patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis

perlenkta pica calzone su darzovemis Mums reikės:
Picos tešlai:
500 g miltų
30 ml alyvuogių aliejaus
300 ml vandens
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Picos įdarui:
800 g nedidelių cukinijų
800 g savo sultyse konservuotų pomidorų
100 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
2 svogūnų
1-2 skiltelių česnako
15 g kaparėlių
30 g šviežio bazilikų, druskos

Gaminame. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis
Į persijotus miltus suberiamos sausos mielės, druska ir išmaišoma. Pamažu pilamas šiltas vanduo, sumaišytas su alyvuogių aliejumi ir užminkoma tešla. Picos tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų. Picos tešla padedama šiltai ir paliekama 1-2 val. pakilti.

Pagaminamas picos įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai ir česnakai pakepinami alyvuogių aliejuje. Suberiamos kubeliais supjaustytos cukinijos, supilami susmulkinti konservuoti pomidorai be odelių (kartu su sultimis), uždengiama ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 20 min., kol padažas sutirštėja.
Suberiami susmulkinti bazilikų lapeliai, kaparėliai, įberiama druskos, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies.perlenkta pica calzone su darzovemis 1

Kai picos tešla pakyla dvigubai (padidėja du kartus), dar kartą užminkoma ir paliekama vėl pakilti. Picos tešla padalijama į 4 dalis. Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojami keturi 3-5 mm storio apskritimai. Kraštai patepami vandeniu. Picos įdaras padalijamas lygiomis dalimis ir sudedamas vienoje apskritimų pusėje, ant įdaro uždedama po kelis gabaliukus Mocarelos sūrio.perlenkta pica calzone su darzovemis 2
Perlenkiama ir kruopščiai užspaudžiami kraštai. Pica dedama į riebalais pateptą kepimo skardą, kiekvienos picos viršuje padaromos kelios įpjovos, garams išeiti.perlenkta pica calzone su darzovemis 3
Picų viršus aptepamas išplaktu kiaušinio tryniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 15-18 min. 220 laipsnių temperatūroje. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis - sultinga, su daug įdaro, nekaloringa pica. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pica margarita
Pica Margarita. Itališkos picos receptas
Pica Margarita. Tradicinė pica Margarita su šviežiais pomidorais, Mocarelos sūriu, baziliku. Receptas su nuotraukomis.
pica su vistiena ir grybais
Pica su vištiena ir grybais
Pica su vištiena (vištienos faršu), grybais, fermentiniu sūriu bei šviežiais pomidorais.
pica su grybais ir ozkos suriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu. Gardi pica su pievagrybiais, Parmezano sūriu, ožkos sūriu, pomidorų padažu, bazilikais. Receptas su nuotraukomis.
pica su krevetemis
Pica su krevetėmis
Pica su krevetėmis. Naminės, mielinės tešlos pagrindas, krevetės, pomidorų padažas, Mocarela sūris, kaparėliai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena