patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vištienos vyniotinis su Ricotta

vistienos vyniotinis su ricotta Mums reikės:
400 g vištienos faršo
400 g ricottos (rikotos)
1 didelio kiaušinio
1 nedidelės raudonos paprikos
1 nedidelio svogūno
16 plonai pjaustytų juostelių rūkytos šoninės ar kumpio
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
žolelių mišinio (šalavijas, rozmarinas, raudonėlis, čiobreliai)
alyvuogių aliejaus

Gaminame. Vištienos vyniotinis su Ricotta
Smulkiai supjaustomas svogūnas, paprika supjaustoma nedideliais kubeliais. Svogūnas ir paprika kelias minutes apkepinami alyvuogių aliejuje. Vištienos faršas sumaišomas su ricotta, įmušamas kiaušinys, pagardinama žolelių mišiniu, druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Sudedami apkepinti svogūnai, paprika ir dar kartą gerai išmaišoma.

Kepimo indas ištepamas alyvuogių aliejumi. Imamos 8 juostelės rūkytos šoninės ar kumpio ir jomis išklojamas indo dugnas. Drėgnomis rankomis suformuojamas vyniotinis ir dedamas į kepimo indo vidurį ant išklotų šoninės ar kumpio juostelių.vistienos vyniotinis su ricotta 1

Ant vyniotinio viršaus išdėliojamos likusios šoninės ar kumpio juostelės. Šoninės ar kumpio juostelėmis (ir apatinėmis, ir viršutinėmis) „apklojamas“ visas vyniotinis.vistienos vyniotinis su ricotta 2
Aptepama alyvuogių aliejumi ir dedama į įkaitintą orkaitę.

Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., keletą kartų palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Iškepęs vištienos vyniotinis su Ricotta pravėsinamas ir supjaustomas. Vištienos vyniotinis su Ricotta patiekiamas su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos slauneles su rozmarinais
Vištienos šlaunelės su rozmarinais
Keptos orkaitėje marinuotos vištienos šlaunelės su rozmarinais ir bulvėmis.
vistienos troskinys su cukinija
Vištienos troškinys su cukinijomis
Vištienos filė troškinys su šviežiomis cukinijomis, morkomis, briuselio kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis.
vistienos krutinele su parmezanu
Vištienos krūtinėlė su parmezanu
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su parmezanu, česnaku, džiuvesėliais. Receptas su nuotraukomis.
vistiena pomidoru padaze
Vištiena pomidorų padaže
Vyne patroškinta vištiena konservuotų pomidorų ir pupelių padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena