patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis

perlenkta pica calzone su darzovemis Mums reikės:
Picos tešlai:
500 g miltų
30 ml alyvuogių aliejaus
300 ml vandens
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Picos įdarui:
800 g nedidelių cukinijų
800 g savo sultyse konservuotų pomidorų
100 g Mocarelos (Mozzarellas) sūrio
2 svogūnų
1-2 skiltelių česnako
15 g kaparėlių
30 g šviežio bazilikų, druskos

Gaminame. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis
Į persijotus miltus suberiamos sausos mielės, druska ir išmaišoma. Pamažu pilamas šiltas vanduo, sumaišytas su alyvuogių aliejumi ir užminkoma tešla. Picos tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų. Picos tešla padedama šiltai ir paliekama 1-2 val. pakilti.

Pagaminamas picos įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai ir česnakai pakepinami alyvuogių aliejuje. Suberiamos kubeliais supjaustytos cukinijos, supilami susmulkinti konservuoti pomidorai be odelių (kartu su sultimis), uždengiama ir viskas patroškinama ant vidutinės ugnies apie 20 min., kol padažas sutirštėja.
Suberiami susmulkinti bazilikų lapeliai, kaparėliai, įberiama druskos, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies.perlenkta pica calzone su darzovemis 1

Kai picos tešla pakyla dvigubai (padidėja du kartus), dar kartą užminkoma ir paliekama vėl pakilti. Picos tešla padalijama į 4 dalis. Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojami keturi 3-5 mm storio apskritimai. Kraštai patepami vandeniu. Picos įdaras padalijamas lygiomis dalimis ir sudedamas vienoje apskritimų pusėje, ant įdaro uždedama po kelis gabaliukus Mocarelos sūrio.perlenkta pica calzone su darzovemis 2
Perlenkiama ir kruopščiai užspaudžiami kraštai. Pica dedama į riebalais pateptą kepimo skardą, kiekvienos picos viršuje padaromos kelios įpjovos, garams išeiti.perlenkta pica calzone su darzovemis 3
Picų viršus aptepamas išplaktu kiaušinio tryniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 15-18 min. 220 laipsnių temperatūroje. Perlenkta pica (calzone) su daržovėmis - sultinga, su daug įdaro, nekaloringa pica. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pica su grybais ir ozkos suriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu
Pica su grybais ir ožkos sūriu. Gardi pica su pievagrybiais, Parmezano sūriu, ožkos sūriu, pomidorų padažu, bazilikais. Receptas su nuotraukomis.
pica su vistiena ir grybais
Pica su vištiena ir grybais
Pica su vištiena (vištienos faršu), grybais, fermentiniu sūriu bei šviežiais pomidorais.
tortilijos su farsu
Tortilijos su faršu
Tortilijos su faršu, pievagrybiais, konservuotomis pupelėmis bei daržovėmis.
pica margarita
Pica Margarita. Itališkos picos receptas
Pica Margarita. Tradicinė pica Margarita su šviežiais pomidorais, Mocarelos sūriu, baziliku. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.