Svogūnas ir paprika kelias minutes apkepinami alyvuogių aliejuje. Vištienos faršas sumaišomas su ricotta, įmušamas kiaušinys, pagardinama žolelių mišiniu, druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Sudedami apkepinti svogūnai, paprika ir dar kartą gerai išmaišoma.

Kepimo indas ištepamas alyvuogių aliejumi. Imamos 8 juostelės rūkytos šoninės ar kumpio ir jomis išklojamas indo dugnas. Drėgnomis rankomis suformuojamas vyniotinis ir dedamas į kepimo indo vidurį ant išklotų šoninės ar kumpio juostelių.vistienos vyniotinis su ricotta 1

Ant vyniotinio viršaus išdėliojamos likusios šoninės ar kumpio juostelės. Šoninės ar kumpio juostelėmis (ir apatinėmis, ir viršutinėmis) „apklojamas“ visas vyniotinis.vistienos vyniotinis su ricotta 2
Aptepama alyvuogių aliejumi ir dedama į įkaitintą orkaitę.

Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., keletą kartų palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Iškepęs vištienos vyniotinis su Ricotta pravėsinamas ir supjaustomas. Vištienos vyniotinis su Ricotta patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos blauzdeles idarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais
Vištienos blauzdelės įdarytos pievagrybiais. Truputį "paturbintas" vištienos blauzdelių receptas.
vistienos krutinele su garstyciu padazu
Vištienos krūtinėlė su garstyčių padažu
Vištienos krūtinėlė su garstyčių padažu. Greitai paruošiama, kepta vištienos krūtinėlė garstyčių, medaus, grietinėlės padaže.
vistienos kepsniai su ananasais
Vištienos kepsniai su ananasais
Vištienos filė kepsniai su ananasais ir fermentiniu sūriu, pagardinti majonezu.
kalakutienos kotletai su suriu
Kalakutienos kotletai su sūriu
Kalakutienos kotletai su pomidorų griežinėliais ir lydytu sūriu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.