Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis
Mums reikės:
Picos tešlai:
500 g miltų
30 ml alyvuogių aliejaus
300 ml vandens
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Picos įdarui:
800 g nedidelių cukinijų
800 g savo sultyse konservuotų pomidorų
100 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
2 svogūnų
1-2 skiltelių česnako
15 g kaparėlių
30 g šviežio bazilikų, druskos
Į persijotus miltus suberiamos sausos mielės, druska ir išmaišoma. Pamažu pilamas šiltas vanduo, sumaišytas su alyvuogių aliejumi ir užminkoma tešla. Picos tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų. Picos tešla padedama šiltai ir paliekama 1-2 val. pakilti.
Pagaminamas picos įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai ir česnakai pakepinami alyvuogių aliejuje. Suberiamos kubeliais supjaustytos cukinijos, supilami susmulkinti konservuoti pomidorai be odelių (kartu su sultimis), uždengiama ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 20 min., kol padažas sutirštėja.
Suberiami susmulkinti bazilikų lapeliai, kaparėliai, įberiama druskos, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies.


Komentarai
Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.
Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis
Pica su grybais ir ožkos sūriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu. Gardi pica su pievagrybiais, Parmezano sūriu, ožkos sūriu, pomidorų padažu, bazilikais. Receptas su nuotraukomis.
Pica su grybais ir ožkos sūriu. Gardi pica su pievagrybiais, Parmezano sūriu, ožkos sūriu, pomidorų padažu, bazilikais. Receptas su nuotraukomis.
Pica su vištiena ir grybais
Pica su vištiena (vištienos faršu), grybais, fermentiniu sūriu bei šviežiais pomidorais.
Pica su vištiena (vištienos faršu), grybais, fermentiniu sūriu bei šviežiais pomidorais.
Tortilijos su faršu
Tortilijos su faršu, pievagrybiais, konservuotomis pupelėmis bei daržovėmis.
Tortilijos su faršu, pievagrybiais, konservuotomis pupelėmis bei daržovėmis.
Pica Margarita. Itališkos picos receptas
Pica Margarita. Tradicinė pica Margarita su šviežiais pomidorais, Mocarelos sūriu, baziliku. Receptas su nuotraukomis.
Pica Margarita. Tradicinė pica Margarita su šviežiais pomidorais, Mocarelos sūriu, baziliku. Receptas su nuotraukomis.
Populiariausi receptai su nuotraukomis
- Čeburėkai (38)
- Tortas Medutis (69)
- Plovas su kiauliena (44)
- Tortas Napoleonas (64)
- Purūs žagarėliai (20)
- Žemaičių blynai (27)
- Šnicelis (15)
- Varškės pyragas Draugystė (41)
- Balandėliai (14)
- Čenachai (čenakai) (16)
- Varškėtukai (33)
- Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis (13)
- Maskarponės sūrio tortas su braškėmis (25)
- Kepti varškėčiai (14)
- Pyragas su sausainiais ir varške (14)
- Greitas pyragas su kondensuotu pienu (13)
- Varškės spurgos (13)
- Agurkai su garstyčiomis (15)
- Lietiniai blynai su mėsa (12)
- Kugelis su vištiena (5)
Verta žinoti
- Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
- Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
- Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
- Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
- Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
- Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
- Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
- Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
Konservavimas, marinavimas, rauginimas
Karšti patiekalai
- Avienos patiekalai
- Jautienos patiekalai
- Kiaulienos patiekalai
- Paukštienos patiekalai
- Triušienos patiekalai
- Veršienos patiekalai
- Žuvies patiekalai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Kruopų patiekalai
- Makaronų patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Picos, picu receptai
- Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis
- Pica Margarita. Itališkos picos receptas (5)
- Pica su grybais ir ožkos sūriu
- Pica su krevetėmis
- Pica su kumpiu (1)
- Pica su vištiena ir grybais
- Tortilijos su faršu (1)
- Varškės patiekalai
Užkandžiai, užkandžių receptai
Salotų receptai
Padažai, padažų receptai
Sriubos, sriubų receptai
Saldūs patiekalai, desertai
Gėrimai, kokteiliai
Naujausi komentarai
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir
nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū

Nuostabūs!!!
Puikus tiesiog! Visada pavyksta 

Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.