patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis

perlenkta pica calzone su darzovemis Mums reikės:
Picos tešlai:
500 g miltų
30 ml alyvuogių aliejaus
300 ml vandens
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Picos įdarui:
800 g nedidelių cukinijų
800 g savo sultyse konservuotų pomidorų
100 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
2 svogūnų
1-2 skiltelių česnako
15 g kaparėlių
30 g šviežio bazilikų, druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis
Į persijotus miltus suberiamos sausos mielės, druska ir išmaišoma. Pamažu pilamas šiltas vanduo, sumaišytas su alyvuogių aliejumi ir užminkoma tešla. Picos tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų. Picos tešla padedama šiltai ir paliekama 1-2 val. pakilti.

Pagaminamas picos įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai ir česnakai pakepinami alyvuogių aliejuje. Suberiamos kubeliais supjaustytos cukinijos, supilami susmulkinti konservuoti pomidorai be odelių (kartu su sultimis), uždengiama ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 20 min., kol padažas sutirštėja.
Suberiami susmulkinti bazilikų lapeliai, kaparėliai, įberiama druskos, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies.perlenkta pica calzone su darzovemis 1

Kai picos tešla pakyla dvigubai (padidėja du kartus), dar kartą užminkoma ir paliekama vėl pakilti. Picos tešla padalijama į 4 dalis. Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojami keturi 3-5 mm storio apskritimai. Kraštai patepami vandeniu. Picos įdaras padalijamas lygiomis dalimis ir sudedamas vienoje apskritimų pusėje, ant įdaro uždedama po kelis gabaliukus Mocarelos sūrio.perlenkta pica calzone su darzovemis 2
Perlenkiama ir kruopščiai užspaudžiami kraštai. Pica dedama į riebalais pateptą kepimo skardą, kiekvienos picos viršuje padaromos kelios įpjovos, garams išeiti.perlenkta pica calzone su darzovemis 3
Picų viršus aptepamas išplaktu kiaušinio tryniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 15-18 min. 220 laipsnių temperatūroje. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis - sultinga, su daug įdaro, nekaloringa pica. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pica su vistiena ir grybais
Pica su vištiena ir grybais
Pica su vištiena (vištienos faršu), grybais, fermentiniu sūriu bei šviežiais pomidorais.
pica su kumpiu
Pica su kumpiu
Pica su kumpiu. Tradicinė pica su rūkytu kumpiu, Mocarela sūriu, raudonuoju svogūnu. Receptas su nuotraukomis.
pica su grybais ir ozkos suriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu. Gardi pica su pievagrybiais, Parmezano sūriu, ožkos sūriu, pomidorų padažu, bazilikais. Receptas su nuotraukomis.
pica su krevetemis
Pica su krevetėmis
Pica su krevetėmis. Naminės, mielinės tešlos pagrindas, krevetės, pomidorų padažas, Mocarela sūris, kaparėliai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!