patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis

perlenkta pica calzone su darzovemis Mums reikės:
Picos tešlai:
500 g miltų
30 ml alyvuogių aliejaus
300 ml vandens
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Picos įdarui:
800 g nedidelių cukinijų
800 g savo sultyse konservuotų pomidorų
100 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
2 svogūnų
1-2 skiltelių česnako
15 g kaparėlių
30 g šviežio bazilikų, druskos

Gaminame. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis
Į persijotus miltus suberiamos sausos mielės, druska ir išmaišoma. Pamažu pilamas šiltas vanduo, sumaišytas su alyvuogių aliejumi ir užminkoma tešla. Picos tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų. Picos tešla padedama šiltai ir paliekama 1-2 val. pakilti.

Pagaminamas picos įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai ir česnakai pakepinami alyvuogių aliejuje. Suberiamos kubeliais supjaustytos cukinijos, supilami susmulkinti konservuoti pomidorai be odelių (kartu su sultimis), uždengiama ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 20 min., kol padažas sutirštėja.
Suberiami susmulkinti bazilikų lapeliai, kaparėliai, įberiama druskos, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies.perlenkta pica calzone su darzovemis 1

Kai picos tešla pakyla dvigubai (padidėja du kartus), dar kartą užminkoma ir paliekama vėl pakilti. Picos tešla padalijama į 4 dalis. Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojami keturi 3-5 mm storio apskritimai. Kraštai patepami vandeniu. Picos įdaras padalijamas lygiomis dalimis ir sudedamas vienoje apskritimų pusėje, ant įdaro uždedama po kelis gabaliukus Mocarelos sūrio.perlenkta pica calzone su darzovemis 2
Perlenkiama ir kruopščiai užspaudžiami kraštai. Pica dedama į riebalais pateptą kepimo skardą, kiekvienos picos viršuje padaromos kelios įpjovos, garams išeiti.perlenkta pica calzone su darzovemis 3
Picų viršus aptepamas išplaktu kiaušinio tryniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 15-18 min. 220 laipsnių temperatūroje. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis - sultinga, su daug įdaro, nekaloringa pica. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tortilijos su farsu
Tortilijos su faršu
Tortilijos su faršu, pievagrybiais, konservuotomis pupelėmis bei daržovėmis.
pica margarita
Pica Margarita. Itališkos picos receptas
Pica Margarita. Tradicinė pica Margarita su šviežiais pomidorais, Mocarelos sūriu, baziliku. Receptas su nuotraukomis.
pica su kumpiu
Pica su kumpiu
Pica su kumpiu. Tradicinė pica su rūkytu kumpiu, Mocarela sūriu, raudonuoju svogūnu. Receptas su nuotraukomis.
pica su grybais ir ozkos suriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu. Gardi pica su pievagrybiais, Parmezano sūriu, ožkos sūriu, pomidorų padažu, bazilikais. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.